Arthrotec

Pris från

730,00 kr

Arthrotec innehåller den effektiva aktiva ingrediensen diklofenak. Denna aktiva substans bidrar avsevärt till att hjälpa mot bakteriella infektioner och inflammationer. Att ta Arthrotec lindrar dessutom obehag och smärta som uppstår. De första hälsoförbättringarna är märkbara redan efter en kort behandlingsperiod. Det finns dock vissa saker som man bör ta hänsyn till när man tar Arthrotec.

Onlineapotek

5/5

730 kr

Arthrotec
Artikelnummer Arthrotec 50 mg - 75 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Arthrotec – vad är det?

Läkemedlet Arthrotec är ett välkänt smärtstillande läkemedel som ofta används för att bekämpa en gastrointestinal infektion. Den aktiva substansen i läkemedlet är diklofenak. Diklofenak tillhör gruppen antiinflammatoriska läkemedel och smärtstillande medel. Detta läkemedel lindrar inte bara smärta utan bekämpar samtidigt den inflammatoriska reaktionen. En inflammatorisk reaktion kan vara såväl svullnad som rodnad i huden eller feber. En annan aktiv substans som ingår i läkemedlet Arthrotec är misoprostol. Det verksamma ämnet misoprostol ger magsäcken en så kallad skyddsfilm. Detta ska skydda både magen och tarmarna från eventuella biverkningar av läkemedlet diklofenak. Dessa kan till exempel vara magsår i magområdet eller magblödningar.

Vad används Arthrotec till?

Läkemedlet Arthrotec kan användas för en mängd olika sjukdomar. Till exempel kan följande besvär vara inblandade:

  • Reumatoid artrit: inflammation i lederna.
  • Osteoartrit: uppstår på grund av slitage av lederna.
  • Ankyloserande spondylit: är en inflammation i ländryggen och bäckenbenet.

Läkemedlet Arthrotec kan bidra till en betydande förbättring av dessa besvär. Genom att ta läkemedlet lindras både besvären och symtomen. Läkemedlet Arthrotec bidrar också till att skydda magsäcken. Av denna anledning förskrivs det allt oftare till patienter som lider av permanenta magproblem eller som löper en ökad risk för magsår.

Arthrotec – hur det ska användas?

Arthrotectabletten ska tas hel tillsammans med vatten. Läkemedlet börjar verka inom en timme efter att den intagits. Verkningstiden är 8 till 12 timmar i de flesta fall. Efter den första dosen kan det ta några dagar innan både svullnaden och rodnaden försvinner. Läkemedlet Arthrotec ska inte tas på tom mage. Det rekommenderas att ta läkemedlet antingen under en måltid eller kort därefter. Detta minskar förekomsten av eventuella biverkningar.

Dosering av Arthrotec

Det rekommenderas att genomgå en undersökning av en legitimerad läkare före första intaget. Dessutom bör hela behandlingsperioden övervakas av en läkare. Läkaren ska i förväg bestämma vilken dosering som ska tas. Den rekommenderade dosen för läkemedlet Arthrotec är följande:

  • Vuxna bör ta en tablett två till tre gånger om dagen. Detta ska vara med den styrka som föreskrivs.

Läkemedlet Arthrotec är inte lämpligt för barn eller ungdomar. Det rekommenderas att strikt följa den föreskrivna doseringen. Om så inte är fallet kan det leda till felaktig dosering av läkemedlet.

Biverkningar av Arthrotec

Biverkningar kan uppstå när du tar Arthrotec. De mest kända biverkningarna inkluderar följande:

  • Problem med mag- och tarmkanalen: Dessa inkluderar till exempel flatulens, diarré, buksmärtor och illamående.
  • Huvudvärk och till och med migrän
  • Yrsel
  • Sömnbesvär
  • Utslag

Om en patient drabbas av långvariga biverkningar rekommenderas det att man så snart som möjligt kontaktar en läkare. Endast på detta sätt kan förekomsten av följdskador förhindras i ett tidigt skede.

När ska du inte använda Arthrotec?

Läkemedlet Arthrotec är inte lämpligt för alla. Om en patient drabbas av följande redan existerande tillstånd eller besvär rekommenderas inte att ta läkemedlet:

  • Om en allergi mot diklofenak eller misoprostol uppstår.
  • För eventuell blödning i mag- och tarmområdet eller krampande smärta.
  • För blödning i hjärnan
  • Sår i mag- och tarmkanalen
  • Om en patient genomgår en koronar bypassoperation rekommenderas inte heller att ta läkemedlet.
  • Patienter med leverskador på njurarna
  • Klagomål på blodcirkulationen

Vid andra hälsobesvär är det viktigt att kontakta en läkare innan du tar läkemedlet första gången. Detsamma gäller vid biverkningar. Dessutom kan användning av Arthrotec i kombination med andra läkemedel leda till så kallade interaktioner.

Patientinformation Arthrotec 50 (diklofenak 50 mg misoprostol 200 mcg)

Är Arthrotec också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Arthrotec kan endast köpas på recept. Receptet måste utfärdas i förväg av en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att undvika felaktig dosering av läkemedlet eller eventuella biverkningar.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Arthrotec

Medicin från

730,00 kr