Estradot

Pris från

440,00 kr

Estradot är en hormonersättningsterapi. Dessa plåster innehåller hormonet östrogen, som finns i kvinnokroppen. Estradotplåster ordineras av läkare till kvinnor efter klimakteriet. Plåstret kan endast användas av kvinnor som har haft sin senaste menstruation för mer än 12 månader sedan.

Estradotplåstret måste appliceras direkt på huden, där det sedan frigör hormonet östrogen. Generellt används läkemedlet när du har symtom efter klimakteriet. Olika typer av obehag kan lindras väl med detta läkemedel.

Onlineapotek

5/5

440 kr

Onlineapotek

4/5

450 kr

Estradot
Artikelnummer Estradot 25 mcg - 37,5 mcg - 50 mcg - 75 mcg / 24 h - 100 mcg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Estradot?

Om du lider av symtom efter klimakteriet är hormonersättningsterapi ett bra alternativ. Estradotplåstret är till exempel lämpligt för detta. När kvinnor befinner sig i klimakteriet minskar olika kvinnliga hormoner, särskilt hormonet östrogen. När detta hormon minskar kan det leda till en mängd olika besvär och symtom, till exempel värmevallningar. Med Estradotplåstret kan just denna typ av obehag snabbt lindras.

Detta läkemedel måste utfärdas av en läkare innan du köper det. Du behöver dock inte besöka en husläkare eller gynekolog för detta. Du kan gå direkt till en nätläkare. För att få ett recept måste du fylla i ett medicinskt frågeformulär. Om läkaren inte ser några risker får du också ett recept omedelbart.

Vad används Estradot för?

Estradot kommer i form av plåster som appliceras direkt på huden. Det används av kvinnor som är postmenopausala och lider av olika besvär och symtom. Läkemedlet minskar till exempel antalet och svårighetsgraden av menopausala värmevallningar. Det kan också hjälpa till att lindra symptomen på klimakteriet, såsom vaginal irritation, torrhet eller smärta vid sex. Det kan också användas för att förebygga osteoporos efter klimakteriet. Det fungerar genom att öka nivån av hormonet östrogen i kroppen. Detta läkemedel är ett östrogenhormon.

Vad ska jag berätta för min läkare innan jag tar medicinen?

Innan du börjar ta Estradot finns det några saker som din läkare bör känna till. Dessa inkluderar onormal vaginal blödning. Om du lider av sådana blödningar är det alltid en bra idé att berätta för din läkare innan du börjar använda Estradotplåstret. Det är också lämpligt att kontakta din läkare om du har några andra besvär eller sjukdomar innan du börjar ta plåstret:

  • Sjukdomar i blodkärlen eller blodproppar
  • Bröst-, livmoderhals-, endometrial-, äggstocks-, lever- eller livmodercancer
  • Demens
  • Diabetes (högt blodsocker)
  • Gallblåsesjukdom
  • Hjärtsjukdom eller nyligen inträffad hjärtattack
  • Högt blodtryck
  • Högt kolesterol
  • Hög kalciumnivå i blodet
  • Hysterektomi
  • Njursjukdom
  • Leversjukdom
  • Låga sköldkörtelnivåer
  • Lupus
  • Huvudvärk av migrän
  • Protein C/S-brist
  • Rökning av tobakscigaretter

Om du redan har haft en stroke i ditt liv är det lämpligt att berätta detta för din läkare.

Dessutom bör din läkare få reda på om du har haft en allergisk reaktion på olika livsmedel, östrogener eller andra läkemedel.

Kvinnor som ammar, är gravida eller vill bli gravida bör också tala med sin läkare innan de börjar använda detta läkemedel.

Vad är det bästa sättet att använda Estradot?

Detta läkemedel är endast avsett för utvärtes bruk. Använd den enligt anvisningarna på receptet. Klistra fast den klibbiga sidan av plåstret på huden på ett rent, torrt och hårfritt område. Skär inte i plåstret. Bär inte mer än 1 plåster åt gången. Ta bort det gamla plåstret innan du applicerar ett nytt. Använd ett annat plåster varje gång för att undvika hudirritation. Fortsätt att använda plåstret om inte ditt vårdteam råder dig att sluta.

Du hittar också detaljerade instruktioner om hur du använder läkemedlet i förpackningen. Om du har några frågor om hur du ska använda det, kontakta en apotekare eller en nätläkare. En konsultation med nätläkaren ger dig denna stora fördel att allt hanteras anonymt och diskret. Du behöver inte heller vänta på ett möte.

Överdosering: Om du har fått en för hög dos är det viktigt att du kontaktar en läkare. Följ alltid de doseringsanvisningar som din läkare har gett dig. Detta är det bästa sättet att undvika biverkningar på.

Fördelar med Estradot

För många kvinnor kan det vara förvirrande att hitta rätt hormonpreparat eftersom det finns många olika typer av behandlingar. Även om plåstret inte är det bästa valet för alla kvinnor har det följande allmänna fördelar:

En mer direkt form av östrogenleverans. En studie visade att förhållandet mellan östradiol och östron (de två typerna av östrogenhormoner) hos kvinnor som använder ett östrogenplåster var nästan identiskt med förhållandet före klimakteriet. Dessutom absorberas östradiolen från plåstren direkt i blodomloppet från huden. Dessutom var koncentrationen av fritt östradiol i blodet hos kvinnor som använder plåster dubbelt så hög som hos kvinnor som tar p-piller i samma dos.

Det kan avsevärt förbättra din libido. Efter 18 månader upplevde kvinnor som använde plåstret betydande förbättringar av vaginal smörjning, smärta under sex och allmän libido och lust. Jämfört med oralt östrogen var de främsta fördelarna en ökning av upphetsning och lust.

Det kan också skydda mot Alzheimers sjukdom. Som du kan se kan Estradotplåstret ge flera olika fördelar.

Var kan jag köpa Estradot och hur mycket kostar det?

Estradot kan köpas direkt från apoteket på nätet. Här hittar du plåstren i olika förpackningsstorlekar. Den största storleken kostar 74 euro (ca 830 SEK). Se till att få ett recept utfärdat av en legitimerad läkare innan köpet. Erfarenheterna av Estradot visar också tydligt att många kvinnor har fått hjälp av detta läkemedel. Om du lider av obehag och symtom efter klimakteriet bör du överväga Estradotplåster.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Estradot

Medicin från

440,00 kr