Doxyferm

Pris från

455,00 kr

Allt fler läkare skriver ut antibiotika för behandling av bakteriella infektioner. Detta är också fallet med klamydia. Skulle en patient drabbas av klamydia drabbas han eller hon i de flesta fall av en stark klåda. Behandling med läkemedlet Doxyferm lindrar obehaget och driver på läkningsprocessen.

Onlineapotek

5/5

455 kr

Doxyferm
Artikelnummer Doxyferm 100 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Doxyferm?

Läkemedlet Doxyferm är ett antibiotikum. Detta antibiotikum kan användas för en mängd olika sjukdomar. Det kan till exempel vara en bakterieinfektion eller en viral infektion. Läkemedlet Doxyferm är det generiska av det så kallade Vibramycin-D. Läkemedlet Doxyferm kan användas för att behandla malariaprofylax samt en klamydiainfektion. På grund av det imponerande och samtidigt mångsidiga verkningsmekanismen väljer många patienter idag att använda detta läkemedel.

När används läkemedlet Doxyferm?

Läkemedlet Doxyferm används i de flesta fall för att behandla en klamydiainfektion. Klamydiainfektion är en av de mest kända sexuellt överförbara infektionssjukdomarna. Infektionen orsakas av patogenen klamydia. Den bakteriella patogenen kan överföras under olika sexuella samlag. Överföring av bakterieinfektionen är endast möjlig genom sexuell kontakt. Om patienten är drabbad av en bakteriell infektion visar sig detta vanligtvis med följande symtom:

  • En obehagligt luktande flytning från slidan eller penis.
  • Ökad menstruation hos kvinnor.
  • Vissa patienter kan drabbas av en infektion utan att märka av något av de nämnda symptomen. I vissa fall lider patienten tyvärr bara av ökad klåda.

Både män och kvinnor kan drabbas av denna sexuella sjukdom. Om patienten lider av de uppräknade besvären ska man se till att konsultera en läkare. Han kan sedan ordinera läkemedlet Doxyferm för behandling.

Hur används Doxyferm?

För behandling av en klamydiainfektion ska läkemedlet Doxyferm användas som en så kallad första behandling. På grund av det riktade verkningssättet och den tillhörande snabba återhämtningen rekommenderar allt fler läkare användningen av läkemedlet Doxyferm i ett sådant fall. Tabletterna ska alltid tas tillsammans med vätska. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen fördela sig perfekt i kroppen och hämma bakteriespridningen. Innan behandlingen påbörjas är det lämpligt att konsultera en läkare. Läkaren kommer att informera patienten om doseringen och behandlingens längd. Behandlingsperioden anpassas individuellt till patientens infektion.

Doseringen av Doxyferm

Doseringen av läkemedlet Doxyferm bör fastställas i förväg av en läkare. Om läkaren inte har gett dig ett separat behandlingsråd kan du följa den allmän behandlingsrekommendation för läkemedlet:

  • Vuxna bör ta 2 tabletter varje dag under de kommande sju dagarna.
  • Det rekommenderas att ta tabletten vid samma tidpunkt varje dag. Detta förstärker effekten av den aktiva substansen som den innehåller.
  • Dessutom bör man undvika samlag helt och hållet under hela behandlingstiden.

Under de första sju dagarna efter att behandlingen påbörjats bör patienten redan känna en tydlig hälsoförbättring. Om så inte är fallet rekommenderas att man återigen konsulterar en legitimerad läkare. I ett sådant fall kan läkaren justera doseringen i enlighet med detta.

Biverkningar när du tar Doxyferm.

Som med alla läkemedel kan du uppleva milda biverkningar när du tar Doxyferm. Dessa kan naturligtvis vara individuella för varje patient. Majoriteten av patienterna påverkas inte av några biverkningar alls. Vi har sammanfattat de mest kända biverkningarna nedan:

  • Ett kraftigt förändrat antal röda blodkroppar
  • Blåmärken i lemmar, t.ex. armar och ben.
  • Huvudvärk
  • Näsblod
  • Ökad aptitlöshet

Det finns naturligtvis andra möjliga biverkningar, men det är viktigt att du känner till dessa biverkningar.

När du inte ska använda Doxyferm

Om patienten tar andra läkemedel samtidigt är det lämpligt att diskutera användningen av Doxyferm med en läkare i förväg. I mycket sällsynta fall kan en så kallad interaktion uppstå mellan de olika aktiva substanserna. För att undvika en eventuell felaktig behandling eller oväntade följdskador bör både dosen och behandlingstiden diskuteras med läkaren i ett sådant fall.

Är Doxyferm också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Doxyferm kan endast köpas på recept. Detta måste utfärdas av en legitimerad läkare. Innan du börjar använda läkemedlet ska du noggrant informera dig om respektive dosering och tillhörande behandlingstid. Vid biverkningar eller uppkomna besvär ska en legitimerad läkare kontaktas. Detta är det enda sättet att helt undvika eventuella följdskador.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Doxyferm

Medicin från

455,00 kr