Betnovat

Pris från

515,00 kr

Fler och fler patienter drabbas av irriterande skällor. I de flesta fall finns dessa på patientens hårbotten. På grund av de starka symptomen förskriver allt fler läkare Betnovat. Betnovat inspirerar inte bara på grund av den lätta appliceringen, utan också på grund av dess omfattande verkningsmekanism.

Onlineapotek

5/5

515 kr

Onlineapotek

4/5

570 kr

Betnovat
Artikelnummer Betnovat torr hårbotten 100 ml - Lotion - Salva Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Betnovat – vad är det egentligen?

Betnovat är en receptbelagd kräm som i de flesta fall används för att behandla hudsjukdomar. Dessa hudsjukdomar kan till exempel vara psoriasis. Psoriasis förekommer ofta i hårbotten hos de drabbade patienterna. Användningen av läkemedlet Betnovat både bekämpar psoriasis och ger huden ett omfattande skydd. Läkemedlet Betnovat innehåller den aktiva substansen kortikosteroid. Denna aktiva substans både bekämpar de symtom som uppstår och minskar irritationen i huden. Många av de drabbade patienterna lider av extrem rodnad i huden. I de flesta fall orsakas denna rodnad av en ihållande klåda.

Vad används Betnovat till?

Läkemedlet Betnovat används mot psoriasis. Psoriasis är en kronisk hudsjukdom. I de flesta fall förekommer denna hudsjukdom tillsammans med följande ihållande symtom:

  • En stark ihållande klåda
  • Kliande hud som orsakar inflammerade områden i hårbotten.
  • Blodiga sår i hårbotten
  • Ökad blåsbildning i hårbotten

Dessa symtom är de vanligaste. Naturligtvis finns det många andra symtom som kan märkas när psoriasis uppstår. Om patienten drabbas av ett eller flera symtom samtidigt rekommenderas det att man omedelbart söker hjälp hos en läkare. Han eller hon kan då ordinera läkemedlet Betnovat.

Hur används läkemedlet Betnovat?

Innan du börjar använda Betnovat bör du rådgöra med en läkare. Detta är det enda sättet att uppnå bästa möjliga behandlingsresultat. Det rekommenderas att applicera Betnovatkräm på hårbotten två gånger om dagen. Det är viktigt att tvätta händerna noggrant innan. Annars kan bakterier överföras till de öppna områdena i hårbotten. Den föreskrivna appliceringsmängden bör inte överskridas under behandlingsperioden. När krämen väl har applicerats på hårbotten måste den absorberas under en kort tid. Det är viktigt att fullfölja hela behandlingsförloppet och inte avbryta det i förtid. Detta är det enda sättet att uppnå ett perfekt behandlingsresultat.

Betnovat – en individuell dosering

Doseringen av Betnovat är naturligtvis också relaterad till den specifika psoriasisformen. Av denna anledning rekommenderas det att söka råd från en specialiserad läkare när det gäller doseringen och den tillhörande appliceringsperioden. Om patienten inte har fått några specifika behandlingsanvisningarn kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendation. Betnovatkräm kan appliceras upp till två gånger dagligen på de hudområden som är drabbade av psoriasis. Det är viktigt att tvätta händerna noggrant både före och efter användning. Det är mycket viktigt att hålla sig till den föreskrivna dosen. En överdosering kan leda till ökad hudirritation. Om patienten glömmer att använda krämen en dag ska behandlingsperioden fortlöpa som normalt.

Biverkningar av Betnovat

När du använder läkemedlet Betnovat kan isolerade biverkningar uppstå i mycket sällsynta fall. De vanligaste biverkningarna som patienterna upplever är:

  • En brännande känsla på huden i samband med ihållande klåda
  • Utslag på de drabbade kroppsdelarna
  • Enstaka bristningar och rodnad på huden
  • Viktökning och försvagning av skelettet

De biverkningar som anges är endast de vanligaste biverkningarna. Naturligtvis kan patienterna också uppleva individuella biverkningar. Om du drabbas av en eller flera biverkningar rekommenderas att du omedelbart kontaktar en läkare. Detta är det enda sättet att helt förhindra eventuella följdskador.

Patientinformation Betnovat 0.1% salva, kräm & lotion

När får läkemedlet Betnovat inte användas?

Både gravida kvinnor och patienter som fortfarande är i amningsfasen bör diskutera användningen av läkemedlet med en läkare i förväg. Användningen av Betnovat påverkar inte förmågan att köra bil. Om patienten tar andra läkemedel samtidigt ska användningen också diskuteras med en läkare, eftersom detta är det enda sättet att undvika en eventuell interaktion mellan läkemedlen.

Är Betnovat tillgängligt utan recept på apoteket?

Denna fråga kan besvaras med ett mycket tydligt nej. Eftersom Betnovat är ett receptbelagt läkemedel kan det endast köpas tillsammans med ett recept. Av denna anledning bör du i förväg rådgöra med en läkare som ordinerar läkemedlet.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Betnovat

Medicin från

515,00 kr