Daivobet (Dovobet)

Pris från

1.786,00 kr

Daivobet är ett mycket effektivt läkemedel som är utmärkt för behandling av psoriasis. Detta läkemedel innehåller de aktiva substanserna betametason och kalcipotriol. Tack vare denna kombination kan fjällning och rodnad på huden snabbt minskas. Dovobet ser också till att överdriven celldelning stoppas. Att ta Dovobet kan också hämma den inflammatoriska reaktionen, vilket är ytterligare en fördel. Din hud kan regenerera sig och blir samtidigt smidigare. Du kan märka synliga resultat efter bara några veckor. Dovobet kommer i två former, som gel och salva.

Onlineapotek

5/5

1786 kr

Dovobet (Daivobet)
Artikelnummer Dovobet gel 80 g Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Daivobet för ett läkemedel?

Dovobet är lämpligt för behandling av psoriasis. Det finns 2 viktiga aktiva substanser i detta läkemedel. Å ena sidan har det den aktiva substansen betametason och å andra sidan har läkemedlet även den välkända aktiva substansen kalcipotriol. Denna kombination kan perfekt lindra olika besvär, såsom fjällning och rodnad av huden. Genom att ta Dovobet bromsas den överdrivna celldelningen och man ser till att hudcellerna får växa ut helt och hållet. Den inflammatoriska reaktionen hämmas också genom att ta Daivobet. Huden erbjuds en snabbare regenerering. Du kan se synliga resultat redan efter några veckor.

Vad används Daivobet till?

Kombinationen av de två aktiva substanserna kalcipotriol och betametason bekämpar effektivt psoriasis. Om du lider av hudsjukdomar, som fjällning och rodnad av huden, är Dovobet salva eller gel ett bra alternativ. Sjukdomen psoriasis förekommer främst på knän och armbågar. Många människor lider även av sjukdomstillståndet i hårbotten. Om du lider av denna hudsjukdom är det en bra idé att ta Dovobet.

Hur ska jag dosera Daivobet?

Dovobet ska appliceras en gång om dagen. Applicera ett tunt lager av salvan direkt på det drabbade området. Efter applicering av läkemedlet är det viktigt att du tvättar händerna noggrant. Om du drabbas av fjällning eller rodnad i hårbotten rekommenderas att applicera gelen för detta. På andra delar av kroppen ska salvan appliceras. Som regel varar behandlingen med Daivobet i 4 veckor. Efter denna tid bör du kunna se synliga resultat. Om du inte märker några förbättringar efter dessa veckor rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare.

Kan biverkningar uppstå vid användning av Daivobet?

Om du bestämmer dig för att ta Daivobet kan du förvänta dig små biverkningar. I sällsynta fall uppstår hudirritation på de behandlade områdena. En brännande känsla kan också uppstå då och då efter applicering. Det är också möjligt att klåda eller rodnad kan förekomma. Dessa besvär försvinner vanligtvis av sig själva inom några dagar. I några få fall kan psoriasis förvärras i början av behandlingen. Detta är helt normalt. Om detta även gäller dig behöver du inte oroa dig för det. Symtomen kommer långsamt att minska efterhand. Om salvan används under en längre tid kan huden bli tunnare. Därför bör varken gel eller salva användas längre än 4 veckor i rad. Du hittar fler biverkningar i bipacksedeln.

Finns det personer som inte bör använda Daivobet?

Dovobet är inte lämpligt för alla. Om du till exempel är överkänslig mot en av de aktiva substanserna eller andra substanser bör du absolut avstå från användning. Om du är osäker rekommenderas att ta kontakt med en legitimerad läkare.

Patientinformation Dovobet (Daivobet)

Är Daivobet receptbelagt?

Du kan köpa läkemedlet Dovobet på ett fysiskt apotek eller ett nätapotek. Det finns både som salva och som gel. Oavsett vilken version du väljer behöver du alltid kunna uppvisa ett giltigt recept för att köpa det. Dovobet är inte tillgängligt utan recept. Om du vill beställa läkemedlet på internet har du också möjlighet att fylla i ett frågeformulär online för att få ett recept utfärdat. Detta är oftast snabbare och enklare.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Daivobet (Dovobet)

Medicin från

1.786,00 kr

Daivobet (Dovobet)

1786 kr