Avamys

Pris från

527,00 kr

Den läkemedelsklassade produkten Avamys är en populär nässpray. Den ordineras ofta av läkare för att behandla allergisk rinit. Genom att använda Avamys kan inflammerade områden i nässlemhinnan behandlas på kort tid. Dessutom kan nästäppa lindras på ett effektivt sätt.

Onlineapotek

5/5

527 kr

Onlineapotek

4/5

535 kr

Avamys
Artikelnummer Avamys Nässpray 27.5 mcg/dosis Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Avamys?

Avamys är en välkänd nässpray. Den är främst känd för sin aktiva substans flutikasonfuroat. Denna aktiva substans kommer från gruppen glukokortikoider. Genom att använda läkemedlet kan befintliga inflammationer i nässlemhinnorna minskas och därefter botas. Administreringen av läkemedlet påskyndar också läkningsprocessen och minskar inflammationen i nässlemhinnorna.

Vad används Avamys till?

Läkemedlet Avamys kan användas vid olika typer av inflammationer. I de flesta fall förskrivs dock läkemedlet för så kallad allergisk rinit. Skulle en patient drabbas av en allergisk rinit märks det av följande symtom:

  • Rinnande eller helt täppt näsa
  • Permanenta och återkommande nysningar
  • Klåda i näsan och slemhinnorna i näsan.
  • Gråtande och röda ögon

Förekomsten av allergisk rinit kan ha många olika orsaker. Å ena sidan kan det vara en allergisk reaktion mot husdjur eller dammkvalster, men också bero på en plötsligt uppkommen hösnuva. En allergisk reaktion mot svampar kan också visa sig i form av rinit. Besvären och symtomen kan vara helt säsongsbundna. Vissa patienter lider av kronisk rinit. Dessa drabbas av ständiga besvär året runt. Läkemedlet Avamys sätter stopp för lidandet. Det bekämpar inte bara den allergiska reaktionen utan lugnar samtidigt nässlemhinnorna. Detta minskar respektive symtom och obehag. En första effekt bör märkas redan efter några dagar.

Hur använder man Avamys?

Avamys ska tas regelbundet. Särskilt i början rekommenderas det att ta den vid samma tidpunkt på dagen. Detta är det enda sättet att uppnå en optimal effekt. Före användning bör några viktiga punkter påpekas:

  • Nässprayen måste alltid skakas före användning.
  • Sprayhalsens munstycke ska riktas så långt som möjligt mot utsidan av respektive näsborre. Detta är det enda sättet att se till att vätskan når nässlemhinnan direkt.
  • Under administreringen ska vätskan helst inhaleras.

För att få en snabb och framför allt direkt effekt är det viktigt att följa bruksanvisningen. I bipacksedeln finns också en exakt beskrivning av hur nässprayen ska användas. Efter att ha öppnat nässprayen ska den förbrukas inom de närmaste 2 månaderna. Läkemedlet ska inte förvaras i frys eller kyl.

Dosering av Avamys

Läkemedlet Avamys innehåller en dos av 27,5 mg av den aktiva substansen flutikasonfuroat. Innan du använder nässprayen för första gången ska doseringen alltid diskuteras med en läkare. Läkaren bestämmer sedan hur ofta nässprayen kan användas per dag. Läkaren beslutar också om behandlingsperioden. De allmänna doseringsanvisningarna för Avamys är följande:

  • För både vuxna och barn över 12 år gäller följande doseringsföreskrifter: en gång dagligen 2 sprayer per näsborre.
  • Barn mellan 6 och 12 år kan använda en spray per näsborre dagligen.

Användningen av nässprayen är inte lämplig för barn under 6 år. Antalet spraydoser som administreras per dag ska alltid diskuteras med en läkare i förväg. Detta är det enda sättet att undvika en eventuell överdosering.

Avamys – möjliga biverkningar

Vid användning av Avamys kan möjliga biverkningar uppstå. Dessa är följande:

  • Milt näsblod: I de flesta fall förekommer näsblödning endast vid så kallad långvarig användning av nässprayen.
  • Irritation av näsan och nässlemhinnan.
  • Huvudvärk eller migränattacker

Om du drabbas av någon av de angivna biverkningarna rekommenderas det att du rådfrågar en läkare.

Patientinformation Avamys Nässpray 27.5 mcg/dosis

När ska Avamys inte användas?

Användningen av nässprayen är inte lämplig för gravida kvinnor. Om en kvinna ammar bör hon också avstå från att använda Avamys. Kontakta din läkare och be om information i förväg om eventuella biverkningar eller följdskador.

Avamys – finns det även utan recept?

Avamys kan endast köpas med recept. Receptet måste i förväg upprättas av en legitimerad läkare. Avamys kan inte köpas utan recept. Detta förhindrar felaktig dosering och tillhörande följdskador. Om du tror att Avamys är lämpligt för dig ska du i förväg rådgöra med en läkare om användningen.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Avamys

Medicin från

527,00 kr