Inegy

Pris från

1.675,00 kr

En förhöjd kolesterolnivå har blivit en av de mest kända folksjukdomarna i Europa. Allt fler människor i medelåldern och äldre åldrar lider av högt kolesterol. Detta kan minskas med hjälp av Inegytabletter. Patienten kan köpa dessa på vilket apotek som helst på recept.

Onlineapotek

5/5

1675 kr

Inegy
Artikelnummer Inegy 10 mg/20 mg - 40 mg - 80 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Inegy – vad är det för läkemedel?

Allt fler människor lider av för högt kolesterol i blodet. Detta kan ha en rad olika utlösande faktorer. I de flesta fall är både stress och dålig kost utlösande faktorer. Kolesterolnivån i blodet sänks med hjälp av läkemedlet Inegy. Detta läkemedel innehåller de två kända aktiva substanserna simvastatin och den andra aktiva substansen ezetimib. Dessa två aktiva ämnen stabiliserar kolesterolnivån på en hälsosam nivå. Läkemedlet Inegy kan numera också köpas på de välkända nätapoteken.

För vilka sjukdomar kan läkemedlet Inegy tas?

Som redan beskrivits är läkemedlet Inegy särskilt lämpligt för patienter som lider av en kraftigt förhöjd kolesterolhalt. De två aktiva substanserna i tabletterna minskar både produktionen av kolesterol och upptaget av kolesterol i mag- och tarmkanalen. Dessutom måste patienten vara uppmärksam på en kolesterolsnål kost under behandlingsperioden. Detta är en av de grundläggande förutsättningarna för att behandlingen ska lyckas snabbt. Innan patienten börjar ta läkemedlet Inegy är det viktigt att diskutera användningen i detalj med en legitimerad läkare.

Hur ska Inegy tas?

Läkemedlet Inegy består av enskilda tabletter. Dessa tabletter tas vanligtvis på kvällen. Det är viktigt att patienten ser till att Inegytabletterna inte tuggas eller krossas. Detta kan avsevärt minska effekten. Patienten ska alltid följa den föreskrivna doseringen. Det är också viktigt att tabletterna alltid tas tillsammans med vatten. En utelämnad eller glömd dosering får under inga omständigheter ersättas genom att den tas två gånger. I värsta fall kan detta till och med leda till en överdosering.

Inegy – en individuell dosering

Läkemedlet Inegy finns i olika doseringsstyrkor. Den lämpliga doseringen måste fastställas i förväg av en läkare. Dessutom anpassas den alltid till patientens respektive besvär. I allmänhet kan patienten följa den allmänna doseringsrekommendationen. Både vuxna och barn från 10 års ålder rekommenderas att ta en Inegytablett en gång om dagen. Tabletten ska alltid ha den föreskrivna dosen. Barn under 10 år är helt uteslutna från att ta Inegy. Om patienten drabbas av obehag eller smärta under behandlingen kan en legitimerad läkare eller apotekare kontaktas när som helst.

Biverkningar av Inegy

Biverkningar kan uppstå med nästan alla läkemedel under behandlingen. Detsamma gäller när du tar läkemedlet Inegy. Under sällsynta omständigheter kan patienten också drabbas av milda till måttliga biverkningar. Vi har sammanfattat de mest kända biverkningarna nedan:

  • Muskelvärk
  • Kittlingar
  • Ihållande huvudvärk
  • Besvär från mag- och tarmkanalen
  • Buksmärta

De angivna biverkningarna försvinner hos de flesta patienter efter en kort tid av sig själva. Om detta inte är fallet för dig är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare så snart som möjligt. Han eller hon kan sedan ge patienten råd om hur man ska gå vidare.

Patientinformation Inegy 10 mg/20 mg, 10 mg/40 mg & 10 mg/80 mg

När ska patienten definitivt inte ta medicinen?

Alla patienter är inte lämpliga för Inegytabletter. Några få patienter är helt uteslutna från att ta detta läkemedel. Dessa är företrädesvis patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som ingår eller som drabbas av leverproblem. Dessutom får läkemedlet inte tas av patienter som är gravida eller ammar. Om du inte är säker på om du är kvalificerad för att ta läkemedlet eller inte, är det lämpligt att diskutera hela processen i förväg med en legitimerad läkare eller apotekare.

Är läkemedlet Inegy också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Inegy kan endast köpas på recept. Patienten måste ha fått detta recept utfärdat av en legitimerad läkare. Inegytabletter kan inte bara köpas på fysiska apotek utan även på nätapotek. Om du lider av högt kolesterol, rådfråga din läkare om läkemedlet Inegy.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Inegy

Medicin från

1.675,00 kr