Flukloxacillin

Pris från

537,00 kr

Bakterieinfektioner kan ge många symtom, feber, svullnad, rodnad och smärta. Det är viktigt att behandla sådana infektioner snabbt så att de inte kan sprida sig och orsaka värre sjukdomar. Det är detta som de olika typerna av antibiotikan är till för. En lösning mot olika bakterier är den aktiva substansen Flukloxacillin. Detta är ett penicillinantibiotikum som kan döda vissa bakterier och därmed ge lindring av symptomen.

Onlineapotek

5/5

537 kr

Flukloxacillin
Artikelnummer Flukloxacillin 500 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Flukloxacillin?

Flukloxacillin är ett penicillinantibiotikum som kan döda vissa bakterier och lindra symptomen på en bakterieinfektion. Den aktiva substansen Flukloxacillin dödar vissa bakterier och ser till att orsaken till infektionen åtgärdas. Genom att döda bakterierna bekämpas dock inte bara orsaken utan även de symtom som följer med den lindras relativt snabbt. Dessa inkluderar feber, svullnad och även rodnad av huden som orsakas av bakterierna.

När används Flukloxacillin?

Flukloxacillin används för att döda olika bakterieinfektioner. När man tar medicinen kommer den aktiva substansen in i tarmen och absorberas där. Via blodet kan den aktiva substansen sedan nå den plats där den dödar de bakterier som är ansvariga för infektionen. Redan efter några dagar lindras symtomen och det sker en förbättring.

Flukloxacillin används ofta för följande sjukdomar:

  • För hjärnhinneinflammation
  • För tonsillit
  • För lunginflammation
  • För halsont
  • För andra luftvägsinfektioner
  • För infektioner i huden som eksem, bölder, erysipelas och impetigo.

Hur används Flukloxacillin?

Flukloxacillin är ett penicillinantibiotikum som dödar de bakterier som är ansvariga för infektionen och inflammationen. För att läkemedlet ska få full effekt är det viktigt att behandlingen med läkemedlet genomförs till slutet. Läkaren som behandlar patienten bestämmer hur länge behandlingen ska pågå utifrån infektionens typ och svårighetsgrad. Om behandlingen avbryts i förtid kan infektionen eller inflammationen återkomma. Även om symtomen tycks ha försvunnit innan behandlingen är avslutad bör behandlingen fortsätta till slutet.

Flukloxacillin tas i form av hela kapslar och tillsammans med vatten. Eftersom mat har en negativ effekt på läkemedlets aktiva substans ska det tas på tom mage. Detta innebär antingen en timme före en måltid eller minst 2 timmar efter en måltid.

Dosering av Flukloxacillin

Vilken dosering som är rätt för dig beror på typen av infektion och hur allvarlig infektionen är. Patientens ålder spelar också en viktig roll för doseringen. Så länge den behandlande läkaren inte ger andra instruktioner gäller den allmänna doseringsrekommendationen från bipacksedeln och ska läsas noggrant innan Flukloxacillin används:

  • Barn mellan 6 och 12 år bör ta en kapsel på 250 mg tre gånger om dagen.
  • Vuxna och barn över 12 år bör ta en 500 mg kapsel 3 gånger om dagen.
  • Viktigt: Barn under 6 år ska inte ta Flukloxacillin.

Det är i alla fall viktigt att genomföra behandlingen till slutet och att observera och strikt följa läkarens individuella doseringsanvisningar. På så sätt kan infektionen bekämpas effektivt och permanent.

Biverkningar av Flukloxacillin

Som med alla läkemedel kan Flukloxacillin orsaka biverkningar, men det är inte alla som drabbas av dem. Alla biverkningar beskrivs i detalj i bipacksedeln. Det är viktigt att du läser den noggrant innan du börjar ta läkemedlet. Om biverkningarna kvarstår under lång tid eller är särskilt uttalade är det viktigt att konsultera den läkare som behandlar dig.

Biverkningar av Flukloxacillin kan vara:

  • Hudutslag, dessa kan uppstå på grund av allergier eller intoleranser, då bör läkaren i alla fall kontaktas.
  • Illamående
  • Kräkningar

Patientinformation Flukloxacillin 500 mg

När får Flukloxacillin inte användas?

Innan du tar Flukloxacillin är det viktigt att du diskuterar eventuella hälsoproblem och mediciner som du tar med den behandlande läkaren. Han eller hon kan sedan avgöra om det är säkert att ta Flukloxacillin, eftersom Flukloxacillin inte är lämpligt för alla patienter. Interaktioner med andra läkemedel som blodförtunnande spelar en viktig roll.

Men medicinen bör inte tas om du:

  • Har en intolerans eller allergi mot någon av läkemedlets substanser.
  • Om du lider eller har lidit av en leversjukdom.
  • Vid graviditet bör intaget diskuteras i detalj med den behandlande läkaren.

Är Flukloxacillin tillgängligt utan recept?

Flukloxacillin är ett penicillinantibiotikum som inte är receptfritt. Innan Flukloxacillin tas bör alla hälsotillstånd och läkemedel som tas diskuteras ingående med den behandlande läkaren. Därefter kan läkaren avgöra om det är förnuftigt och effektivt att ta Flukloxacillin.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Flukloxacillin

Medicin från

537,00 kr