Celebrex

Pris från

1.186,00 kr

Feber, inflammation och smärta är symtom som kan vara begränsande och som kan uppstå vid många infektioner och sjukdomar. För att må bättre och bekämpa symptomen finns det olika botemedel. Antiinflammatoriska, febernedsättande och smärtstillande läkemedel finns i ett brett sortiment. De olika smärtstillande medlen och läkemedlen är dock inte lämpliga för alla. Celebrex är ett febernedsättande, antiinflammatoriskt och smärtlindrande läkemedel som är särskilt skonsamt för magsäcken. Den omfattande och skonsamma effekten har gjort läkemedlet mycket populärt.

Onlineapotek

5/5

1186 kr

Celebrex
Artikelnummer Celebrex 100 mg - 200 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Celebrex?

Celebrex är ett antipyretiskt, smärtstillande och antiinflammatoriskt läkemedel, även känt som COX-2-hämmare. Detta beror på hur den aktiva substansen celecoxib fungerar. Den påverkar produktionen av prostaglandiner, som produceras i kroppen. Prostaglandiner har ett stort inflytande på feber, smärta och inflammation i kroppen. Kroppens egen substans har en hämmande effekt på produktionen av prostaglandiner genom den aktiva substansen celecoxib, vilket gör att symtomen också lindras.

Celebrex tillhör gruppen NSAR-smärtstillande medel eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Läkemedlet är mycket mildare mot magslemhinnan än andra antiinflammatoriska smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel, varför det är särskilt populärt hos personer vars mage är känslig.

Vad används Celebrex till?

De olika egenskaperna hos Celebrex gör också att dess användningsområden är omfattande. Den antiinflammatoriska, febernedsättande och smärtstillande effekten står i förgrunden. Därför används Celebrex främst mot smärta, till exempel huvudvärk, mensvärk eller annan smärta. I det här fallet särskilt för personer som har en känslig mage.

Men också för sjukdomar som:

  • Smärta i lederna
  • Artros
  • Artrit
  • Ankyloserande spondylit

Celebrex används ofta i detta syfte. Läkemedlets antiinflammatoriska effekt i kombination med smärtlindring är en stor fördel här.

Hur ska Celebrex tas?

Celebrex tas i kapslar och det är viktigt att ta kapslarna tillsammans med vatten. För att vara särskilt skonsam mot magen är det viktigt att ta Celebrexkapslarna under eller efter måltid för att undvika eventuella magbesvär.

Hur länge du ska ta Celebrex beror på varför du tar det. Behandlingsperioden måste bestämmas av den läkare som behandlar dig. Speciellt för symtom och obehag av ledsjukdomar som svullnad eller rodnad uppträder efter några dagar eller veckor och kan ge lindring. Den smärtlindrande effekten med Celebrex är särskilt långvarig och kan pågå mellan 12 och 24 timmar.

Dosering av Celebrex

Din behandlande läkare måste bestämma vilken individuell dos Celebrex du kan ta. Beroende på sjukdomen kommer läkaren att använda en annan dosering. På så sätt kan den största effekten uppnås. Vuxna bör dock inte överskrida en dos Celebrex på mer än 200 mg per dag. Endast i samråd med läkaren är en annan dosering möjlig.

Celebrex kommer i två olika doser:

  • Celebrexkapslar 100mg
  • Celebrexkapslar 200mg

Beroende på sjukdomen kan dosen variera. Din läkare kommer också att avgöra om dosen ska delas upp i 1 eller 2 doser. Det är viktigt att diskutera doseringen exakt med den behandlande läkaren, eftersom olika doseringsintervall kan vara nödvändiga beroende på sjukdomstillståndet.

Patientinformation Celebra 100 & 200 mg

Biverkningar av Celebrex

Biverkningar kan uppstå med alla läkemedel, liksom Celebrex, även om inte alla patienter drabbas av de möjliga biverkningarna. Sällsynta och vanliga biverkningar anges i detalj i bipacksedeln, som du bör läsa noggrant innan du tar läkemedlet.

Vanliga biverkningar av Celebrex kan vara:

  • Besvär från mag- och tarmkanalen, illamående, buksmärtor eller liknande. Just dessa biverkningar kan dock undvikas genom att ta det under måltid.
  • Ökat blodtryck
  • Utslag

Sällsynta biverkningar av Celebrex kan inkludera:

  • Dåsighet
  • Yrsel
  • Sömnighet

Om du lider av allvarliga biverkningar bör du definitivt kontakta din behandlande läkare och diskutera ytterligare intag i detalj.

När får Celebrex inte användas?

Celebrex kan inte heller tas av alla patienter.

  • Om det finns en intolerans eller allergi mot någon av substanserna får Celebrex inte tas.
  • Celebrex får inte heller tas under graviditet eller amning.

Om du har dessa egenskaper bör du diskutera med din behandlande läkare om du ska ta ett annat smärtstillande läkemedel.

Ökad uppmärksamhet krävs också i samband med vägtrafik; om biverkningar som dåsighet, yrsel eller sömnighet uppstår bör aktivt deltagande i vägtrafik undvikas. Man bör också till varje pris undvika att använda tunga maskiner. Konsumtion av alkohol kan öka dessa biverkningar avsevärt; denna konsumtion bör också undvikas när man tar Celebrex.

Är Celebrex också tillgängligt utan recept?

Celebrex är ett receptbelagt läkemedel som inte kan köpas utan recept.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Celebrex

Medicin från

1.186,00 kr