Dutasterid

Pris från

433,00 kr

Om en patient lider av smärtsam prostataförstoring kommer de flesta läkare att skriva ut läkemedlet Dutasterid för behandling. Detta läkemedel lockar inte bara på grund av sin snabba tillämpning, utan också på grund av dess unika verkningsmekanism. Läkemedlet Dutasterid kan endast köpas på apotek och kräver ett recept.

Onlineapotek

5/5

433 kr

Onlineapotek

4/5

454 kr

Dutasterid
Artikelnummer Dutasterid 0.5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Dutasterid – vad är detta för läkemedel?

Användningen av läkemedlet Dutasterid hämmar produktionen av det manliga könshormonet dihydrotestosteron. Detta hormon gör att prostatan växer, och för att förhindra detta ordinerar fler och fler läkare läkemedlet Dutasterid. Användningen av läkemedlet Dutasterid minskar storleken på prostatakörteln och gör det lättare att urinera. Läkemedlet Dutasterid kan endast på recept.

För vilken sjukdom kan Dutasterid användas?

Läkemedlet Dutasterid kan användas vid en rad olika besvär. Vi har listat de vanligaste av dessa besvär för dig:

  • En svag och avbruten urinströmning
  • Frekvent urinering, som i de flesta fall också är förknippad med svår smärta.
  • Kraftigt droppande. Svårt att hålla kvar urinen.

Om du lider av dessa eller liknande besvär under en längre tid kan du när som helst kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då anpassa doseringen direkt så att inga besvär uppstår under behandlingen.

Hur ska läkemedlet Dutasterid tas?

Läkemedlet Dutasterid kommer i form av enskilda kapslar. Dessa tas av patienten tillsammans med vatten. Det är det enda sättet för den aktiva substansen att fördelas perfekt i patientens kropp. Det är också viktigt att se till att läkemedlet inte under några omständigheter tuggas eller krossas. Detta kan också leda till en avsevärd begränsning av motsvarande verkningsmekanism. Om patienten drabbas av svår smärta eller obehag när han eller hon tar läkemedlet bör en legitimerad läkare kontaktas. Läkaren kan då förklara för patienten hur läkemedlet ska tas.

Dosering av Dutasterid

Dosen är alltid anpassad till det individuella sjukdomstillståndet. Därför måste patienten få råd i förväg. Detta är viktigt, eftersom det är det enda sättet att fastställa lämplig dosering. Både vuxna och ungdomar över 18 år rekommenderas att ta en Dutasteridkapsel varje dag. Kapseln får under inga omständigheter krossas vid intag. Dessutom ska patienten se till att kapseln alltid tas tillsammans med vatten.

Biverkningar som kan uppstå när man tar Dutasterid?

I sällsynta fall kan vissa biverkningar uppstå när du tar Dutasterid. Det är dock inte alla patienter som drabbas av dessa biverkningar, utan endast ett litet antal patienter. Vi har sammanfattat några av de viktigaste biverkningarna nedan:

  • Erektil dysfunktion
  • Bildande av bröst
  • Yrsel
  • Minskad sexlust
  • Smärta i det manliga könsorganet

Om en patient drabbas av dessa symtom i flera dagar måste en läkare kontaktas omedelbart. Läkaren kan då justera dosen så att biverkningarna långsamt avtar. Läkaren kan också ge patienten råd om hur han eller hon ska gå vidare. I regel försvinner dock biverkningarna helt av sig själva efter några dagar.

När får du inte ta Dutasterid?

Innan en patient börjar använda läkemedlet Dutasterid är det viktigt att diskutera hela intaget i detalj i förväg. Endast på detta sätt kan en eventuell felaktig behandling eller eventuella biverkningar helt undvikas. En patient som till exempel lider av en allergisk reaktion får under inga omständigheter ta läkemedlet Dutasterid. I sällsynta fall kan så kallade interaktioner uppstå vid användning av Dutasteridkapslar. Dessa inträffar främst hos patienter som tar ett annat läkemedel samtidigt. För att undvika dessa måste även intaget diskuteras i detalj. Därefter står ingenting i vägen för en snabb behandlingsframgång.

Är läkemedlet Dutasterid endast tillgängligt på recept?

Läkemedlet Dutasterid kan endast köpas på recept. Köpet är möjligt både på fysiska apotek och på nätapotek. Patienten informeras om lämplig dosering och lämplig behandlingsperiod före användning. Detta är det enda sättet att förhindra en felaktig behandling. Om du letar efter ett lämpligt läkemedel så bör du rådfråga din läkare om läkemedlet Dutasterid.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Dutasterid

Medicin från

433,00 kr