Dermovate (Dermovat)

Pris från

856,00 kr

Läkemedlet Dermovat är främst känt för sitt unika verkningssätt. Läkemedlet Dermovat kommer i tre olika doseringsformer. Detta innebär att patienterna kan välja den lämpligaste doseringsformen utefter sina individuella behov. Patienten kan förvänta sig en förbättring av hälsan inom kort.

Onlineapotek

5/5

856 kr

Dermovate (Dermovat)
Artikelnummer Dermovat kutan lösning 30 ml - kräm 30 g - salva 30 g Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Dermovat – vad är det?

Läkemedlet Dermovat är ett välkänt hormonpreparat. Det appliceras direkt på patientens hud. Dermovat kommer i form av en lotion, kräm eller salva. Läkemedlet Dermovat innehåller den välkända aktiva substansen klobetasol. Tillämpningen av detta läkemedel lindrar uppkomna symtom och påskyndar läkningsprocessen. Dessa kan vara enskilda svullnader samt fjällning eller rodnad. Läkemedlet Dermovat kan endast köpas på apoteket tillsammans med ett giltigt recept.

Då kan läkemedlet Dermovat tas av patienten

Läkemedlet Dermovat är lämpligt för behandling av många olika hudtillstånd. Dessa kan vara fjällning samt röda hudområden. Dessutom är läkemedlet Dermovat utmärkt för behandling av individuella eksem. Innan patienten påbörjar en behandling med läkemedlet Dermovat är det viktigt att diskutera hela behandlingen med en legitimerad läkare i förväg. Användningen av Dermovat lindrar inte bara de enskilda symtomen som uppstår, utan påskyndar också läkningsprocessen.

Hur tas läkemedlet Dermovat?

Läkemedlet Dermovat kommer i tre olika former. Den ena är en lotion, den andra en salva och den tredje är en kräm. Läkaren kommer att förklara för dig i förväg motsvarande egenskaper och fördelar. Du kan sedan bestämma vilken appliceringsform som passar dig bäst. Alla tre varianterna appliceras i form av ett tunt lager på motsvarande hudområden. Se till att du rengör händerna noggrant innan du gör det. Det är också viktigt att rengöra händerna noggrant efter behandlingen. Eventuell kontakt med ögonen bör undvikas till varje pris. Patienten kan förvänta sig den första behandlingsframgången redan efter ett par dagar.

Dosering av Dermovat

Om patienten inte har fått några specifika behandlingsråd kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Både vuxna och barn från ett års ålder rekommenderas att applicera Dermovat kräm eller lotion dagligen. Krämen appliceras endast på de relevanta hudområdena. Så snart symtomen avtar kan behandlingen långsamt minskas. Om patienten drabbas av obehag eller smärta måste en legitimerad läkare kontaktas omedelbart. Han eller hon kan då förklara för patienten hur han eller hon ska gå vidare. Spädbarn är helt uteslutna från användning av Dermovat.

Patientinformation Dermovat

Biverkningar av läkemedlet Dermovat

Lätta biverkningar kan uppstå under vissa omständigheter vid användning av läkemedlet Dermovat. Det är dock bara en liten andel av patienterna som drabbas av dessa biverkningar. Dessutom försvinner biverkningarna vanligtvis av sig själva efter några dagar. Vi har sammanfattat de vanligaste biverkningarna nedan:

  • Synliga blodkärl
  • Försenad tillväxt hos barn

I de flesta fall försvinner dock dessa biverkningar av sig själva. Om detta inte är fallet måste man kontakta en legitimerad läkare eller apotekare. Detta är det enda sättet att utesluta en eventuell felaktig behandling.

Vem får inte ta läkemedlet Dermovat?

Läkemedlet Dermovat är inte lämpligt för alla patienter. I vissa undantagsfall är patienter helt uteslutna från att använda läkemedlet Dermovat. Dessa är främst patienter som lider av en stark allergi mot en av de aktiva substanserna som ingår. Kontrollera noggrant i förväg om du är kvalificerad för att ta läkemedlet Dermovat eller inte. Endast på detta sätt kan en eventuell felaktig behandling helt uteslutas.

Är läkemedlet Dermovat endast tillgängligt på apotek med recept?

På grund av de aktiva substanserna är Dermovat endast tillgängligt på apotek mot uppvisande av ett giltigt recept. Patienten måste få receptet utfärdat av en läkare i förväg. Det är inte möjligt att köpa läkemedlet utan recept. Patienten ska i förväg informeras om dosering och intag. Läkemedlet Dermovat kan köpas på både fysiska apotek och på nätapotek över internet.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Dermovate (Dermovat)

Medicin från

856,00 kr

Dermovate (Dermovat)

856 kr