Fexofenadin

Pris från

814,00 kr

Särskilt under våren drabbas många patienter av svår hösnuva. I de flesta fall är hösnuva förknippad med irriterande symtom som klåda eller rinnande näsa. Dessa symtom kan lindras och även hämmas samtidigt genom att använda läkemedlet Fexofenadin. Fler och fler läkare förskriver läkemedlet Fexofenadin för att behandla allergiska reaktioner.

Onlineapotek

5/5

814 kr

Fexofenadin
Artikelnummer Fexofenadine 180 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Fexofenadin?

Läkemedlet Fexofenadin är en välkänd och samtidigt effektiv antihistamin. Detta läkemedel används företrädesvis vid hösnuva eller en liknande allergier. Läkemedlet Fexofenadin blockerar histaminets effekt direkt vid receptorerna. Detta läkemedel är endast lämpligt för patienter som är 12 år och äldre. Barn får inte använda det. I de flesta fall används läkemedlet Fexofenadin vid svåra nysningar, kliande eller rinnande näsa samt vid röda ögon. Dessutom förskriver allt fler läkare läkemedlet Fexofenadin för behandling av hösnuva. Den aktiva substansen som ingår har utvecklats speciellt för att lindra de allergiska symtom som uppstår. Redan efter en kort tillämpningsfas kan patienten förvänta sig de första hälsoförbättringarna.

Vad används läkemedlet Fexofenadin till?

Läkemedlet Fexofenadin används för att behandla allergiska reaktioner. Det kan till exempel handla om hösnuva eller kliande näsa. Genom att använda läkemedlet blockeras effekten av histamin. Dessutom förskjuts histaminet från de enskilda bindningsställena i vävnaden, så att inga nya allergiska reaktioner kan bildas. Användningen av läkemedlet Fexofenadin behandlar inte bara de allergiska symtom som uppstår, utan förhindrar samtidigt nya allergirelaterade inflammationer. Fexofenadin kan endast köpas på recept.

Hur används läkemedlet Fexofenadin?

Läkemedlet Fexofenadin finns i tablettform. Innan du börjar ta det är det viktigt att diskutera det med en legitimerad läkare i förväg. Det rekommenderas att ta en tablett dagligen. Detta ska tas med tillräckligt med vatten. Detta är det enda sättet att den aktiva substansen kan fördelas optimalt. Fexofenadintabletten ska alltid tas före en måltid. En glömd dos ska aldrig ersättas med en dubbel dos. Fexofenadintabletter kommer endast i en doseringsstyrka. Doseringen är 120 mg av den aktiva substansen med samma namn, Fexofenadin.

Dosering av Fexofenadin

Både behandlingstiden och den lämpliga doseringen bör diskuteras med en läkare. Läkemedlet Fexofenadin kommer endast i en doseringsstyrka. Detta är doseringen 120 mg av den aktiva substansen Fexofenadin. Om denna dosering inte leder till någon förbättring av hälsan är det lämpligt att söka råd hos en läkare igen. Läkemedlet kan tas på obestämd tid. Behandlingens längd beror på patientens hälsotillstånd. Redan efter de första 24 timmarna bör patienten känna en förbättring av hälsan. Så snart de första allergiska symtomen uppträder kan patienten börja ta Fexofenadin.

Biverkningar av Fexofenadin

Naturligtvis kan vissa biverkningar också uppstå när du tar Fexofenadin. I de flesta fall är dessa biverkningar dock lindriga. Vi har sammanfattat de möjliga biverkningarna nedan:

  • Svår huvudvärk
  • Illamående
  • Yrsel
  • Trötthet eller sömnighet

I sällsynta fall kan det också orsaka oregelbundna hjärtslag, kraftig klåda eller hudutslag. Om patienten drabbas av dessa starka biverkningar är det rekommenderat att konsultera en legitimerad läkare omedelbart. Detta är det enda sättet att helt undvika ytterligare biverkningar.

Patientinformation Fexofenadin 120 mg

När ska Fexofenadin inte tas?

Om patienten lider av en allergisk reaktion mot de aktiva substanserna som ingår eller är överkänslig, rekommenderas det att avstå från att ta det helt och hållet. Dessutom är Fexofenadin inte lämpligt för patienter som lider av hjärtsjukdom eller allvarlig lever- och njursjukdom. I ett sådant fall kan det leda till en hälsorisk att ta läkemedlet Fexofenadin. Som äldre är det dessutom viktigt att kontrollera om Fexofenadin är kompatibelt med andra läkemedel. I sällsynta fall kan en så kallad interaktion uppstå mellan de enskilda aktiva substanserna. För att undvika en sådan situation är det lämpligt att i förväg diskutera hela intaget med en läkare.

Är Fexofenadin också tillgängligt utan recept?

Svaret på denna fråga är nej. Läkemedlet Fexofenadin kan endast köpas på recept. Detta recept kan endast utfärdas av legitimerad läkare. Detta beror på att läkaren dessutom måste informera patienten om lämpligt intag och eventuella biverkningar. På så sätt undviks helt och hållet felaktig behandling eller eventuella följdskador.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Fexofenadin

Medicin från

814,00 kr