Augmentin (Spektramox)

Pris från

709,00 kr

Läkemedlet Augmentan är utmärkt för att behandla en bakterieinfektion. Främst gäller det svampinfektioner. Innan en patient börjar ta Augmentantabletter är det mycket viktigt att diskutera användningsperioden med en apotekare. Först då kan en snabb förbättring av hälsan garanteras. Läkemedlet Augmentan kan köpas på vilket apotek som helst.

Onlineapotek

5/5

709 kr

Augmentin (Spektramox)
Artikelnummer Augmentin (Spektramox) 625 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Augmentan?

Läkemedlet Augmentan är ett välkänt antibiotikum som ordineras av allt fler läkare till patienter som lider av en bakteriell infektion. Augmentan innehåller den aktiva substansen penicillin av typen Amoxicillin. Användningen av Augmentan lindrar inte bara symtomen utan stoppar också spridningen av bakterieinfektionen. Läkemedlet Augmentan är endast tillgängligt på recept. Innan patienten börjar ta det är det lämpligt att konsultera en läkare.

Vad används läkemedlet Augmentan för?

Eftersom Augmentan är ett antibiotikum kan det användas vid många olika infektioner. Idealt används det för att behandla en bakteriell infektion. I de flesta fall förskrivs läkemedlet till patienter som lider av en bakteriell infektion i luftvägarna eller som drabbas av lunginflammation eller sinusit. Den lämpliga dosen är anpassad till patientens individuella sjukdomstillstånd. Patienten måste alltid följa den föreskrivna doseringen; detta är det enda sättet att uppnå optimal behandlingsframgång. Om patienten skulle drabbas av obehag eller smärta under intag måste en läkare omedelbart kontaktas.

Hur kan läkemedlet Augmentan tas?

Hur läkemedlet Augmentan används kan förklaras ganska enkelt. Läkemedlet Augmentan kommer i form av enskilda tabletter. Dessa tabletter måste alltid tas tillsammans med vätska. Patienten ska se till att tabletterna tas regelbundet. Dessutom får Augmentantabletterna inte under några omständigheter tuggas när de tas. Detta kan leda till en avsevärd begränsning av effekten. En glömd dos får under inga omständigheter ersättas med en dubbel dos. Patienten kan när som helst under hela intagsperioden kontakta en lämplig läkare för rådgivning.

Dosering av Augmentan

Läkemedlet Augmentan kommer endast i en dosering. Denna är dosen 125 mg. Det finns 21 Augmentantabletter i en förpackning. Om patienten inte har fått några specifika behandlingsråd kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Det rekommenderas att vuxna tar en Augmentantablett tre gånger om dagen. Läkemedlet Augmentan kan även tas av barn som är över 12 år. Under hela behandlingsperioden är det viktigt att patienten alltid följer intagningsanvisningarna. Endast på detta sätt kan en snabb behandlingsframgång uppnås.

Biverkningar av Augmentan

Användningen av effektiva läkemedel är i de flesta fall förknippade med en viss risk för eventuella biverkningar eller samtidiga symtom. Detta gäller även för användningen av läkemedlet Augmentan. I sällsynta fall kan patienter under vissa omständigheter drabbas av biverkningar. Vi har listat några av dessa biverkningar nedan:

  • En intensiv svampinfektion på huden eller slemhinnorna.
  • Gastrointestinala besvär, t.ex. buksmärtor, illamående och kräkningar.
  • Huvudvärk och yrsel

Som regel försvinner de angivna biverkningarna helt och hållet av sig själv under de första dagarna av behandlingen. Om detta inte är fallet för dig är det lämpligt att kontakta antingen en apotekare eller en lämplig läkare.

Patientinformation Augmentin (Spektramox) 625 mg

När får Augmentan inte tas?

Läkemedlet Augmentan får inte tas av patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som det innehåller. Om patienten är mitt i en graviditet eller ammar är hon också helt utesluten från att använda läkemedlet Augmentan. Om en patient är osäker på om han eller hon är kvalificerad för att ta läkemedlet eller inte, är det lämpligt att diskutera hela intaget i förväg. Detta är det enda sättet att förhindra uppkomsten av biverkningar eller samtidiga symtom.

Är läkemedlet Augmentan också tillgängligt på nätet?

Läkemedlet kan köpas på nätapotek. Det krävs ett giltigt recept för beställningen. Patienten måste få detta utfärdat av en legitimerad läkare i förväg. Det är inte möjligt att köpa Augmentantabletter utan recept. Patienten informeras i förväg om lämpligt intag och dosering. Om du drabbas av en bakteriell infektion, till exempel en svampinfektion, kan du fråga din läkare om Augmentantabletter.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Augmentin (Spektramox)

Medicin från

709,00 kr

Augmentin (Spektramox)

709 kr