Campral

Pris från

797,00 kr

Läkemedlet Campral stoppar suget efter alkohol och ordineras av många läkare till patienter som lider av ett ihållande alkoholberoende. Läkemedlet Campral tas oralt och sprider sedan sin verkan i patientens kropp.

Onlineapotek

5/5

797 kr

Campral
Artikelnummer Campral 333 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Campral för läkemedel?

Under de senaste åren har antalet alkoholister ökat oroväckande mycket. Allt fler människor lider av alkoholberoende. Genom att använda läkemedlet Campral stoppas begäret efter alkohol stadigt. Läkemedlet Campral innehåller den aktiva substansen acamprosat. Denna aktiva substans hämmar suget efter alkohol. Läkemedlet Campral kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek över internet. Om du också lider av alkoholberoende och vill bekämpa det, är läkemedlet Campral troligtvis rätt för dig.

Vad används läkemedlet Campral till?

Läkemedlet Campral används för så kallad alkoholavvänjning. Patienter som konsumerar alkohol under för lång tid kan drabbas av mycket allvarliga skador på lever eller njurar. Dessutom kan överdriven alkoholkonsumtion leda till diabetes eller cancer. Genom att använda läkemedlet Campral hämmas det ständiga begäret efter alkohol. Detta minskar alkoholkonsumtionen och förebygger hälsobesvär. Innan en patient börjar använda läkemedlet Campral är det mycket viktigt att diskutera användningen med en legitimerad läkare. Läkaren kan förklara för patienten hur läkemedlet ska tas.

Hur ska läkemedlet Campral tas?

Läkemedlet Campral kommer i form av enskilda tabletter. Dessa tas otippade med lite vatten. Patienten ska alltid se till att tabletterna inte tuggas innan de tas. Det är också lämpligt att alltid ta Campraltabletterna vid samma tid på dagen. Endast på detta sätt kan motsvarande verkningsmekanism utvecklas optimalt. Om patienten inte märker en tydlig förbättring efter några dagar rekommenderas att kontakta en läkare igen. Han eller hon kan då antingen justera doseringen eller individualisera behandlingsperioden. I regel är behandlingsperioden minst ett år. Vid biverkningar eller smärta rekommenderas att man omedelbart kontaktar en läkare.

Dosering av Campral

Om patienten inte har rätt dosering kan han eller hon följa den allmänna doseringsrekommendationen:

  • Vuxna med en kroppsvikt på upp till 60 kg rekommenderas att ta fyra tabletter dagligen. Det rekommenderas att ta två tabletter på morgonen och två tabletter på kvällen.
  • För vuxna över 60 kg rekommenderas att alltid ta en tablett på morgonen samt vid middagstid och på kvällen.

Om patienten lider av njurproblem, föreskrivs vanligtvis en annan dosering. Om patienten upplever vissa biverkningar eller smärta när han eller hon tar medicinen är det lämpligt att kontakta en läkare omedelbart. Han eller hon kan då justera dosen i enlighet med detta.

Biverkningar av läkemedlet Campral

Som regel är intag av Campraltabletter helt utan ytterligare biverkningar. I mycket sällsynta fall kan patienten uppleva milda biverkningar. I de flesta fall försvinner dessa dock helt av sig själva efter några dagar. Dessa kan innefatta följande:

  • Illamående, kräkningar och diarré
  • Smärta i magen
  • Hudutslag
  • Impotens
  • En sexuell aversion

Om patienten lider av dessa besvär under alltför lång tid måste en läkare kontaktas. Han kan då bestämma hur man ska gå vidare.

När får du inte ta Campral?

I vissa sällsynta fall rekommenderas patienten att inte använda Campral alls. Dessa är vanligtvis patienter som lider av en allergisk reaktion. Om en patient till exempel har en allergisk reaktion mot den aktiva substansen i Campral rekommenderas patienten att avstå från att använda läkemedlet. Detsamma gäller för patienter som lider av allvarliga njurproblem. Om patienten ammar måste hon också avstå från att ta Campral. Ta reda på i förväg om du är kvalificerad för att använda Campral eller inte.

Är Campral receptbelagt?

Läkemedlet Campral är receptbelagt och kan endast köpas mot uppvisande av ett giltigt recept. Det kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Patienten ska informeras av apotekaren om dosering och lämplig behandlingsperiod. Redan efter några dagar kan patienten förvänta sig en initial hälsoförbättring. Patienten kan också hitta ytterligare information om korrekt intag och eventuella biverkningar i bipacksedeln.

Patientinformation Campral PDF

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Campral

Medicin från

797,00 kr