Bricanyl

Pris från

515,00 kr

En av de mest kända luftvägssjukdomarna är astma. Astma kan drabba vem som helst och i de flesta fall visar den sig genom symtom som hosta. Läkemedlet Bricanyl är ofta en optimal behandling för detta.

Onlineapotek

5/5

515 kr

Onlineapotek

4/5

576 kr

Bricanyl
Artikelnummer Bricanyl 250 mcg - 500 mcg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Bricanyl?

Läkemedlet Bricanyl är en så kallad reliever som kan användas vid astmatiska symtom. Som namnet antyder frigör lindringsmedlet luftvägarna och behandlar symtom som hosta, väsande andning eller andnöd. Läkemedlet Bricanyl finns i tre olika doseringsformer. Dessa är inte bara inhalationslösningen i form av kapslar, utan även som sirap, tabletter och turboinhalator. Patienten kan i förväg bestämma vilken doseringsform som är mest behaglig för honom eller henne. Även barn i unga år kan drabbas av astmatiska tillstånd. För patienter som drabbas av astma ordineras läkemedlet Bricanyl för behandling i de flesta fall.

Vad används läkemedlet Bricanyl till?

Läkemedlet Bricanyl ordineras av allt fler läkare för behandling av astma. Luftvägssjukdomen astma kan förekomma hos både barn och vuxna. I de flesta fall lider de drabbade av en ihållande hosta, väsande andning eller andnöd i början. De nämnda symtomen förvärras sedan i de flesta fall inom en kort tid, så att patienten blir beroende av medicinsk hjälp. Användningen av läkemedlet Bricanyl frigör inte bara luftvägarna utan behandlar också de symtom som uppkommer samtidigt. En astmasjukdom kan uppstå hos vem som helst. I de flesta fall beror det på ett svagt immunförsvar eller en befintlig sjukdom.

Hur kan Bricanyl användas?

Innan en patient börjar med att använda läkemedlet rekommenderas det att diskutera det med en läkare. Läkaren informerar patienten om både lämplig dosering och behandlingsperioden. Tillämpningssättet är relaterat till respektive administreringsmetod. Följande tillämpningsanvisningar gäller för Bricanyl Respules:

Bricanyl Reliever används två till fyra gånger om dagen. Antalet tillämpningar beror på den aktuella sjukdomen. En till två doser administreras per tillämpning. Läkemedlet tas med hjälp av inhalatorn. Vid första dosen tas sirapen tre gånger om dagen, två teskedar varje gång. Läkaren fastställer den individuella dosen för patienten i förväg. Om patienten upplever obehag eller smärta under behandlingsperioden är det lämpligt att omedelbart kontakta en läkare. Han eller hon kan då besluta om det fortsatta tillvägagångssättet.

Patientinformation Bricanyl Turbuhaler 500 mcg

Dosering av Bricanyl

Den dos som en patient bör ta per dag beror inte bara på sjukdomstillståndet utan också på respektive administreringsmetod. Detta bestäms av läkaren i förväg. Vi har sammanfattat doseringsmetoderna och de rekommenderade doseringsråden nedan:

  • Bricanyl Respules: en till två doser, två till fyra gånger om dagen.
  • Bricanylsirap: Bricanylsirap tas tre gånger om dagen i de flesta fall. Två matskedar, 5 ml vardera, tas per dos.
  • Bricanyltabletter: Under den första behandlingsfasen rekommenderas tre halva Bricanyltabletter dagligen. Det är viktigt att den filmdragerade tabletten tas tillsammans med vatten.
  • Bricanyl Turboinhalator: Turboinhalatorn kan användas av patienten vid behov. Den får dock inte användas till mer än 4 sprayer inom en 24 timmars period.

Doseringen kan anpassas efter behov.

Biverkningar av Bricanyl

De biverkningar som uppstår vid användning av läkemedlet Bricanyl kan vara individuella för varje patient. I regel förekommer biverkningarna sällan och svagt. Dessa kan omfatta följande biverkningar:

  • Huvudvärk
  • Darrningar
  • Kramper i lemmarna
  • Hjärtklappning
  • Spänning

Endast få patienter drabbas av dessa biverkningar under behandlingsperioden. Om detta är fallet för dig är det rekommenderat att konsultera en läkare.

När får läkemedlet Bricanyl inte användas?

Läkemedlet Bricanyl får inte tas av patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som det innehåller. Dessutom är detta läkemedel inte lämpligt för kvinnor som är gravida eller ammar. Om patienten tar andra läkemedel samtidigt är det lämpligt att diskutera användningen av Bricanyl med läkaren i förväg. Endast på detta sätt kan en eventuell interaktion mellan de ingående aktiva substanserna undvikas.

Är Bricanyl tillgängligt utan recept?

Nej, läkemedlet Bricanyl är inte tillgängligt utan recept. Det kan endast köpas från ett fysiskt apotek eller ett nätapotek mot uppvisande av recept. Patienten måste därför besöka en läkare i förväg, som sedan utfärdar det nödvändiga receptet.

Om du lider av ihållande astma kan du rådfråga din läkare om läkemedlet Bricanyl.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Bricanyl

Medicin från

515,00 kr