Aciklovir kräm

Pris från

463,00 kr

Om en patient lider av feberblåsor eller herpes kan applicering av Aciklovir kräm hjälpa till i stor utsträckning. Den aktiva substansen som ingår i den är effektiv redan efter den första behandlingen och förhindrar ytterligare spridning av den bakteriella patogenen.

Onlineapotek

5/5

534 kr

Onlineapotek

4/5

463 kr

Aciklovir kräm
Artikelnummer Aciclovir 5% kräm Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad finns i Aciklovir krämen?

Aciklovir kräm innehåller den aktiva substansen med samma namn, Aciklovir. Denna aktiva substans är ansvarig för att hämma virus och bakterier. Av denna anledning använder fler och fler läkare Aciklovir kräm för att behandla en herpesinfektion. Herpes kan finnas i munområdet såväl som i genitalområdet. I de flesta fall rör det sig om den så kallade virustypen herpes simplex. Genom att applicera Aciklovir krämen stoppas spridningen av herpesviruset och läkningsprocessen påskyndas.

Vad används Aciklovir kräm till?

Aciklovir kräm ordineras av många läkare för behandling av förkylningssår. I de flesta fall utvecklas förkylningssår till följd av en bakteriell virusinfektion. Detta är oftast viruset herpes simplex. Det finns många olika symtom som kan tyda på en herpesinfektion. Vi har sammanfattat de viktigaste och vanligaste symptomen för dig:

  • En brännande och samtidigt stickande känsla i det drabbade området. Detta kan också märkas genom ihållande klåda. Området runt läpparna svullnar och det bildas smärtsamma vätskefyllda blåsor och sår.
  • När patienten har påbörjat behandlingen ska förkylningsåret vara helt läkt inom de följande 10 dagarna.

Användning av Aciklovir kräm hämmar både virusets tillväxt och påskyndar den efterföljande läkningsprocessen. Under behandlingsperioden med Aciklovir kräm avtar symtom som ihållande klåda och försvinner sedan helt. Om ingen tydlig förbättring syns efter de första tio behandlingsdagarnaär det klokt att tala med en läkare.

Hur används Aciklovir kräm?

Medicinen är inte bara tilltalande för att den är lätt att använda, utan också för att den fungerar snabbt. Aciclovir-krämen appliceras på huden som drabbats av herpes. Det är mycket viktigt att desinficera händerna noggrant både före och efter behandlingen. Herpesviruset är smittsamt och kan överföras snabbt. Aciclovirkrämen appliceras på det drabbade området i ett tunt lager. Krämen får aldrig komma i patientens mun eller ögon.

Den exakta dosen av Aciklovir kräm

Det är lämpligt att diskutera både doseringen och den individuella behandlingsperioden med en läkare i förväg. Om läkaren inte föreskriver en separat behandlingsperiod och dosering kan patienten följa de allmänna behandlingsinstruktionerna. Det allmänna behandlingsinstruktionerna för Aciklovir kräm är följande:

  • Både vuxna och barn kan använda krämen vid första symptomen på herpes, såsom klåda, rodnad och lätt svullnad.
  • Appliceringen bör upprepas en gång per dag. Behandlingsperioden på fyra dagar får inte avbrytas under några omständigheter.
  • Om ingen betydande förbättring syns efter tio dagars behandling rekommenderas det att du omedelbart kontaktar en läkare.

Läkaren kan senare individuellt justera både doseringen och antalet appliceringar.

Aciklovir kräm – kan biverkningar uppstå vid applicering?

Som med alla läkemedel kan milda biverkningar uppstå med Aciklovir kräm. Vi har sammanfattat de vanligaste biverkningarna för dig:

  • En brännande eller kliande känsla i det infekterade området.
  • Torr hud på de områden där läkemedlet appliceras.

Du hittar fler biverkningar i bipacksedeln. Om de eventuella biverkningarna förvärras bör du kontakta en läkare.

När ska du aldrig använda Aciklovir kräm?

Om patienten har en allergi mot de aktiva substanserna i läkemedlet rekommenderas inte användningen av läkemedlet. Om patientens immunförsvar är försvagat rekommenderas att man i förväg diskuterar tillämpningen med en läkare. Läkaren ska informera dig om eventuella följdskador eller biverkningar och förklara exakt hur länge läkemedlet ska användas.

Patientinformation Aciclovir Kräm 5%

Är Aciklovir kräm också tillgänglig utan recept?

Det finns ett mycket tydligt svar på denna fråga. Aciklovir kräm kan endast köpas på recept. Eftersom detta är en effektiv aktiv substans är det viktigt att diskutera användningen med en läkare i förväg. Läkaren kommer sedan att informera patienten om den individuella doseringen samt behandlingsperioden. Både doseringen och behandlingsperioden är relaterade till respektive infektionsgrad.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Aciklovir kräm

Medicin från

463,00 kr

Aciklovir kräm

534 kr