Donepezil

Pris från

683,00 kr

Särskilt i den äldre åldersgruppen drabbas allt fler patienter av demens. Denna sjukdom är främst känd på grund av sin gradvisa process. I de flesta fall lider patienterna av svår glömska. Genom att använda läkemedlet Donepezil kan denna process bromsas upp. Rådfråga din läkare om läkemedlet Donepezil.

Onlineapotek

5/5

683 kr

Donepezil
Artikelnummer Donepezil 5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Donepezil – vad är det för läkemedel?

Läkemedlet Donepezil är utmärkt för patienter som lider av svår demens. Läkemedlet Donepezil stoppar nedbrytningen av acetylkolin. Detta kan bromsa utvecklingen av demens. Läkemedlet Donepezil kan endast köpas på recept. Det är viktigt att patienten får ett recept utfärdat i förväg. Läkemedlet Donepezil är endast lämpligt för vuxna. Barn är strikt uteslutna från dess användning.

När får patienten ta Donepezil?

Läkemedlet Donepezil kan tas vid många olika sjukdomar eller besvär. Vi har sammanfattat och listat några av de vanligaste besvären nedan:

  • Glömska
  • Du hittar inte längre saker trots att du alltid har lagt dem på samma ställe
  • Förändring av beteende eller karaktär
  • En varaktig rastlöshet
  • Synstörningar

Om du lider av dessa eller liknande besvär rekommenderas att du omedelbart kontaktar en legitimerad läkare. Han eller hon kan då ordinera läkemedlet Donepezil. Du bör märka av den första förbättringen redan efter några dagar.

Hur ska Donepezil tas?

Det är mycket viktigt att patienten följer den föreskrivna dosen. Denna får inte överskridas under några omständigheter. Läkemedlet Donepezil kommer i form av så kallade filmdragerande tabletter. Dessa tas bäst av patienten på kvällen när det är dags att gå till sängs. Patienten måste se till att tabletten inte tuggas under några omständigheter. Om patienten glömmer att ta tabletten kan han eller hon ersätta den med en dubbel dos. Under hela intaget är det viktigt att inte konsumera alkohol. Detta kan påverka läkemedlets effekt i betydande utsträckning.

Donepezil – en individuell dosering

Doseringen av läkemedlet Donepezil kan endast bestämmas av en legitimerad läkare. Läkemedlet Donepezil kommer i olika doser. Dessa är 5 mg och 10 mg. Den lämpliga doseringen måste alltid anpassas utefter patientens sjukdomstillstånd. Först då kan en snabb behandlingsframgång uppnås. Som regel föreskrivs dock följande dosering för vuxna:

  • En filmdragerande tablett om dagen med dosen 5 mg. Doseringen kan justeras individuellt under hela behandlingsperioden. Patienten får under inga omständigheter öka dosen på egen hand.

Patientinformation Donepezil

Möjliga biverkningar av Donepezil

I sällsynta fall kan milda biverkningar uppstå vid användning av läkemedlet Donepezil. Det är dock endast ett fåtal patienter som drabbas av dessa biverkningar. De kan innefatta följande biverkningar:

  • Illamående och kräkningar
  • Diarré
  • Huvudvärk
  • Trötthet
  • Yrsel
  • Muskelkramper
  • En långsammare hjärtslag
  • Matsmältningsproblem

Om de angivna biverkningarna inte försvinner helt och hållet av sig själva efter en viss tid, rekommenderas det absolut att du konsulterar en legitimerad läkare. Han eller hon kan då justera doseringen av läkemedlet så att de befintliga biverkningarna avtar och inga nya biverkningar uppstår.

När får läkemedlet Donepezil inte tas?

I undantagsfall kan en patient helt och hållet uteslutas från att ta läkemedlet. Dessa är företrädesvis patienter som lider av en allergi mot en av de aktiva substanserna i läkemedlet. Om en patient är gravid eller ammar måste användningen av läkemedlet också utebli. Detsamma gäller för patienter som är osäkra på om läkemedlet är lämpligt för honom/henne eller inte.

Är läkemedlet Donepezil receptbelagt?

Svaret på denna fråga måste vara ett mycket tydligt ja. Läkemedlet Donepezil kan endast köpas på recept. Köp utan recept är helt uteslutet. Det är viktigt att patienten i förväg får råd om lämplig dosering och respektive intag. Endast på detta sätt kan en snabb förbättring av hälsan uppnås. Ytterligare information om korrekt intag och lämplig dosering finns i bipacksedeln.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Donepezil

Medicin från

683,00 kr