Fluvastatin

Pris från

647,00 kr

Läkemedlet Fluvastatin är ett läkemedel som ser till att blodfettsnivån sänks. Kolesterolnivån kan sänkas optimalt genom att ta läkemedlet Fluvastatin. Läkemedlet är också receptbelagt. Det innebär att du också behöver ett recept för att köpa det. Du kan enkelt begära receptet online genom att fylla i ett frågeformulär. På så sätt kan du spara mycket tid.

Onlineapotek

5/5

647 kr

Fluvastatin
Artikelnummer Fluvastatin 20 mg - 40 mg - 80 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Fluvastatin?

Fluvastatin tillhör gruppen antihistaminer och är perfekt för behandling av högt kolesterol. Läkemedlet finns i flera olika doser. Du kan välja antingen en standardtablett eller en så kallad depottablett. Depottabletten innehåller också den högsta dosen. Det är dock lämpligt att börja med en lägre dosering. Det är viktigt att läkaren kontrollerar intaget regelbundet. Naturligtvis är det också möjligt att dosen alltid justeras efter behov. Genom att ta Fluvastatin kan man effektivt minska höga kolesterolvärden.

När kan jag ta Fluvastatin?

Om du lider av för högt kolesterol är Fluvastatin ett alternativ. Om du letar efter ett läkemedel för att sänka din kolesterolnivå är ett alternativ att ta Fluvastatin. Det är lätt att ta och effekten är snabbverkande. Det är också en bra idé att ta medicinen under en längre tid. En legitimerad läkare bör alltid finnas vid din sida under denna tid och regelbundet kontrollera din kolesterolnivå.

Hur ska Fluvastatin tas

Fluvastatin finns i tablettform. Det innebär att det också är lätt att ta. I allmänhet rekommenderas att tabletterna tas 2 gånger om dagen. Du bör se till att tabletten inte krossas eller tuggas, eftersom detta kraftigt kan försämra läkemedlets effekt. Dessutom ska tabletterna alltid tas tillsammans med vatten.

I allmänhet rekommenderas det att du rådgör med en läkare innan du beslutar dig för att använda det. Han eller hon kan då förklara för dig vad du ska vara uppmärksam på när du tar medicinen.

Fluvastatin – dosering

Läkemedlet Fluvastatin kommer i 2 olika doser. Låt din läkare avgöra vilken dosering som är bäst lämpad för dina behov. I allmänhet rekommenderas att du börjar med en låg dos och sedan långsamt ökar den vid behov. Låt alltid en legitimerad läkare kontrollera dig under intagsperioden. Han eller hon kan bäst avgöra vilken dosering som är lämpligast för dig.

Fluvastatin finns i både 20 mg och 40 mg. Om du börjar med 20 mg-dosen, vilket vanligtvis är fallet, måste du ta tabletterna 2 gånger om dagen.

Om kolesterolnivån inte sänks tillräckligt med 20 mg-dosen rekommenderas 40 mg-dosen.

Biverkningar av Fluvastatin

Ett litet antal personer drabbas också av biverkningar när de tar Fluvastatin. Men biverkningarna är sällsynta. Biverkningar är till exempel muskelvärk eller muskelspänningar. Hudutslag eller nässelutslag är också en del av medicineringen. Det finns också personer som drabbas av mag- och tarmproblem när de tar Fluvastatin.

I regel försvinner sådana biverkningar av sig själva efter en kortare tid.

Patientinformation Fluvastatin

Finns det personer som inte får ta Fluvastatin?

Innan du börjar använda Fluvastatin är det viktigt att du rådgör med en läkare och även ser till att du är kvalificerad för användning av Fluvastatin. Det finns också personer som är uteslutna från att ta Fluvastatintabletter. Dessa är personer som är allergiska mot en av de aktiva substanserna eller substanserna, t.ex. så bör du inte ta tabletterna om du har lever- eller njursjukdom. Om du är gravid eller ammar rekommenderas också att du avstår från att ta tabletterna.

Behövs det ett recept för att köpa Fluvastatin?

Om du vill sänka din kolesterolnivå och fortfarande letar efter ett lämpligt läkemedel är Fluvastatin ett bra alternativ. Detta läkemedel förskrivs av många läkare runt om i världen för att sänka kolesterolnivåerna. Det är viktigt att veta att du behöver ett recept om du vill köpa läkemedlet Fluvastatin. Om du bestämmer dig för att köpa det online kan receptet utfärdas direkt online. Ett köp är endast möjligt med ett recept.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Fluvastatin

Medicin från

647,00 kr