Evorel

Pris från

580,00 kr

Evorelplåstret föredras av kvinnor som är nära eller redan är mitt i klimakteriet. Genom att använda detta plåster lindras symtomen och individuella besvär hämmas.

Onlineapotek

5/5

580 kr

Onlineapotek

4/5

610 kr

Evorel
Artikelnummer Evorel 50 mcg - 75 mcg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad innehåller läkemedlet Evorel?

Läkemedlet Evorel är ett plåster för utvärtes bruk. Läkemedlet Evorel kan företrädesvis användas av patienter som lider av svår smärta eller obehag under menopausen. Klimakteriet är förknippat med svår smärta under menstruationen hos de flesta kvinnor. För att undvika detta förskriver fler och fler läkare Evorelplåster. Detta appliceras helt enkelt på huden och frigör hormoner som lindrar symptomen av klimakteriet. De hormoner som finns i plåstret är östrogen och progesteron. Läkemedlet Evorel får endast användas av kvinnor.

Vad används läkemedlet Evorel till?

Klimakteriet är också känt som menopausen. Detta är en naturlig process som inträffar hos alla kvinnor mellan 40 och 50 år. Under klimakteriet minskar östrogennivåerna och känslomässiga såväl som fysiska förändringar kan uppstå. De flesta patienter upplever humörsvängningar, depression eller sömnlöshet. Evorelplåstret är ett enkelt sätt att lindra dessa symtom. Det är dock viktigt att patienten använder Evorelplåstret regelbundet. Innan en patient påbörjar behandlingen måste hela behandlingsperioden diskuteras med en legitimerad läkare.

Hur ska läkemedlet Evorel användas?

Patienten ska alltid följa läkarens behandlingsinstruktioner. Endast på detta sätt kan man uppnå en snabb och framför allt omfattande behandlingsframgång. Innan plåstret appliceras på hudområdet måste det rengöras noggrant. Om det finns hår på det valda hudområdet måste även det avlägsnas. Därefter appliceras plåstret på huden. Det är viktigt att patienten byter Evorelplåster var tredje till fjärde dag. Det finns åtta plåster i en Evorelförpackning. Dessutom ska patienten se till att det valda hudområdet absolut inte har några finnar eller skärsår. Detta kan också störa behandlingen.

Evorel – dosering

Det finns åtta individuella plåster i en Evorelförpackning. Ett plåster kan användas i mellan tre och fyra dagar. Efter det måste det bytas ut. Det finns också en påminnelse i förpackningen för att påminna patienterna om att byta plåster. Läkemedlet Evorel är baserat på en kvinnas månadscykel. Plåstret släpper ut de två hormonerna i patientens kropp med jämna mellanrum. Detta håller hormonerna i balans och lindrar individuella besvär och smärta. Om patienten skulle uppleva eventuella biverkningar rekommenderas att man omedelbart kontaktar en legitimerad läkare eller apotekare.

Kan vissa biverkningar uppstå vid användning av läkemedlet Evorel?

Användningen av ett läkemedel är alltid förknippad med en viss risk för eventuella biverkningar. Vid användning av Evorelplåster förekommer biverkningar endast hos en liten andel av patienterna. Vi har listat några av dessa biverkningar nedan:

  • Hudirritation på enskilda hudområden
  • Ångest
  • Illamående och kräkningar
  • Hudutslag
  • Svullna händer och fötter
  • Muskelvärk
  • Klåda
  • Smärta i lederna

I de flesta fall försvinner de angivna biverkningarna av sig själva efter ett par dagar. Om detta inte är fallet för dig är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare omedelbart. Han eller hon kan då justera läkemedlets dosering eller behandlingstid så att biverkningarna försvinner.

Bipacksedel Evorel

När får läkemedlet Evorel inte tas av patienten under några omständigheter?

Vissa patienter är helt uteslutna från att använda Evorelplåstret. Dessa är främst kvinnor som lider av en stark allergi eller överkänslighet mot de hormoner som finns i plåstret. Om detta är fallet är du strikt utesluten från att använda Evorelplåster. Om patienten tar ett annat läkemedel samtidigt måste användningen av Evorelplåster också diskuteras noggrant med en läkare. I sällsynta fall kan så kallade interaktioner uppstå mellan de aktiva substanserna i plåstret.

Är läkemedlet Evorel tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Evorel är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Läkemedlet kan köpas både på de fysiska apoteken och på nätapotek över internet. Om patienten har några frågor om intaget kan både läkaren och motsvarande apotekare kontaktas när som helst.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Evorel

Medicin från

580,00 kr