Klaritromycin

Pris från

537,00 kr

Numera finns det en mängd olika bakteriella infektioner. Ett populärt läkemedel, som ordineras av allt fler läkare och apotekare, är Klaritromycintabletter. Dessa tabletter tas oralt och sprider sin verkan inom en mycket kort tid. Patienten bör kunna förvänta sig en snabb behandlingsframgång.

Onlineapotek

5/5

537 kr

Klaritromycin
Artikelnummer Klaritromycin 250 mg - 500 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Klaritromycin – vilken typ av läkemedel är det?

Läkemedlet Klaritromycin är ett antibiotikum. Detta antibiotikum innehåller den aktiva substansen Klaritromycin med samma namn. Användningen av detta läkemedel förhindrar förökningen av vissa bakteriearter. Det kan också lindra en befintlig infektion snabbare. Läkemedlet Klaritromycin kan köpas både på apotek och på nätapotek. Läkemedlet Klaritromycin är endast tillgängligt på recept.

Vad används läkemedlet Klaritromycin till?

Läkemedlet Klaritromycin kan användas för en mängd olika sjukdomar. Dessa inkluderar lunginflammation, inflammation i halsen eller bihåleinflammation. Dessutom kan läkemedlet Klaritromycin tas av patienter som drabbas av en hudinfektion eller lider av ett mag- och tarmsår. Om så är fallet är det lämpligt att kontakta en läkare omedelbart. Han eller hon kan då ordinera användning av läkemedlet Klaritromycin. Patienten måste följa den föreskrivna doseringen till punkt och pricka.

Hur ska läkemedlet Klaritromycin tas?

Läkemedlet Klaritromycin tas oralt i form av tabletter. Den aktiva substansen som det innehåller distribueras sedan genom blodet och sprider också sitt verkningssätt på så vis. Innan patienten börjar ta läkemedlet är det viktigt att få information från en legitimerad läkare om lämplig dosering och tillhörande intagsperiod. Läkemedlet Klaritromycin ska alltid tas på tom mage. Det är också rekommenderat att ta läkemedlet regelbundet. Detta ökar det verkningsmekanismen. Klaritromycintabletterna får aldrig tuggas eller krossas vid intag. Detta kan avsevärt förändra verkningsmekanismen. Behandlingens varaktighet bestäms också av en legitimerad läkare i förväg.

Dosering av Klaritromycin

Om patienten inte har fått någon specifik doseringsanvisning rekommenderas att följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Både vuxna och barn över 12 år rekommenderas att ta en till två tabletter två gånger dagligen. Behandlingsperioden kan anpassas för att passa individen. Patienten får under inga omständigheter överskrida den föreskrivna dosen. Detta kan snabbt leda till en överdosering. Dessutom bör patienten se till att intaget alltid är regelbundet och helst vid samma tidpunkt på dagen. Ytterligare information om hur läkemedlet ska tas finns också i bipacksedeln i läkemedelsförpackningen.

Biverkningar som kan uppstå vid användning av Klaritromycin?

Lätta biverkningar kan uppstå under vissa omständigheter när du tar läkemedlet Klaritromycin. Det är dock bara en mycket liten grupp patienter som drabbas av dessa biverkningar. Vi har listat de mest kända av dessa biverkningar för dig:

  • Svåra gastrointestinala symtom, inklusive illamående, kräkningar och diarré.
  • Sömnlöshet
  • Ihållande huvudvärk en svampinfektion i munnen eller slidan.

Om patienten drabbas av dessa besvär under en alltför lång tid är det rekommenderat att kontakta en läkare. Han eller hon kan då justera doseringen så att de befintliga biverkningarna inte längre förekommer.

När får läkemedlet Klaritromycin aldrig användas?

Innan patienten börjar använda Klaritromycintabletter är det viktigt att diskutera hela intagsperioden med en legitimerad läkare. Dessutom måste det klargöras om patienten är lämplig för intaget eller inte. Några få patienter är helt uteslutna från användning av Klaritromycintabletter. Dessa är främst patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som ingår. Dessutom får läkemedlet inte tas av patienter som drabbas av hjärtarytmi eller som har mycket låga kaliumnivåer i blodet. Se till att få rådgivning i förväg. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb behandlingsframgång.

Är läkemedlet Klaritromycin också tillgängligt utan recept?

Denna fråga måste besvaras med ett tydligt nej. På grund av dess effektiva aktiva substanser är läkemedlet Klaritromycin endast tillgängligt tillsammans med ett giltigt recept. Patienten måste få receptet utfärdat av en legitimerad läkare i förväg. Därefter är köpet möjligt både på fysiska apotek och på nätapotek. Om du drabbas av obehag eller smärta bör en legitimerad läkare eller apotekare kontaktas.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Klaritromycin

Medicin från

537,00 kr