Betmiga

Pris från

1.269,00 kr

När en patient lider av urineringsproblem skriver läkarna i de flesta läkare ut Betmiga. Betmigatabletterna kan tas oralt och sprider sin verkan i kroppen efter bara några timmar. Läkemedlet kan köpas mot uppvisande av recept på vilket apotek som helst.

Onlineapotek

5/5

1378 kr

Onlineapotek

4/5

1269

Betmiga
Artikelnummer Betmiga 25 mg - 50 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Betmiga?

Läkemedlet Betmiga kan lindra obehag och symtom vid en överaktiv blåsa. Betmiga innehåller den aktiva substansen mirabegron. Denna aktiva substans har en mycket avslappnande effekt på de enskilda musklerna i urinblåsan. Läkemedlet kan köpas både på fysisk apotek och på nätapotek.

Vad kan läkemedlet Betmiga användas till?

Betmiga ordineras till patienter som lider av en överaktiv blåsa. Som regel förskrivs en dos motsvarande 50 mg av den aktiva substansen. Om patienten lider av en överaktiv urinblåsa har han eller hon vanligtvis följande besvär:

  • Frekvent behov av att urinera
  • Svårigheter med att urinera
  • Plötsligt behov av att urinera

Om patienten lider av dessa besvär för länge är det viktigt att kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då ordinera Betmiga.

Hur tas Betmiga?

Läkemedlet Betmiga kommer i form av tabletter. Dessa tabletter ska alltid tas tillsammans med vatten. Det är viktigt för patienten att se till att Betmigatabletterna inte tuggas sönder när de tas. Det kan ta en viss tid innan patienten märker en initial behandlingsframgång. Efter sex till åtta veckor kan patienten förvänta sig att se en första förbättring. Om patienten drabbas av obehag eller smärta under intaget ska en legitimerad läkare kontaktas. Han eller hon kan då justera den föreskrivna dosen i enlighet med detta.

Dosering av läkemedlet Betmiga

Om patienten inte har fått någon specifik doseringsinformation kan han eller hon följa den allmänna doseringsrekommendationen. Vuxna rekommenderas att ta en Betmigatablett per dag. Den maximala dosen på 50 mg bör inte överskridas under några omständigheter. Den föreskrivna dosen kan justeras individuellt under hela behandlingsperioden. Detta bör alltid ske i samråd med legitimerad läkare. Endast på detta sätt kan en snabb och framför allt effektiv behandlingsframgång uppnås. Läkemedlet Betmiga får under inga omständigheter tas av barn eller ungdomar.

Vilka biverkningar kan uppstå när man tar Betmiga?

Användning av högkoncentrerade tabletter är alltid förknippad med en risk för eventuella biverkningar. Dessa biverkningar uppträder inte per automatik hos alla patienter. De flesta patienter påverkas inte av några biverkningar. Vi har sammanfattat de vanligaste biverkningarna nedan:

  • En kraftigt ökad hjärtfrekvens
  • En infektion i urinvägarna
  • Huvudvärk
  • Yrsel
  • Mag- och tarmbesvär som illamående, kräkningar och diarré.

I regel försvinner dessa biverkningar helt av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet för dig ska du kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då justera dosen så att biverkningarna långsamt avtar.

Patientinformation Betmiga 25 & 50 mg

När får du inte ta läkemedlet Betmiga?

Innan en patient börjar använda Betmigatabletter måste han eller hon noggrant informeras i förväg om lämpligt intag. Ett fåtal patienter är helt uteslutna från användning av Betmiga. Dessa är företrädesvis patienter som lider av en stark allergi mot den aktiva substansen i läkemedlet. Dessutom är detta läkemedel inte lämpligt för patienter som drabbas av högt blodtryck och detta ännu inte är kontrollerat. Patienter som är gravida eller ammar måste också avstå från att ta Betmigatabletter. Om en patient inte är säker innan om han eller hon kan ta tabletterna ska en legitimerad läkare kontaktas i förväg. Läkaren kan förklara för patienten om läkemedlet är lämpligt och hur Betmigatabletterna ska tas.

Är läkemedlet Betmiga också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Betmiga är ett mycket effektivt läkemedel som endast kan köpas mot uppvisande av ett giltigt recept på apoteket. Det är inte möjligt att köpa detta läkemedel utan recept. Innan en patient bestämmer sig för att ta det är det lämpligt att diskutera hela behandlingsperioden med en läkare i förväg. Läkaren kan förklara för patienten exakt hur han/hon ska ta medicinen och de möjliga biverkningarna. Rådgör med din läkare om läkemedlet Betmiga i förväg.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Betmiga

Medicin från

1.269,00 kr