Elocon

Pris från

834,00 kr

Om en patient drabbas av en allvarlig hudsjukdom är läkemedlet Elocon troligtvis rätt behandling. Det kan appliceras direkt på motsvarande hudområden och absorberas sedan i huden. En tydlig effekt kan förväntas redan efter några veckor. Eftersom detta är ett starkt verkande läkemedel kan det endast på recept. Kontrollera alltid med en läkare.

Onlineapotek

5/5

834 kr

Elocon
Artikelnummer Elocon fet salva - lotion Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Hur kan läkemedlet Elocon användas?

Läkemedlet Elocon kommer i olika former. Det kan vara Eloconkräm samt salva eller motsvarande lotion. Elocon innehåller den välkända aktiva substansen mometason. Denna aktiva substans är ett mycket starkt steroidhormon. Detta hormon produceras i binjurebarken. Användningen av läkemedlet Elocon lindrar enskilda inflammationer. Dessutom kan den aktiva substansen som det innehåller förhindra svår fjällning och ihållande klåda. I de flesta fall lider patienten också av smärta på huden och svår klåda. Hur ofta läkemedlet används av patienten beror alltid på sjukdomstillståndet. Av denna anledning bestäms doseringen alltid av en läkare. Läkemedlet Elocon kan endast köpas på fysiska apotek eller på nätapotek. Eloconkräm kan också användas bland annat vid följande besvär:

  • Individuellt eksem: Eksem är ett rött, mycket kliande hudutslag. Det kan endast behandlas med hjälp av ett lämpligt läkemedel.
  • Psoriasis: Detta är en sjukdom som visar sig genom röda, kraftigt förtjockade, fjällande fläckar.
  • Lupus erythematosus: Detta är en autoimmun sjukdom. Den yttrar sig också i form av svåra hudutslag.

Elocon kan alltid användas av användaren under en längre tid. Exakt hur länge läkemedlet Elocon måste användas beror alltid på sjukdomstillståndet.

Elocon – Hur ska läkemedlet Elocon användas korrekt?

Användningen av läkemedlet Elocon kan förklaras ganska enkelt. Läkemedlet Elocon är endast avsett för utvärtes bruk. Innan patienten börjar applicera krämen, salvan eller lotionen är det viktigt att tvätta händerna noggrant. Därefter kan läkemedlet appliceras på motsvarande hudområden med hjälp av applikatorn. Det är också viktigt att tvätta hela ansiktet med rent vatten. Var noga med att ta bort både smink och rester av andra kosmetiska produkter innan du applicerar läkemedlet. Detta är också viktigt eftersom det är det enda sättet att förhindra allvarlig inflammation på huden.

Elocon Kräm får under inga omständigheter hamna i användarens ögon eller mun. Dessutom ska man alltid se till att Eloconläkemedlet endast appliceras på lämpliga områden på huden. Låt Eloconkrämen eller lotionen absorberas väl efter applicering. Under hela behandlingsfasen är det viktigt att patienten alltid ser till att applicera regelbundet. Om du har några frågor eller drabbas av obehag under behandlingsfasen kan en läkare eller apotekare kontaktas direkt. Denna person kan då alltid hjälpa patienten på en gång.

Rätt dosering

Det finns några viktiga aspekter som bör observeras vid dosering. För det första är det viktigt att inte öka den föreskrivna dosen under några omständigheter. I värsta fall kan detta till och med leda till en överdosering. Dessutom är det viktigt att applicera Eloconkrämen eller -lotionen endast en gång om dagen på motsvarande hudområden. Den optimala dosen är mellan 30 och 60 gram. Detta är alltid relaterat till storleken på området i ansiktet. Se dessutom till att Eloconkrämen aldrig appliceras med fingret, utan alltid endast med lämplig applikator.

Detta förhindrar en eventuell bakteriell infektion. Om patienten inte är nöjd med hur Eloconläkemedlet fungerar kan du alltid kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då hjälpa dig direkt.

Biverkningar av läkemedlet Elocon – vilka besvär kan uppstå vid användning av läkemedlet Elocon?

Vi har sammanfattat några viktiga biverkningar som kan uppstå när du använder Elocon. Dessa kan inkludera följande:

  • Strimmiga ärr på huden: Denna biverkning uppträder dock endast på den behandlade huden
  • En kraftigt nedsatt funktion hos binjurebarken
  • En lätt klåda på huden
  • Enstaka röda fläckar på huden

Som redan nämnts lider de flesta patienter inte av några biverkningar. Om en patient upplever obehag är det alltid bra att kontakta en läkare. Symtomen brukar dock försvinna efter hand hos de flesta patienter. Om detta inte är fallet måste en läkare kontaktas omgående. Han eller hon kan då fatta ett beslut så att inga ytterligare besvär uppstår.

Patientinformation Elocon 0.1% salva & kräm

Kan läkemedlet Elocon endast köpas på recept?

Svaret på denna fråga är ja. Läkemedlet Elocon kan endast köpas tillsammans med ett recept. Rådfråga därför alltid en legitimerad läkare först innan du får Eloconläkemedlet utskrivet till dig.

Priset på läkemedlet Elocon

En Eloconsalva på 30 gram kostar 31,10 euro (ca. 350 SEK). Dessutom kan Elocon-läkemedlet också köpas som lotion. Detta är förknippat med ett pris på 29,80 euro (ca. 330 SEK). En flaska innehåller 100 ml.

Om du lider av allvarlig inflammation i huden eller har svår psoriasis bör du kontakta en läkare och få Elocon utskrivet till dig.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Elocon

Medicin från

834,00 kr