Circadin

Pris från

607,00 kr

Allt fler människor lider av ihållande sömnproblem. Detta kan ha negativa effekter på patientens hälsa i det långa loppet. Av denna anledning är det viktigt att en drabbad patient påbörjar lämplig behandling i tid. Läkemedlet Circadin erbjuder ett utmärkt alternativ för detta och är särskilt övertygande eftersom det är lätt att använda.

Onlineapotek

5/5

607 kr

Onlineapotek

4/5

795 kr

Circadin
Artikelnummer Circadin 2 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Circadin för slags läkemedel?

Läkemedlet Circadin förskrivs huvudsakligen för behandling av primär sömnlöshet. Detta förekommer vanligtvis hos patienter över 55 år. Läkemedlet Circadin lindrar inte bara motsvarande besvär och symtom utan förser också kroppen med nödvändiga hormoner. Orsakerna till att en patient lider av sömnstörningar är helt olika och ganska individuella. I de flesta fall befinner sig patienten i en stressig fas i livet eller lider av känslomässig press. Dessutom kan odiagnostiserade sjukdomar vara den utlösande faktorn för en sömnstörning. Genom användning av läkemedlet Circadin upprätthålls hormonnivån i patientens kropp så att han eller hon kan få sin nattsömn.

Vad används läkemedlet Circadin till?

Som redan beskrivits förskrivs läkemedlet för sömnproblem eller ihållande sömnstörningar. Läkemedlet Circadin får dock endast tas av patienter som är över 55 år. Användningen av läkemedlet Circadin lindrar inte bara de symtom som uppstår utan bekämpar också orsaken till sömnstörningar. Circadin är också lämpligt för långtidsanvändning. Det är dock viktigt att detta diskuteras i detalj med en legitimerad läkare. Om du lider av ihållande sömnproblem kan läkemedlet Circadin vara den rätta lösningen för dig.

Hur används läkemedlet Circadin?

Läkemedlet Circadin kommer i form av enskilda tabletter. Circadintabletter tas bäst två till tre timmar efter en måltid. Patienten ska alltid se till att tabletterna tas tillsammans med vatten. Först då kan den aktiva substansen fördelas perfekt i patientens kropp. Om motsvarande symtom inte har försvunnit efter 21 behandlingsdagar rekommenderas att man kontaktar en legitimerad läkare. Han eller hon kan då justera doseringen så att en snabb behandlingsframgång uppnås.

Dosering av Circadin

Varje Circadintablett innehåller samma dosering. Den lämpliga dosen anpassas till patientens sömnproblem. Det är viktigt att patienten följer den föreskrivna dosen och inte överskrider den. En glömd eller utelämnad dosering kan under inga omständigheter ersättas med ett dubbelt intag. I ett sådant fall är det lämpligt att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då justera dosen så att inga biverkningar uppstår. En felaktig behandling kan också enkelt uteslutas på detta sätt.

Biverkningar av Circadin

I mycket sällsynta fall kan vissa biverkningar uppstå vid användning av Circadin. Endast en mycket liten andel av patienterna drabbas av biverkningar. Dessutom försvinner biverkningarna vanligtvis helt av sig själva efter några dagar. Det kan bland annat röra sig om följande problem:

  • Oro
  • Irritabilitet
  • Yrsel
  • Förhöjt blodtryck
  • Muntorrhet

I sällsynta fall kan patienten också drabbas av halsbränna och kramper i musklerna. Om patienten drabbas av dessa besvär under en längre tid rekommenderas det att kontakta en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att förhindra ytterligare biverkningar.

Patientinformation Circadin 2 mg

När får du aldrig ta läkemedlet Circadin?

Läkemedlet Circadin är lämpligt för patienter som lider av överkänslighet mot de aktiva substanserna som det innehåller. I sådana fall måste användningen av läkemedlet Circadin helt undvikas. I sällsynta fall kan vissa interaktioner uppstå vid intag av läkemedlet Circadin. Dessa inträffar dock endast hos patienter som tar ett annat läkemedel samtidigt. I ett sådant fall är det viktigt att diskutera intaget i detalj. Detta är det enda sättet att förhindra eventuella interaktioner mellan de aktiva substanserna som ingår i läkemedlet.

Är läkemedlet Circadin också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Circadin innehåller effektiva aktiva substanser och är därför receptbelagt. Circadintabletter kan därför endast köpas på recept. Patienten måste få detta utfärdat av en läkare i förväg. Tyvärr är det inte möjligt att köpa detta läkemedel utan recept. Läkemedlet Circadin kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Varför inte prova det själv och bli överraskad av hur läkemedlet fungerar. Vid biverkningar eller besvär kan en läkare kontaktas när som helst.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Circadin

Medicin från

607,00 kr