Androcur

Pris från

1.325,00 kr

Om en kvinna drabbas av stark hårväxt eller akne är läkemedlet Androcur ett utmärkt alternativ. Androcurtabletterna tas oralt. Behandlingsperioden kan bestämmas individuellt. Detsamma gäller för motsvarande dosering. Om du också letar efter ett lämpligt läkemedel mot akne kan du fråga ditt närmaste apotek om Androcurtabletter.

Onlineapotek

5/5

1325 kr

Androcur
Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Androcur för slags läkemedel?

Läkemedlet Androcur används för att hämma de manliga könshormonerna. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen cyproteron. Detta är en antiandrogen. Läkemedlet Androcur främjar produktionen av gestagenet. Dessutom kan produktionen av graviditetshormoner också förbättras. Läkemedlet Androcur är receptbelagt och kan endast erhållas från ett apotek genom recept. Läkemedlet Androcur används också allt oftare för att behandla akne i ansiktet.

Vad används läkemedlet Androcur till?

Fler och fler män och kvinnor drabbas av akne. Akne ser inte bara obehagligt ut, utan är i de flesta fall också förknippad med svår smärta. I de flesta fall uppstår akne på grund av en överproduktion av det manliga könshormonet androgener. Detta hormon rubbar hudens struktur och är därför den utlösande faktorn för akne. Genom att använda läkemedlet Androcur påskyndas inte bara läkningsprocessen utan spridningen hämmas också. Läkemedlet Androcur kan också förskrivas till kvinnor som lider av mycket stark kroppsbehåring. Användningen av läkemedlet undertrycker den ökade hårväxten.

Hur kan Androcur användas?

Läkemedlet Androcur finns endast i form av filmdragerade tabletter. Dessa filmdragerade tabletter finns i en blisterremsa. Varje filmdragerad tablett har en dosering på 50 mg. Den filmdragerade Androcurtabletten ska tas otippad. Det är också viktigt att se till att patienten tar den tillsammans med vatten. Det rekommenderas att Androcurtabletterna alltid tas efter en måltid. Se dock till att tabletten inte tuggas under några omständigheter.

Doseringen av Androcur

Läkemedlet Androcur finns endast i en doseringsstyrka, 50 mg. Doseringen måste anpassas till patientens tillstånd i förväg. Om en patient till exempel drabbas av ökat håravfall eller akne rekommenderas det att ta två 50 mg Androcurtabletter åt gången. Den maximala dosen på 100 mg bör inte överskridas under några omständigheter. Om en patient drabbas av svår smärta eller obehag när han eller hon tar Androcur måste dosen justeras i efterhand och efter det individuella behovet. Detta ska dock alltid göras tillsammans med en läkare. Endast då kan behandlingsframgång garanteras.

Biverkningar av Androcur

Om en patient beslutar sig för att ta ett läkemedel finns det alltid en viss risk för eventuella biverkningar. Det är dock väldigt få patienter som drabbas av biverkningar. De vanligaste biverkningarna är följande:

  • Oregelbunden eller ökad blödning
  • Oregelbunden menstruation
  • Hämning av ägglossning

Patienten kan också hitta ytterligare information om eventuella biverkningar direkt i bipacksedeln. I vilket fall som helst bör du läsa detta noggrant innan du påbörjar behandlingen. Endast då kan en felaktig behandling eller följdskador förhindras.

När ska läkemedlet Androcur aldrig tas av patienten?

Innan behandlingen inleds måste patienten vara säker på den exakta doseringen. Dessutom måste det framgå om patienten överhuvudtaget är kvalificerad för att ta läkemedlet. I vissa fall får patienten inte ta läkemedlet Androcur överhuvudtaget. Om patienten drabbas av levercirros eller andra leversjukdomar är det absolut nödvändigt att avstå från att ta läkemedlet. Detsamma gäller för patienter som drabbats av så kallade meningiom, det vill säga godartade tumörer i hjärnhinnorna. Om patienten är diabetiker är det också nödvändigt att avstå från att använda läkemedlet. Se till att ha koll på redan i förväg vad som gäller för just dig.

Är Androcur också tillgängligt på apotek utan recept?

Svaret på denna fråga är nej. Läkemedlet Androcur är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Receptet måste utfärdas av en legitimerad läkare. Mot uppvisande av recept kan det köpas på ett nätapotek över internet. Läkemedlet levereras då direkt till din dörr.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Androcur

Medicin från

1.325,00 kr