Euthyrox

Pris från

800,00 kr

Läkemedlet Euthyrox lämpar sig till exempel för patienter som lider av hypotyreos. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen levotyroxin. Detta är ett hormon som normalt produceras av själva sköldkörteln. Men om sköldkörteln inte kan producera tillräckligt av detta hormon kan läkemedlet Euthyrox tas. Detta läkemedel kan beställas på nätet. För ytterligare information kan du kontakta kundtjänsten på de olika nätapoteken.

Euthyrox är ett receptbelagt läkemedel. Detta innebär att du måste rådgöra med en läkare på nätet innan du köper det. Han eller hon kan också utfärda ett recept genom att du fyller i ett frågeformulär sanningsenligt.

Onlineapotek

5/5

800 kr

Euthyrox
Artikelnummer Euthyrox 25 mcg - 50 mcg - 75 mcg - 100 mcg - 125 mcg -150 mcg - 175 mcg - 200 mcg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Euthyrox?

Euthyrox är en ersättning för ett hormon som normalt produceras av sköldkörteln och som reglerar kroppens energi och ämnesomsättning. Levotyroxin, den aktiva beståndsdelen som finns i detta läkemedel, administreras när sköldkörteln inte producerar tillräckligt av detta hormon själv. I det här fallet kallas det hypotyreos (brist på sköldkörtelhormon).

Euthyrox används också för att behandla eller förebygga struma (förstorad sköldkörtel). Detta tillstånd orsakas av hormonobalanser eller strålbehandling. Det kan också orsakas av kirurgi eller cancer.

Om du lider av en underaktiv sköldkörtel är det viktigt att du så snart som möjligt söker läkare och får behandling. Läkemedlet Euthyrox är lämpligt i det här fallet. Läkemedlet kan förskrivas till dig direkt av en e-läkare. Med e-receptet är det sedan möjligt för dig att köpa läkemedlet Euthyrox direkt från nätapoteket.

Viktiga varningar om läkemedlet Euthyrox?

Det finns några varningar som du måste känna till innan du bestämmer dig för att ta läkemedlet. Dessa varningar finns också i bipacksedeln. Det rekommenderas att du läser dem innan du tar läkemedlet. Om du är osäker på om du får ta Euthyrox bör du rådfråga en läkare.

Du kanske inte kan ta Euthyrox om du har vissa medicinska tillstånd. Tala om för din läkare om du har obehandlad eller okontrollerad binjuresjukdom, ett sköldkörteltillstånd som kallas tyrotoxikos eller om du nyligen eller för närvarande har haft symtom på en hjärtattack.

Vad ska du tänka på innan du tar Euthyrox?

Det är viktigt att veta i förväg att detta läkemedel inte under några omständigheter får användas för att lösa dina viktproblem. Personer som vill ta detta läkemedel för att de lider av viktproblem eller fetma bör rådgöra med en läkare. Han eller hon kan förskriva ett annat läkemedel i ett sådant fall. Felanvändning av den aktiva substansen levotyroxin kan leda till farliga biverkningar eller till och med dödsfall, särskilt om du redan tar andra läkemedel för viktminskning.

Eftersom sköldkörtelhormoner förekommer naturligt i kroppen kan nästan alla ta levotyroxin. Du kanske dock inte kan ta Euthyrox om du har vissa medicinska tillstånd. Berätta för din läkare om du har något av följande tillstånd eller problem:

  • En obehandlad eller okontrollerad sjukdom i binjurarna.
  • En sjukdom i sköldkörteln, t.ex. tyreotoxikos, eller
  • Olika symtom som kan tyda på en hjärtattack. Det kan till exempel handla om bröstsmärtor eller tyngdkänsla. Om du dessutom lider av kraftig svettning eller regelbundet illamående rekommenderas det att du konsulterar en läkare innan du bestämmer dig för att ta Euthyrox.

För att du ska kunna vara säker på att Euthyrox är lämpligt för dig är det viktigt att du informerar din läkare om du redan har drabbats av dessa problem:

  • Sköldkörtelknutor
  • Hjärtsjukdom, en blodpropp eller en blodproppssjukdom
  • Diabetes (dosen av insulin eller oral diabetesmedicin kan behöva ändras när du börjar ta Euthyrox).
  • Njursjukdom
  • Anemi (brist på röda blodkroppar)
  • Osteoporos eller låg benmineraltäthet
  • Problem med hypofysen eller
  • Mat- eller läkemedelsallergier.

Du bör också informera din läkare om du nyligen har fått strålbehandling med jod.

Om du blir gravid under behandlingen med Euthyrox, kontakta en läkare. Sluta inte att ta tabletterna på egen hand utan råd från en läkare. Om du lider av låga nivåer av sköldkörtelhormon under graviditeten kan detta skada både dig och ditt barn. Dosen av läkemedlet kan justeras för att passa dig individuellt under graviditeten.

Det är också viktigt att du informerar din läkare om du ammar. I sådana fall kan dosen också anpassas individuellt. Ge inte detta läkemedel till ett barn utan medicinsk rådgivning.

Patientinformation Euthyrox

Hur ska jag ta Euthyrox?

Du ska ta Euthyrox som din läkare har ordinerat. När det gäller användning och dosering är det viktigt att du följer läkarens instruktioner. Om du inte har fått några instruktioner kan du också följa de allmänna doseringsanvisningarna, som finns direkt i bipacksedeln. Din läkare kan ändra din dosering ibland.

Euthyrox fungerar bäst om du tar det på tom mage, 30 till 60 minuter före frukost. Följ din läkares doseringsanvisningar och försök att ta medicinen vid samma tidpunkt varje dag.

Doseringen av levotyroxin för barn beror på deras vikt. Ditt barns dosbehov kan förändras om det går upp eller ner i vikt.

Det kan ta några veckor innan din kropp reagerar på levotyroxin. Fortsätt att ta detta läkemedel även om du mår bra. Du kan också behöva ta detta läkemedel resten av livet. Se dessutom också till att du följer alla möten med läkaren noga för att följa utvecklingen.

Var kan jag köpa Euthyrox?

Euthyrox kan beställas direkt från ett nätapotek på recept. Här garanteras ett enkelt och framför allt snabbt köp.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Euthyrox

Medicin från

800,00 kr