Ebastin

Pris från

754,00 kr

Allt fler patienter drabbas av en irriterande allergi. Detta kan inträffa i alla åldersgrupper. Vanligtvis drabbas patienten då av svår smärta och obehag. Genom att använda läkemedlet Ebastin kan detta obehag kringgås och allergin kan behandlas. Läkemedlet Ebastin kan endast köpas på apoteket.

Onlineapotek

5/5

754 kr

Ebastin
Artikelnummer Ebastine 10 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Ebastin – vad innehåller läkemedlet?

Läkemedlet Ebastin är ett så kallat antihistamin. Genom att använda detta läkemedel kan allergiska reaktioner snabbt lindras. Dessutom bekämpar det orsakerna. Läkemedlet Ebastin kan också tas vid allergi under hela året. I de flesta fall tas det mot svår rinit. Numera kan allergier förekomma hos vilken patient som helst. Genom att använda läkemedlet Ebastin kan detta behandlas på nolltid. Läkemedlet Ebastin kan köpas på recept.

När kan läkemedlet Ebastin användas?

Innan en patient börjar använda det måste han eller hon noggrant rådfråga sin läkare. Läkemedlet Ebastin kan användas för en mängd olika tillstånd. Det kan till exempel användas vid allergisk rinit. Allergisk rinit är en inflammation som bildas direkt i näsans slemhinna. Genom att använda läkemedlet lindras inte bara inflammationen, utan samtidigt förhindras spridningen av bakterien. Läkemedlet Ebastin kan också användas vid bland annat nässelutslag. Se till att få korrekt information om doseringen i förväg.

Hur tar man läkemedlet Ebastin?

Läkemedlet kan tas antingen före eller efter en måltid. När läkemedlet tas är det viktigt att patienten inte tuggar eller krossar tabletten. Dessutom måste läkemedlet alltid tas tillsammans med vatten. Om patienten upplever smärta eller obehag när han eller hon tar läkemedlet är det lämpligt att omedelbart kontakta en legitimerad läkare eller apotekare. Han eller hon kan sedan diskutera det fortsatta tillvägagångssättet med en läkare.

Dosering av Ebastin

Doseringen måste alltid fastställas av en läkare. Det är viktigt att patienten alltid följer den lämpliga dosen och inte överskrider den under några omständigheter. Om patienten inte har fått någon specifik doseringsanvisning kan han/hon följa den allmänna doseringsrekommendationen:

  • Det rekommenderas att du tar en Ebastintablett per dag.

Dosen kan justeras individuellt under hela behandlingsperioden. Detta bör alltid göras i samråd med en läkare eller apotekare.

Ebastin – vilka biverkningar kan uppstå vid intag?

Som med alla läkemedel kan vissa biverkningar uppstå när du tar Ebastin. Men inte alla patienter drabbas av dessa biverkningar, utan endast ett mycket litet antal. Dessutom försvinner symtomen vanligtvis av sig själva efter en kort tid. Vi har sammanfattat de vanligaste biverkningarna nedan:

  • Svår buksmärta
  • Dåsighet
  • Huvudvärk
  • Illamående
  • Näsblod
  • Matsmältningsstörningar

Dessa biverkningar försvinner helt av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet måste en läkare kontaktas omedelbart. Detta är det enda sättet att förhindra en eventuell felaktig behandling.

När får du inte ta medicinen?

Läkemedlet Ebastin är inte lämpligt för alla patienter. Därför måste patienten diskutera intaget noggrant i förväg. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb behandlingsframgång. Läkemedlet Ebastin är inte lämpligt för patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som det innehåller. Dessutom får läkemedlet inte tas av kvinnor som är gravida eller ammar. Om du är osäker på om du är kvalificerad för att ta läkemedlet eller inte är det alltid lämpligt att rådgöra med en legitimerad läkare. Han eller hon kan då avgöra det fortsatta tillvägagångssättet.

Patientinformation Ebastin

Är läkemedlet endast tillgängligt på recept?

Svaret på denna fråga är ja. Läkemedlet Ebastin kan endast köpas på recept. Patienten måste få detta recept utfärdat av en legitimerad läkare. Behandlingen kan sedan påbörjas. Läkemedlet Ebastin kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek över internet. Om du letar efter ett lämpligt läkemedel så kan du rådfråga din läkare om läkemedlet Ebastin.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Ebastin

Medicin från

754,00 kr