Anoro

Pris från

1.435,00 kr

Med hjälp av läkemedlet Anoro vidgas patientens luftvägar. Fler och fler patienter lider av smärtsamma lungsjukdomar. Dessa kan behandlas snabbt med hjälp av läkemedlet Anoro. Fråga din apotekare om inhalatorn Anoro. Denna kan numera även köpas från ett nätapotek.

Onlineapotek

5/5

1435 kr

Onlineapotek

4/5

1467 kr

Anoro
Artikelnummer Anoro 55/22 ug 30 doser inhalator Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Anoro – vad är det för medicin?

Läkemedlet Anoro är ett bronchodilatoriskt läkemedel. Användningen av Anoro vidgar bronkialrören och gör det lättare för patienten att andas. Detta spelar en mycket viktig roll, särskilt för patienter som lider av en lungsjukdom. Läkemedlet Anoro absorberas genom en inhalator och sprider sedan sitt verkningssätt direkt i patientens lungor. Läkemedlet Anoro är receptbelagt och kan endast köpas på ett apotek genom recept.

Hur används läkemedlet Anoro?

Användningen av läkemedlet Anoro kan lindra vissa symtom och besvär av en pågående lungsjukdom. Dessa kan vara en ihållande hosta samt farlig andfåddhet. Om en patient drabbas av dessa symtom under en alltför lång tid är det lämpligt att omedelbart kontakta en läkare. Läkaren kan då ordinera läkemedlet Anoro. Läkemedlet Anoro är ett så kallat kombinationspreparat, som består av både LABA och LAMA. Dessa två beståndsdelar inhaleras tillsammans och utvidgar på så sätt patientens luftvägar.

Användningsmetod för läkemedlet Anoro

Medicinen Anoro är mycket lätt att använda. Patienten måste följa den individuella tillämpningen under hela behandlingsperioden. Läkemedlet Anoro intas via inhalatorn. Munstyckets skyddshuvud måste avlägsnas före användning. Inhalationen kan sedan påbörjas. Inhalatorn placeras mellan läpparna. Patienten tar sedan ett djupt andetag och slaget kan släppas. Det rekommenderas att använda Anoro inhalatorn en gång om dagen vid samma tidpunkt på dagen. Detta ökar läkemedlets motsvarande verkningsmekanism. Om patienten drabbas av smärta eller obehag under behandlingen rekommenderas att man omedelbart kontaktar en läkare. Han/hon kan då justera den individuella tillämpningen.

Dosering av Anoro

Doseringen måste alltid fastställas av en läkare. Läkaren bestämmer vilken dosering som är lämplig för patienten. Som regel förskrivs en dosering på 65 mg av den aktiva substansen. Doseringen kan justeras individuellt under hela behandlingsperioden. Om patienten drabbas av smärta eller obehag under användningen rekommenderas det starkt att kontakta en lämplig läkare. Han eller hon kan då justera dosen direkt så att inga biverkningar uppstår under användningen.

Biverkningar av läkemedlet Anoro

I sällsynta fall kan vissa biverkningar uppstå när du använder läkemedlet Anoro. Det är dock endast en mycket liten andel av patienterna som drabbas av dessa biverkningar. Som regel är biverkningarna också mycket lindriga. Dessa biverkningar kan innefatta följande:

  • Infektion i urinvägarna
  • Svår huvudvärk
  • Hosta
  • Förstoppning
  • Illamående
  • Kräkningar
  • Muntorrhet och en känsla av torrhet i halsen

Biverkningarna försvinner vanligtvis helt och hållet av sig själva. Om detta inte är fallet för patienten måste en läkare konsulteras. Han kan då förklara för patienten exakt hur han eller hon ska ta medicinen så att biverkningarna lindras och patienten inte drabbas av några ytterligare besvär.

Patientinformation Anoro 55/22 ug 30 doser inhalator

När ska patienterna inte ta läkemedlet Anoro?

Innan patienten börjar ta läkemedlet Anoro är det mycket viktigt att diskutera tillämpningen i detalj i förväg. Endast på detta sätt kan patienten vara säker på att han eller hon är kvalificerad för att ta läkemedlet Anoro. I vissa sällsynta fall får patienten inte ta läkemedlet Anoro. Dessa är till exempel patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen. Dessutom bör både gravida och ammande patienter helt avstå från att använda läkemedlet Anoro. I undantagsfall kan man rådgöra med en läkare eller en lämplig apotekare.

Är läkemedlet Anoro också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Anoro är receptbelagt och kan därför endast köpas på apotek med recept. Detta är viktigt, eftersom det är det enda sättet att undvika eventuell felaktig behandling. Läkemedlet Anoro kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Patienten ska i förväg informeras om lämplig dosering, så att eventuella biverkningar eller felaktig behandling kan uteslutas.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Anoro

Medicin från

1.435,00 kr