Ditropan

Pris från

433,00 kr

När en patient lider av överaktiv blåsa skriver många läkare ut läkemedlet Ditropan. Detta läkemedel kan lätt köpas på apoteket. Ditropan tabletterna tas oralt av patienten och sprider sedan sitt verkningssätt i patientens kropp.

Onlineapotek

5/5

433 kr

Onlineapotek

4/5

442 kr

Ditropan
Artikelnummer Ditropan 5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Ditropan – vad innehåller läkemedlet?

Läkemedlet Ditropan innehåller den välkända aktiva substansen oxybutynin. Användningen av detta läkemedel slappnar av musklerna i urinblåsans vägg. Detta gör att blåsväggen inte drar ihop sig lika snabbt. Detta gör att urinblåsan kan lagra mer urin, vilket i sin tur innebär att patienten inte alltid behöver känna ett behov av att kissa. Läkemedlet är ett receptbelagt och kan endast köpas på apoteket mot uppvisande av ett giltigt recept.

Vad kan läkemedlet Ditropan användas till?

Läkemedlet Ditropan ordineras huvudsakligen av läkare till patienter som lider av överaktiv urinblåsa. Detta kan till exempel uppstå på grund av urininkontinens. Patienten känner då permanent ett behov av att kissa. Användningen av detta läkemedel stoppar trängseln. Innan patienten börjar ta läkemedlet är det viktigt att få utförlig rådgivning i förväg. Detta är det enda sättet att uppnå optimal behandlingsframgång.

Hur ska läkemedlet Ditropan tas?

Läkemedlet Ditropan kommer i form av enskilda tabletter. Dessa måste tas tillsammans med lite vätska. Det är viktigt att patienten inte tar läkemedlet med för mycket vatten. Det är bäst att ta läkemedlet under en måltid. Ditropantabletterna får aldrig tuggas eller krossas när du tar läkemedlet. Detta är viktigt eftersom det kan minska läkemedlets effektivitet helt och hållet. Patienten måste följa den föreskrivna dosen och får inte under några omständigheter överskrida den.

Hur doseras läkemedlet Ditropan?

Läkemedlet Ditropan kommer i två olika doseringsstyrkor. Den ena är 2,5 mg och den andra är 5 mg. Dosen är anpassad utefter patientens sjukdomstillstånd. Om patienten inte har fått några specifika behandlingsråd kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Både vuxna och barn från 5 år rekommenderas att ta en tablett på 2,5 mg tre gånger om dagen. Tabletterna ska alltid tas tillsammans med vatten. Om patienten skulle drabbas av smärta eller obehag vid intag kan lämplig sjukvårdspersonal eller apotekare när som helst kontaktas. Han eller hon kan då anpassa doseringen så att inga biverkningar uppstår.

Biverkningar som kan uppstå när man tar Ditropan?

Användningen av ett läkemedel är alltid förknippad med en viss risk för eventuella biverkningar. Dessa biverkningar förekommer inte hos alla patienter, utan endast hos en liten andel. De mest kända biverkningarna är bland annat:

  • Muntorrhet
  • Svår yrsel
  • Dåsighet
  • Gastrointestinala besvär, t.ex. buksmärtor, förstoppning och illamående.

I bipacksedeln hittar patienten mer information om eventuella biverkningar. Det rekommenderas starkt att läsa denna noggrant.

När får läkemedlet Ditropan aldrig tas av patienten?

Innan patienten börjar använda läkemedlet Ditropan är det viktigt att i förväg informera sig i detalj om intaget. Dessutom bör patienten i förväg ta reda på om han eller hon överhuvudtaget är kvalificerad för att ta läkemedlet Ditropan. Läkemedlet Ditropan är inte lämpligt för patienter som lider av en stark överkänslighet mot den aktiva substansen som det innehåller. Dessutom får läkemedlet inte tas av patienter som antingen är gravida eller ammar. Sök detaljerad rådgivning i förväg, eftersom detta är det enda sättet att helt undvika en eventuell felaktig behandling.

Är läkemedlet Ditropan också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Ditropan finns tillgängligt i nästan alla apotek. Det kan dock endast köpas på recept. Patienten måste få detta recept utfärdat i förväg. Tyvärr är det inte möjligt att köpa detta läkemedel utan recept. Detta är viktigt eftersom det är det enda sättet att förhindra eventuell felaktig behandling eller eventuella biverkningar. Apotekaren informerar patienten i förväg om lämplig dosering. Om du letar efter ett lämpligt läkemedel för din urinblåsa är detta läkemedel troligtvis rätt för dig.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Ditropan

Medicin från

433,00 kr