Ciprofloxacin

Pris från

533,00 kr

Om du lider av en bakterieinfektion är det viktigt att du börjar med lämplig behandling i ett tidigt skede. Läkemedlet Ciprofloxacin är utmärkt för detta ändamål. Läkemedlet kan köpas från ett apotek mot uppvisande av ett giltigt recept. Receptet måste alltid vara utfärdat av en legitimerad läkare i förväg.

Onlineapotek

5/5

533 kr

Ciprofloxacin
Artikelnummer Ciprofloxacin 250 mg - 500 mg - 750 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad innehåller läkemedlet Ciprofloxacin?

Läkemedlet Ciprofloxacin är ett bakteriedödande antibiotikum som kan användas vid en rad olika sjukdomar. Förutom de välkända tarminfektionerna ingår även infektioner i gallgångarna och i urinvägarna. Innan en patient börjar ta läkemedlet är det viktigt att få råd i förväg. Detta är det enda sättet att uppnå optimal behandlingsframgång. Läkemedlet Ciprofloxacin är särskilt lämpligt att använda vid en infektion med grampositiva patogener. I de flesta fall infiltrerar dessa patogener människokroppens celler och sprider därmed bakterieinfektionen. Användningsområdet för läkemedlet Ciprofloxacin är dock mycket brett.

Av denna anledning bestämmer sig fler och fler läkare för att förskriva läkemedlet till kvalificerade patienter. Vi har listat de enskilda tillämpningsområdena nedan och även förklarat dem:

  • Läkemedlet Ciprofloxacin kan till exempel användas vid en tarmsjukdom eller en infektionssjukdom. I de flesta fall handlar det om en infektion i bukhålan.
  • Dessutom är den aktiva ingrediensen som ingår i produkten optimalt lämpad för att bekämpa urinvägsinfektioner. I ett sådant fall används läkemedlet som ett så kallat reservantibiotikum och sprider på så sätt sitt verkningssätt i patientens kropp. Om sjukdomen är allvarlig är läkemedlet Ciprofloxacin precis vad patienten behöver. Läkemedlet kan förskrivas till både vuxna, barn och ungdomar.
  • Läkemedlet kan också användas för att bekämpa mjältbrand eller lunginflammation.

Om en läkare ordinerar läkemedlet Ciprofloxacin, kommer han eller hon också att i förväg informera dig i detalj om lämplig dosering och hur länge du ska använda läkemedlet. Detta är det enda sättet att helt förhindra eventuella biverkningar. Som regel kan man förvänta sig en förbättring av hälsan efter en kort tid.

Hur ska läkemedlet Ciprofloxacin tas?

Läkemedlet Ciprofloxacin kommer i tablettform. Det finns olika doser att välja mellan. Dels finns läkemedlet Ciprofloxacin i en dosering på 250 mg, dels i en dosering på 500 mg. Ciprofloxacintabletter ska alltid tas vid samma tidpunkt varje dag. Den lämpliga doseringen måste diskuteras ingående med en legitimerad läkare i förväg. Ciprofloxacintabletter ska alltid tas tillsammans med vatten. Se dessutom till att Ciprofloxacintabletten inte under några omständigheter tuggas sönder när du tar den. Detta kan avsevärt begränsa dess verkan. Se alltid till att Ciprofloxacintabletten sväljs hel. Tabletten ska alltid tas före måltid.

Se också till att tabletten aldrig tas på fastande mage. Ciprofloxacin ska aldrig tas tillsammans med mejeriprodukter. Dessutom bör en kalciumrik kost också undvikas under behandlingsperioden. Detta kan avsevärt begränsa utvecklingen av den aktiva substansen som ingår. Ciprofloxacin kommer även i andra former. Till dessa hör de välkända ögon- och örondropparna, som också innehåller motsvarande aktiva substans Ciprofloxacin. Som regel appliceras antibiotikan två gånger om dagen. Detta beror dock på läkarens ordination. Av denna anledning bör du få detaljerade råd i förväg.

Kan vissa biverkningar uppstå när man tar Ciprofloxacin?

Som regel är Ciprofloxacin helt fritt från biverkningar. I sällsynta fall drabbas dock patienter av vissa biverkningar. Vi har listat de mest kända och även de vanligaste biverkningarna nedan:

  • En av de mest kända biverkningarna är illamående. Dessutom kan patienten också drabbas av kräkningar eller diarré.
  • Hudutslag: Det kan uppstå hudutslag när patienten är allergisk mot en av de aktiva substanserna.
  • Dessutom kan senornas struktur och senornas fästen förändras. Detta förekommer dock endast sällan hos patienter.

I regel fungerar hela behandlingen helt utan några bieffekter. I sällsynta fall kan patienten dock uppleva vissa biverkningar. Om biverkningarna förvärras är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare eller apotekare. Han eller hon kan då bestämma hur man ska gå vidare med behandlingen. Detta är det enda sättet att helt förhindra att ytterligare biverkningar uppstår.

Patientinformation Ciprofloxacin 250 & 500 mg

Vad kostar Ciprofloxacin?

Läkemedlet Ciprofloxacin är receptbelagt och kan därför endast köpas på apoteket tillsammans med ett giltigt recept. Receptet måste ha utfärdats i förväg. Läkemedlet Ciprofloxacin kommer i olika förpackningsstorlekar. Som regel finns det 10 tabletter i en förpackning. Dessa finns tillgängliga till ett pris av 14,45 euro (ca. 165 kr). Naturligtvis finns det också större förpackningar, till exempel 14, 20 eller 28 tabletter. Priset ökar med motsvarande förpackningsstorlek. Om en patient ofta drabbas av en bakterieinfektion är det lämpligt att köpa en större förpackning. Du bör rådfråga en läkare eller apotekare vilken förpackning som kan vara lämplig i just ditt fall.

Kan läkemedlet Ciprofloxacin köpas utan recept?

Svaret på denna fråga är ett tydligt nej. Läkemedlet Ciprofloxacin är receptbelagt och kan endast köpas på apoteket tillsammans med ett giltigt recept. Dessutom är det viktigt att läkaren i förväg informerar patienten i detalj om hela behandlingen. Detta innefattar bland annat lämplig dosering samt intagningsperioden.

Om du också lider av en bakterieinfektion, t.ex. en infektion i urinvägarna, är det rekommenderat att omedelbart kontakta en legitimerad läkare.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Ciprofloxacin

Medicin från

533,00 kr