Brevinor

Pris från

440,00 kr

För att förhindra oönskad graviditet väljer allt fler kvinnor att ta p-piller. Det kvinnliga preventivmedlet Brevinor förskrivs av allt fler läkare på grund av dess omfattande effektivitet. Liksom varje piller tas Brevinor en gång om dagen och ger därmed ett omfattande skydd mot graviditet.

Onlineapotek

5/5

440 kr

Onlineapotek

4/5

513 kr

Brevinor
Artikelnummer 35 µg/ 500 µg Ethinylestradiol/Norethisterone Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Brevinor?

Läkemedlet Brevinor är ett välkänt kontraceptivum. Brevinor-pillret innehåller de två konstgjorda hormonerna östrogen och progesteron. Genom att ta p-piller kan oönskad graviditet förhindras. Läkemedlet Brevinor ingriper alltså i en kvinnas menstruationscykel. De två hormonerna som det innehåller är östrogen och progesteron som ansvarar för den så kallade styrningen av ägglossningen och livmoderns slemhinna. Läkemedlet Brevinor innehåller de två aktiva substanserna etinylestradiol och norethisteron.

Dessa två substanser är särskilt tilltalande på grund av deras mycket höga effektivitet. Genom att ta dessa två aktiva substanser förbereds kvinnokroppen på avsaknaden av ägglossning. Detta förhindrar att kvinnans ägg frigörs på ett okontrollerat sätt och därmed att implantera sig i kvinnans livmoderslemhinna. Detta kan förhindra oönskad graviditet. Dessutom leder intag av läkemedlet Brevinor till att vaginalvätskan förtjockas. Detta gör det svårare för mannens spermier att komma in i kvinnans livmoder.

Detta är vad läkemedlet Brevinor används för

Innan du börjar ta Brevinor är det viktigt att kontrollera det individuella receptet. Informationen finns på förpackningsbladet av läkemedlet. Brevinor är ett välkänt preventivmedel. Fler och fler kvinnor tar detta läkemedel för att förhindra oönskade graviditeter. Genom att ta läkemedel kontrolleras den kvinnliga menstruationscykeln. Detta kan förhindra att de manliga spermierna implanterar sig i den kvinnliga livmodern. På grund av dess höga effekt väljer fler och fler kvinnor att använda Brevinor

Brevinor – hur används det?

Läkemedlet Brevinor, liksom de flesta kvinnliga preventivmedel, finns i form av enstaka piller. Dessa tas en gång om dagen tillsammans med vatten. Det rekommenderas att ta pillret vid samma tidpunkt varje dag. Detta är det enda sättet att garantera ett heltäckande skydd. Dessutom är det mycket viktigt att ta det första pillret direkt när månadsblödningen börjar. Om patienten har tagit p-piller i 21 dagar bör hon ta en paus i 7 dagar. Vid eventuella besvär, såsom illamående, kräkningar och diarré, kan inget skydd mot effekter garanteras när man tar p-piller.

Dosering av Brevinor

Preventivmedlet Brevinor tas en gång om dagen. Läkemedlet Brevinor finns i form av så kallade behandlingsremsor. Dessa har en behandlingsperiod på 21 dagar. Patienten tar ett piller varje dag från början av sin menstruation. När den 21-dagars långa behandlingsperioden är avslutad ska ett uppehåll ske under de följande sju dagarna. Därefter kan den nya behandlingsremsan påbörjas. P-pillret ska tas tillsammans med vatten.

Möjliga biverkningar av Brevinor

När du tar läkemedel kan det uppstå biverkningar. Detta är också fallet med läkemedlet Brevinor. I sällsynta fall kan intag av detta läkemedel leda till följande biverkningar:

  • Allergiska reaktioner mot de aktiva substanserna som ingår
  • En plötslig migränattack
  • Isolerade blodproppar: I de flesta fall märks de så kallade blodpropparna genom att man hostar upp blod eller genom att magen svullnar upp.
  • Ihållande bröstsmärta
  • I mycket sällsynta fall kan den också orsaka plötslig andfåddhet eller ihållande smärta i armar och ben.

Om patienten drabbas av en eller flera biverkningar samtidigt rekommenderas det att man omedelbart kontaktar en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att förhindra eventuella följdskador i ett tidigt skede. Vid allvarliga biverkningar som kvarstår under en längre tid måste en legitimerad läkare kontaktas.

När ska du inte använda Brevinor?

Både gravida kvinnor och ammande kvinnor får inte ta Brevinor. Dessutom kan intag av preventivmedel som p-piller öka risken för cancer. Av denna anledning rekommenderas det att konsultera en läkare innan du tar läkemedlet. Läkaren kommer att informera patienten om eventuella biverkningar eller en plötslig interaktion med andra läkemedel. Om patienten tar läkemedlet Brevinor under en längre tid rekommenderas också regelbundna förebyggande läkarundersökningar.

Är Brevinor receptbelagt på apoteket?

Svaret på denna fråga är ja. Eftersom Brevinor är ett p-piller är det endast tillgängligt tillsammans med ett recept på apoteket. Patienten måste därför få läkemedlet utskrivet innan personen i fråga tar det för första gången. Detta är det enda sättet att förhindra eventuell felaktig behandling eller plötsliga biverkningar.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Brevinor

Medicin från

440,00 kr