Klindamycin

Pris från

603,00 kr

Läkemedlet Klindamycin förskrivs av allt fler läkare till patienter som lider av en bakteriell infektion. Detta kan vara på huden samt i munnen och halsen. Användningen av läkemedlet Klindamycin lindrar inte bara obehaget utan botar samtidigt infektionen.

Onlineapotek

5/5

603 kr

Klindamycin
Artikelnummer Klindamycin 150 mg - 300 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Klindamycin – vad innehåller detta läkemedel?

Läkemedlet Klindamycin är en antibiotika. Den aktiva substansen kallas Klindamycin och ansvarar för att bekämpa en bakterieinfektion. Detta kan bland annat också vara en inflammation. Genom att använda läkemedlet Klindamycin hämmas inte bara den bakteriella utlösaren utan motsvarande besvär lindras också. Läkemedlet Klindamycin kan endast köpas på apoteket tillsammans med ett giltigt recept.

Vad kan läkemedlet Klindamycin användas till?

Läkemedlet förskrivs av allt fler läkare för behandling av bronkit eller lunginflammation. Dessutom kan läkemedlet också användas för många andra luftvägssjukdomar. Dessutom används det för att behandla en befintlig hinneinfektion eller bakteriell vaginos. Patienten måste söka råd från en läkare innan behandlingen påbörjas. Läkaren kommer sedan att bestämma lämplig dosering och justera behandlingsperioden. Om patienten följer den föreskrivna behandlingen står ingenting i vägen för en snabb och omfattande behandlingsframgång.

Hur administreras läkemedlet Klindamycin?

Läkemedlet Klindamycin kommer i form av så kallade kapslar. Klindamycinkapslarna tas otippade tillsammans med vätska. Det är också rekommenderat att skölja tillsammans med vatten efter att ha tagit medicinen. I regel förskrivs läkemedlet Klindamycin i form av en 14-dagars behandlingskur. Patienten bör följa den föreskrivna behandlingen. Om patienten upplever obehag eller smärta under behandlingen är det lämpligt att kontakta en läkare omedelbart.

Klindamycin – dosering

Den lämpliga dosen bestäms före det första intaget. I allmänhet kan patienten följa följande rekommendation vid intag:

  • Både vuxna och barn rekommenderas att ta en kapsel Klindamycin var sjätte timme. Motsvarande dosering är då mellan 150 och 450 mg.
  • Den föreskrivna dosen får inte överskridas under några omständigheter. I värsta fall kan detta leda till en överdosering.
  • Om patienten drabbas av smärta eller obehag under användningen bör en legitimerad läkare kontaktas.

Dosen kan också justeras under behandlingsperioden. Detta bör dock alltid göras i samråd med en legitimerad läkare.

Biverkningar av Klindamycin

Användningen av ett läkemedel är alltid förknippad med en viss risk för eventuella biverkningar eller samtidiga symtom. Vid användning av Klindamycinkapslar kan under vissa omständigheter även milda biverkningar förekomma. I regel påverkas patienten dock inte av några biverkningar. De mest kända biverkningarna är bland annat:

  • Ont i magen
  • Illamående
  • Kräkningar
  • Diarré
  • En inflammation i munslemhinnan
  • Hudutslag till följd av en allergisk reaktion

De nämnda biverkningarna försvinner vanligtvis efter en kort tid. Om så inte är fallet måste man rådfråga en legitimerad läkare eller apotekare. Han eller hon kan då justera doseringen så att de befintliga biverkningarna inte längre förekommer.

När ska du definitivt inte ta läkemedlet Klindamycin?

Inte alla patienter är lämpliga för att ta Klindamycinkapslar. Några få patienter är helt uteslutna från användning av läkemedlet Klindamycin. Dessa är företrädesvis patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som ingår eller andra substanser. Om patienten tar ett annat läkemedel samtidigt är det viktigt att diskutera användningen av Klindamycinkapslar i förväg. I mycket sällsynta fall kan så kallade interaktioner uppstå vid användning av Klindamycintabletter. Skulle dessa inträffa hos patienten måste en läkare omedelbart konsulteras.

Är läkemedlet receptbelagt?

Klindamycin är ett receptbelagt läkemedel som inte kan köpas utan recept. Patienten måste få receptet i förväg från den behandlande läkaren eller från en annan legitimerad läkare. Läkemedlet Klindamycin kan sedan köpas mot uppvisande av ett giltigt recept. Det kan köpas på både fysiska apotek och på nätapotek. Om du lider av en bakterieinfektion är detta läkemedel troligtvis rätt för dig.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Klindamycin

Medicin från

603,00 kr