Diklofenak

Pris från

514,00 kr

Allt fler väljer att ta smärtstillande medel när de har ont. För ledvärk eller huvudvärk är läkemedlet Diklofenak ett bra val. Det är övertygande inte bara för att det fungerar snabbt, utan också för att det är okomplicerat att ta. Läkemedlet Diklofenak kan vara den perfekta lösningen för en mängd olika smärtor. Till dessa hör till exempel mensvärk eller huvudvärk.

Onlineapotek

5/5

514 kr

Diklofenak
Artikelnummer Diclofenac 50 mg - 75 mg - 100 Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Diklofenak – vad är det?

Smärtstillande medel är den vanligaste typen av läkemedel som människor tar. Som namnet antyder hjälper smärtstillande medel till att lindra smärta och låta den avta under läkningsprocessen. Detsamma gäller för Diklofenak. Diklofenak är ett av de mest kända smärtstillande läkemedlen på marknaden. Detta smärtstillande medel är inte bara ansvarigt för att lindra smärtan, utan stoppar samtidigt spridningen av infektionen eller inflammationen. Det smärtstillande medlet Diklofenak kan hjälpa till mot en mängd olika smärtor. Till dessa hör till exempel följande:

  • Menstruella besvär
  • Ledsmärta, till exempel i knäet eller armbågen.
  • Huvudvärk eller migränattacker

Läkemedlet Diklofenak har funnits på marknaden sedan 1974. Det kan också köpas under namnet Cataflam eller Voltaren. De flesta produkter som innehåller Diklofenak är receptbelagda och måste därför förskrivas av en läkare. Läkemedlet Diklofenak kommer i form av filmdragerande tabletter samt vanliga tabletter.

Vad används Diklofenak till?

Först och främst har läkemedlet Diklofenak en hämmande effekt på inflammation. Detta innebär att den befintliga inflammationen i kroppen både hämmas och läker. Detta kan vara ledinflammation eller annan inflammation i kroppen. Dessutom kan läkemedlet Diklofenak läka den befintliga svullnaden i lederna. Många kvinnor lider av extrema buksmärtor under sin menstruation. Diklofenak är också lämpligt för denna typ av smärta. Den aktiva substansen Diklofenak som ingår i det lindrar den smärta som uppstår under menstruationen.

Diklofenak – hur använder du det?

I de flesta fall ordineras Diklofenak för menstruationsvärk och de kramper som är förknippade med den. Läkemedlet används dock också allt oftare vid ledvärk samt muskelsmärta, migrän eller förkylning. Läkemedlet Diklofenak kan användas effektivt mot en rad olika sjukdomstillstånd. Den aktiva substansen Diklofenak både lindrar smärtan och hämmar den befintliga inflammationen. Läkemedlet kan också användas vid tillstånd som till exempel artros. Allt fler äldre människor drabbas av denna ledsjukdom. I de flesta fall gör sig artros påmind i form av irriterande ledvärk.

Dosering av Diklofenak

I de flesta fall rekommenderas 50 mg Diklofenak. Effekten av en tablett med 50 mg Diklofenak känns av efter cirka 1 timme. Den totala verkningstiden är minst 6 timmar. Det rekommenderas ändå att intaget av läkemedlet Diklofenak observeras av en legitimerad läkare. Han eller hon kan justera dosen vid behov. Läkemedlet Diklofenak finns både som tabletter och sugtabletter. Patienten kan individuellt välja vilket alternativ som ska tas.

Biverkningar av Diklofenak

Om den rekommenderade dosen av läkemedlet inte följs kan biverkningar uppstå i vissa fall. De vanligaste biverkningarna som uppstår när man tar Diklofenak är:

  • Huvudvärk
  • Yrsel
  • Besvär från mag- och tarmkanalen och illamående
  • Kräkningar
  • Buksmärta

De angivna biverkningarna förekommer inte hos alla. I exceptionella fall kan biverkningar som vattenretention i lemmarna eller hudutslag också förekomma. För att undvika eventuella biverkningar rekommenderas att doseringsmängden följs strikt och att den under inga omständigheter överskrids. I bipacksedeln finns också ytterligare information om eventuella biverkningar.

Patientinformation Diklofenak 50 mg

När ska Diklofenak inte användas?

Diklofenak får inte tas av barn under några omständigheter. Patienter i hög ålder bör endast välja en lägre effektiv dos. Dessutom bör intaget i detta fall också övervakas av en läkare. Detta är det enda sättet att undvika eventuella biverkningar som illamående eller hudutslag. Gravida kvinnor bör också avstå från att ta läkemedlet Diklofenak. Eftersom detta är ett effektivt smärtstillande medel rekommenderas det även i detta fall att diskutera intaget i förväg med ansvarig läkare.

Är Diklofenak receptfritt?

Eftersom Diklofenak är ett smärtstillande läkemedel kan det endast köpas på recept. Detta innebär att för köp av Diklofenak krävs ett recept. Det rekommenderas att du i förväg informerar dig om lämplig dosering och eventuella biverkningar.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Diklofenak

Medicin från

514,00 kr