Arcoxia

Pris från

1.131,00 kr

Läkemedlet Arcoxia är ett välkänt smärtstillande läkemedel. Dess mest välkända kännetecken är att detta smärtstillande läkemedel är ett så kallat nonsteroidalt antiinflammatoriskt läkemedel.

Onlineapotek

5/5

1131 kr

Arcoxia
Artikelnummer Arcoxia 30 mg, 60 mg, 90 mg, 120 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Arcoxia – vad innehåller det?

Läkemedlet innehåller den mycket effektiva aktiva substansen etoricoxib. Denna aktiva substans tillhör gruppen COX-2-hämmare och är särskilt tilltalande på grund av sin riktade effekt. Genom att ta läkemedlet kan febern sänkas och svullnad eller smärta lindras. Fler och fler läkare förskriver Arcoxia vid smärta eller liknande besvär. Detta beror främst på just den riktade och mycket snabba effekten. Redan inom kort bör patienten känna en förbättring av hälsan.

Vad används läkemedlet Arcoxia till?

Läkemedlet förskrivs i första hand för reumatiska besvär och sjukdomar. Dessa kan till exempel vara följande:

  • En reumatoid artrit: Reumatoid artrit är en fast inflammation i lederna. Det kan vara i handleden, knäleden eller fotlederna.
  • Artros: Artros döljer det så kallade slitaget av de drabbade leddelarna.
  • Ankyloserande spondylit: Vid denna sjukdom lider de drabbade av inflammation i bäckenområdet och bäckenbotten. Denna inflammation kan påverka ryggraden.
  • Gikt: Sjukdomen gikt är en ledinflammation. Den uppstår först i stortån och kan sedan sprida sig till andra delar av leden.

Med Arcoxia lindras inte bara de associerade symtomen, såsom ihållande stelhet i lederna, rodnad i huden och svullnad, utan naturligtvis också den nya smärtan. I vissa fall kan läkemedlet Arcoxia också användas för att lindra begynnande menstruationssmärta. Det är mycket viktigt att diskutera både dosering och den individuella behandlingsperioden med en läkare i förväg. Det är det enda sättet att uppnå ett fulländat läkningsresultat.

Hur använder man Arcoxia på rätt sätt?

Läkemedlet Arcoxia får endast användas under en definierad behandlingsperiod. Denna får under inga omständigheter vara för lång. Den exakta längden på behandlingsbehandlingen bestäms i förväg av en legitimerad läkare. Det är viktigt att ta tabletterna i sin helhet. De får inte delas upp eller tuggas under intaget, eftersom den aktiva substansen som finns i dem annars inte kan fördela sig optimalt. Tabletterna ska alltid tas tillsammans med vätska. Det bästa är vatten. Det rekommenderas att ta tabletten efter måltid. Detta är det enda sättet att förhindra eventuella skador på mag- och tarmfloran. Om patienten lider av obehag eller smärta när han eller hon tar tabletten är det lämpligt att konsultera en läkare.

Dosering av Arcoxia

Den individuella dosen av detta läkemedel är relaterad till både sjukdomstypen och svårighetsgraden. Av denna anledning är det mycket viktigt att söka råd från en legitimerad läkare i förväg. Han eller hon kan då fördela dosen optimalt så att patienten snart känner en tydlig förbättring. Om patienten inte har några allmänna behandlingsråd kan han eller hon följa de allmänna behandlingsrekommendation enligt nedan:

Både vuxna och barn över 16 år kan ta en tablett per dag med en dos av den aktiva substansen som varierar mellan 30 mg och 120 mg.

De allmänna doseringsråden bör inte överskridas under några omständigheter. Annars kan det leda till överdosering. Läkemedlet är inte lämpligt för barn eller ungdomar under 16 år. Innan behandlingen påbörjas är det viktigt att läsa bipacksedeln för läkemedlet.

Biverkningar av Arcoxia

När du tar läkemedel kan biverkningar uppstå i vissa fall. Detta är också fallet med läkemedlet Arcoxia. I mycket sällsynta fall drabbas patienter av följande biverkningar:

  • Ihållande magsmärta, halsbränna eller andra gastrointestinala symtom som diarré.
  • Huvudvärk eller i enskilda fall även migrän.
  • Yrsel
  • Ökat blodtryck

De angivna biverkningarna är endast de som förekommer mest frekvent. Naturligtvis kan varje patient drabbas av mycket individuella biverkningar. Om patienten drabbas av en eller flera biverkningar bör en läkare konsulteras.

Patientinformation Arcoxia

När ska läkemedlet Arcoxia inte användas?

Användningen av läkemedlet Arcoxia är inte lämplig för alla patienter. Om en patient lider av något av följande redan existerande tillstånd eller besvär bör användningen av läkemedlet undvikas:

  • Överkänslighet mot den aktiva substansen etoricoxib eller andra substanser.
  • Om patienten lider av gastrointestinala besvär ska läkemedlet inte heller tas.
  • Lever-njursjukdom
  • Hjärtproblem
  • Ökat blodtryck

Är Arcoxia också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet kan endast köpas på apotek med recept. Detta är det enda sättet att förhindra en eventuell felaktig behandling eller överdosering.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Arcoxia

Medicin från

1.131,00 kr