Ciproxin

Pris från

913,00 kr

Om patienten lider av en allvarlig bakteriell infektion ordineras vanligtvis läkemedlet Ciproxin. Ciproxin filmdragerade tabletter lindrar inte bara de befintliga symptomen utan förhindrar också att den bakteriella patogenen sprids.

Onlineapotek

5/5

913 kr

Ciproxin
Artikelnummer Ciproxin 500 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Ciproxin för läkemedel?

Läkemedlet Ciproxin är ett så kallat bredspektrumantibiotikum. Genom att använda detta antibiotikum kan många typer av bakterier dödas. Läkemedlet Ciproxin finns tillgängligt i form av enskilda tabletter. Tabletterna tas sedan under den föreskrivna tidsperioden. Redan efter några dagar kan patienten förvänta sig en första hälsoförbättring. Läkemedlet Ciproxin kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Köpet är endast möjligt mot uppvisande av ett giltigt recept.

För vilka sjukdomar kan läkemedlet Ciproxin användas?

Läkemedlet Ciproxin kan användas för en mängd olika sjukdomar. Dessa är företrädesvis bakteriella sjukdomar såsom en bakteriell infektion. I de flesta fall förskrivs läkemedlet Ciproxin till patienter som lider av en infektion i urinvägarna. Dessutom är läkemedlet Ciproxin även lämpligt vid prostatit eller en gastrointestinal infektion. Den lämpliga dosen är anpassad till patientens individuella sjukdom. Innan patienten börjar använda läkemedlet Ciproxin är det lämpligt att diskutera hela behandlingsperioden i detalj. Endast på detta sätt kan en snabb och framför allt omfattande behandlingsframgång uppnås.

Hur ska läkemedlet Ciproxin tas?

Läkemedlet Ciproxin kommer i form av enskilda filmdragerade tabletter. Dessa ska tas tillsammans med vatten. Dessutom ska patienten se till att Ciproxintabletten inte tuggas eller krossas när den tas. Detta är det enda sättet för läkemedlets verkningsmekanism att distribueras i kroppen. Läkemedlet Ciproxin finns också bland annat i form av granulat. Detta löses upp i vatten före intag och dricks sedan. Patienten måste följa det föreskrivna intaget enligt receptet, endast då kan en effektiv behandlingsframgång uppnås.

Patientinformation Ciproxin 500 mg

Dosering av Ciproxin

Läkemedlet Ciproxin kommer i olika doser. Före användning anpassas den lämpliga dosen till patientens sjukdom. Om patienten inte har fått någon specifik dosering kan han eller hon följa den allmänna rekommendationen. Det rekommenderas att vuxna patienter tar den föreskrivna dosen två gånger om dagen. Man skiljer mellan dosen 250 mg och doserna 500 mg och 750 mg. En lägre dosering förskrivs vanligtvis till barn och ungdomar. Den föreskrivna dosen får inte överskridas av patienten under några omständigheter. Detta kan leda till en oavsiktlig överdosering.

Biverkningar som kan uppstå vid användning av Ciproxin?

Användning av läkemedel är alltid förknippad med en viss risk för eventuella biverkningar. Dessa biverkningar förekommer dock endast hos en mycket liten andel av patienterna. Dessa är gastrointestinala besvär samt illamående och diarré. Dessutom kan patienten också få ledvärk eller huvudvärk. I regel förekommer de nämnda biverkningarna endast i mycket liten utsträckning. Om dessa inte försvinner av sig själva efter några dagar måste en legitimerad läkare kontaktas.

Vem får inte ta Ciproxin?

Om patienten lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen eller har ett annat befintligt tillstånd, är det lämpligt att diskutera användningen av läkemedlet Ciproxin i detalj med en legitimerad läkare i förväg. Ciproxin är olämpligt för patienter som tar läkemedel som innehåller den aktiva substansen tizanidin. I tveksamma fall kan det fungera men då måste en legitimerad läkare kontaktas i förväg och en plan göras upp i samråd med läkaren. Han eller hon vet om patienten är kvalificerad för användning eller inte. Du hittar mer information på bipacksedeln.

Ciproxin – är det möjligt att köpa receptfritt?

Denna fråga måste besvaras med ett tydligt nej. Läkemedlet Ciproxin kan endast köpas på apoteket tillsammans med ett giltigt recept. Patienten måste få det nödvändiga receptet utfärdat i förväg. Först därefter kan läkemedlet Ciproxin köpas. Köp av Ciproxintabletter är möjligt både på fysiska apotek och på nätapotek. Om patienten drabbas av biverkningar eller besvär kan en apotekare eller läkare alltid kontaktas. Läkaren kommer då att ge patienten råd om hur han eller hon ska gå vidare med behandlingen.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Ciproxin

Medicin från

913,00 kr