Condyline

Pris från

751,00 kr

Om en patient drabbas av svår klåda i könsorganen kan det i de flesta fall vara en indikation på så kallade genitala vårtor. I ett sådant fall kommer läkaren att förskriva läkemedlet Condyline. Detta läkemedel appliceras helt enkelt på motsvarande områden på huden och kan sedan absorberas i huden.

Onlineapotek

5/5

767 kr

Onlineapotek

4/5

751 kr

Condyline
Artikelnummer Condyline 5 mg/ml 3.5 ml. Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Condyline?

Läkemedlet Condyline är en så kallad lösning som används för extern applicering. Om en patient drabbas av genitala vårtor i genitalområdet förskrivs läkemedlet Condyline. Läkemedlet innehåller den effektiva aktiva substansen podofyllotoxin. Användningen av detta läkemedel hämmar inte bara symtomen utan stoppar också spridningen av sjukdomen. Redan efter en kort tillämpningsfas bör patienten känna de första förbättringarna. Läkemedlet Condyline är receptbelagt och kan endast köpas tillsammans med ett förskrivet recept.

Vad används läkemedlet Condyline till?

Läkemedlet Condyline ordineras av läkare till patienter som lider av så kallade genitala vårtor. Genitalvårtorna bildas i de flesta fall i genitalområdet. Både kvinnor och män kan drabbas av denna sjukdom. Genitalvårtorna är främst förknippade med en obehaglig klåda. Användningen av läkemedlet Condyline stoppar inte bara klådan, utan förhindrar också ytterligare spridning av genitalvårtorna. Det är rekommenderat att i förväg diskutera lämplig tillämpning med en legitimerad läkare. Läkaren informerar patienten i detalj om lämplig dosering och tillhörande behandlingsperiod.

Hur använder du Condyline?

Först och främst är det viktigt att veta att Condyline endast är avsedd för extern tillämpning. Lösningen appliceras två gånger om dagen på de drabbade hudområdena i genitalområdet. En engångsdos på 0,25 ml bör under inga omständigheter överskridas. Behandlingsterapin varar sammanlagt tre dagar och kan upprepas i en veckorytm. Det är viktigt att inte applicera Condyline på blödande eller repade genitalvårtor. Detta kan leda till inflammation i genitalområdet. Redan efter den första behandlingsfasen bör patienten känna tydliga förbättringar.

Dosering av Condyline

Det är viktigt att i förväg söka råd från en legitimerad läkare om lämplig dosering. Om patienten inte har fått några specifika behandlingsråd kan han eller hon följa de allmänna doseringsanvisningarna. Condyline innehåller 5 mg av den aktiva substansen podofyllotoxin. Lösningen ska appliceras både på morgonen och på kvällen. Det ska vara minst 12 timmars mellanrum mellan de två behandlingarna. Under behandlingen ska man se till att varje enskilt kondylom täcks av lösningen. Den föreskrivna dosen bör inte överskridas under hela behandlingsperioden. Om patienten inte upplever någon förbättring måste en legitimerad läkare kontaktas.

Biverkningar av Condyline

Biverkningar kan i vissa fall uppstå både när man tar läkemedel. Detta gäller även när du tar läkemedlet Condyline. Vi har sammanfattat de vanligaste biverkningarna nedan:

  • Rödhet i huden på enskilda delar av kroppen.
  • En brännande känsla
  • En stickande känsla i huden
  • En tillfällig hudskada

Om patienten drabbas av dessa eller liknande biverkningar är det lämpligt att be en legitimerad läkare om råd. Läkaren kan sedan bestämma hur man ska gå vidare med behandlingsbehandlingen. Dessutom kan eventuella följdskador undvikas på detta sätt.

När får Condyline inte användas under några omständigheter?

För vissa patienter är det strängt förbjudet att använda läkemedlet Condyline. Detta kan till exempel bero på en befintlig allergi eller en eventuell tidigare sjukdom. Vi har sammanfattat de viktigaste aspekterna för dig:

  • Om patienten lider av överkänslighet mot den aktiva substansen som ingår eller mot andra substanser är det viktigt att avstå från att använda den.
  • Det är strängt förbjudet att använda detta läkemedel under graviditet och amning.
  • Om patienten lider av en immunbrist bör man också undvika att använda det.
  • Condyline kan inte heller användas vid genital herpes.

Användning av detta läkemedel ska diskuteras med en läkare i förväg. Han kan då i förväg besluta om lämplig dosering och tillhörande behandlingsperiod.

Patientinformation Condyline 5 mg/ml 3.5 ml

Är läkemedlet Condyline tillgängligt utan recept?

Nej, läkemedlet Condyline kan endast på recept. Av denna anledning bör patienten få läkemedlet förskrivet i förväg. Samtidigt informerar läkaren patienten om all information och alla behandlingssteg som är värda att känna till, så att felaktig behandling kan uteslutas. Vid biverkningar eller besvär bör en legitimerad läkare konsulteras.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Condyline

Medicin från

751,00 kr