Galantamin

Pris från

608,00 kr

Läkemedlet Galantamin förskrivs allt oftare till patienter som lider av Alzheimers sjukdom eller allvarlig minnesförlust. Användningen av läkemedlet Galantamin bromsar nedbrytningen av hjärncellerna. Galantamin är särskilt populärt eftersom det är lätt att ta och verkar snabbt. Det kan numera också köpas från ett nätapotek.

Onlineapotek

5/5

608 kr

Galantamin
Artikelnummer Galantamin 8 mg / 16 mg / 24 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Galantamin?

Läkemedlet Galantamin är huvudsakligen beroende av den aktiva substansen Galantamin. Denna aktiva substans hämmar nedbrytningen av acetylkolin. Detta är ett ämne som ansvarar för överföringen av signaler mellan de enskilda nervcellerna. Detta läkemedel förskrivs också företrädesvis till patienter som lider av till exempel Alzheimers sjukdom eller en annan minnessjukdom. Läkemedlet Galantamin är endast tillgängligt på apotek. Patienten måste få det nödvändiga receptet utfärdat i förväg.

När får patienten ta Galantamin?

Läkemedlet Galantamin kan användas vid en rad olika besvär eller symtom. Det kan till exempel handla om följande besvär:

  • En stark glömska
  • Svårigheter att utföra vanliga aktiviteter
  • Förvirring
  • Oro
  • En ihållande nervositet
  • Synstörningar

Både doseringen och behandlingstiden anpassas individuellt till patientens symtom och sjukdomstillstånd. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb behandlingsframgång.

Hur ska läkemedlet tas?

Läkemedlet Galantamin kommer i form av enstaka kapslar. Dessa kapslar tas bäst av patienten direkt på morgonen. Det är viktigt att kapslarna alltid tas tillsammans med vatten. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen fördela sig utmärkt i patientens kropp och sprida sitt verkningssätt. Under behandlingen är det viktigt att patienten alltid dricker tillräckligt med vatten. Dessutom bör man se till att Galantaminkapslarna inte tuggas eller krossas under intaget. Detta kan också ha ett betydande inflytande på effekten.

Dosering av Galantamin

Om patienten inte har fått någon specifik doseringsanvisning kan han eller hon följa den allmänna doseringsrekommendationen. Vuxna patienter rekommenderas att ta en kapsel som innehåller 8 mg av den aktiva substansen dagligen. Doseringen kan justeras individuellt under behandlingsperioden. Detta bör dock alltid göras i samråd med en legitimerad läkare. Den maximala dosen per dag är 24 mg av motsvarande aktiva substans. Om patienten är osäker kan en legitimerad läkare eller apotekare alltid kontaktas.

Biverkningar som kan uppstå när du tar Galantamin.

Med alla mediciner eller läkemedel kan milda biverkningar uppstå under vissa omständigheter. Detsamma gäller när du tar läkemedlet Galantamin. Under speciella omständigheter kan vissa biverkningar uppstå. Till exempel kan följande biverkningar förekomma:

  • En kraftig viktminskning
  • Yrsel
  • Trötthet
  • Svår huvudvärk
  • Ett högt blodtryck
  • Buksmärta
  • Illamående
  • Kräkningar
  • Diarré

I regel försvinner de angivna biverkningarna av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet för dig är det lämpligt att kontakta en läkare omedelbart. Han eller hon kan sedan bestämma hur patienten ska gå vidare. Detta är det enda sättet att förhindra felaktig behandling eller överdosering.

Patientinformation Galantamin

När ska läkemedlet Galantamin aldrig tas?

Läkemedlet Galantamin är inte lämpligt för alla patienter att ta. Patienter som till exempel lider av en stark allergisk reaktion bör definitivt avstå från att använda läkemedlet Galantamin. Detsamma gäller för patienter som är gravida eller befinner sig mitt i amningen. Patienterna kan också hitta mer information om detta i bipacksedeln. Om du är osäker är det alltid rekommenderat att konsultera en läkare i förväg. Detta är det enda sättet att helt undvika en eventuell felaktig behandling.

Är läkemedlet receptbelagt?

Svaret på denna fråga är ja. Läkemedlet Galantamin kan endast köpas på recept. Patienten måste få detta recept utfärdat av en legitimerad läkare i förväg. Käkemedlet kan också köpas från nätapoteken över internet. Dessa skickar de beställda läkemedlen direkt till din dörr.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Galantamin

Medicin från

608,00 kr