Invokana

Pris från

1.879,00 kr

Det finns många olika läkemedel för att behandla höga blodsockernivåer. Läkemedlet Invokana är ett av de mest kända läkemedlen som läkare skriver ut. Invokanatabletterna tas regelbundet av patienten och sänker därmed blodsockernivån på lång sikt. Invokanatabletter kräver ett recept och kan därför endast köpas på apotek.

Onlineapotek

5/5

1879 kr

Invokana
Artikelnummer Invokana 100 mg / 300 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Invokana?

Läkemedlet Invokana förskrivs till patienter som lider av höga blodsockernivåer. Med hjälp av läkemedlet Invokana och de aktiva substanser som det innehåller kan blodsockernivån sänkas till en hälsosam nivå. I allmänhet sänker detta glukosnivån i blodet. Det är dock viktigt att Invokanatabletterna alltid tas regelbundet av patienten. Ofta förskrivs Invokanamedicinen till personer som lider av diabetes typ 2. De drabbade patienterna lider ofta av en konstant känsla av törst och ihållande trötthet. Invokanatabletter tas vanligtvis under en längre tidsperiod.

De första tydliga resultaten kan förväntas först efter några veckors behandling. Det är dock viktigt att en patient alltid följer det föreskrivna intaget. Invokanatabletterna ska alltid tas vid samma tidpunkt. Detta har en positiv inverkan på effekten av Invokanamedicinen. Under intagningsfasen är det också viktigt att en patient avstår från att konsumera och äta sockerhaltiga drycker och livsmedel. Vidare är det viktigt att en patient tränar regelbundet under behandlingsfasen. Detta är det enda sättet att garantera en snabbt insättande effekt.

Hur ska Invokanamedicinen tas på rätt sätt?

Som redan beskrivits tas Invokanaläkemedlet i form av tabletter. Invokanatabletterna kan sväljas ganska lätt. Det rekommenderas att alltid ta Invokanatabletten vid samma tidpunkt. Detta är det enda sättet att garantera en perfekt utveckling av den aktiva substansen. Det är bäst att alltid ta Invokanatabletten tillsammans med vatten. Dessutom får en patient inte krossa Invokanatabletten innan den tas. Försiktighet bör också iakttas då Invokanaläkemedlet inte får tas på tom mage.

Detta kan också leda till svåra obehag. Om en patient följer dessa punkter står absolut ingenting i vägen för omfattande behandlingsframgångar. Dessutom bör korrekt näring iakttas under hela intaget. Detta är det enda sättet att stabilisera blodsockernivån på en hälsosam nivå. Invokana tas vanligtvis under en längre tidsperiod. Av denna anledning är det desto viktigare att följa de individuella instruktionerna för att ta läkemedlet.

Invokanatabletter – rätt dosering av läkemedlet Invokana

När du tar ett starkt verkande läkemedel är det naturligtvis också viktigt att du tar det på rätt sätt. Om patienten inte har fått någon specifik doseringsanvisning kan patienten följa doseringsråden nedan:

  • En vuxen patient ska ta en Invokanatablett per dag med en dos på 100 mg av respektive aktiv substans.

Denna dosering får inte överskridas av patienten under några omständigheter, eftersom en eventuell överdosering annars kan inträffa. Dessutom ska patienten följa de enskilda intagsstegen noggrant. Om en patient inte är nöjd med hur Invokanaläkemedlet fungerar, eller om mycket svåra obehag uppstår under användningen eller om biverkningar uppstår, kan en läkare eller apotekare alltid kontaktas. Han eller hon kan då bestämma hur patienten ska fortsätta att ta Invokanaläkemedlet. Den föreskrivna dosen får inte under några omständigheter ökas av patienten. I vissa fall kan detta leda till en så kallad överdosering. Om en patient är osäker på detta är det viktigt att kontakta läkaren i förväg.

Biverkningar av läkemedlet Invokana

När du tar läkemedel kan det alltid uppstå små biverkningar. Biverkningarna kan alltid vara olika för varje person. Vissa patienter drabbas inte av några symtom, andra endast av mycket milda symtom. Vi har sammanfattat några av de vanligaste biverkningarna nedan:

  • En ihållande svampinfektion kring könsorganen: Detta kan uppstå på grund av ett kraftigt ökat sockerinnehåll.
  • Svår inflammation i urinblåsan
  • Socker i urinen
  • För lågt blodsocker: Om dosen är för hög kan det leda till för lågt blodsocker. I ett sådant fall är det viktigt att omedelbart justera dosen igen så att blodsockret kan stabiliseras på en normal nivå.

De biverkningar som anges är bara ett litet urval. Förutom dessa biverkningar kan det också finnas andra biverkningar. Kontrollera alltid med en legitimerad läkare eller din apotekare och få korrekt information om lämpligt intag.

Hur mycket kostar Invokanatabletter på apoteket?

Det finns 40 Invokanatabletter i en förpackning av läkemedlet Invokana. Dessa är förknippade med ett pris på 55,90 euro (ca. 650 SEK). Läkemedlet Invokana kan också köpas med ett annat innehåll. Om patienten är osäker är det alltid rekommenderat att först konsultera en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att garantera optimal behandlingsframgång.

Patientinformation Invokana

Behöver patienten ett recept för att köpa Invokanatabletter?

Eftersom detta läkemedel är receptbelagt kan det endast köpas på recept. En patient ska alltid först få receptet från en läkare. Receptet innehåller alla viktiga uppgifter som är viktiga för att ta Invokanamedicinen. Detta inkluderar till exempel den korrekta doseringen samt lämpligt intag. Därefter kan användningen av Invokanamedicinen påbörjas direkt. Om en patient är osäker är det viktigt att rådfråga en legitimerad läkare eller apotekare. Han eller hon kan då ge dig råd och stöd.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Invokana

Medicin från

1.879,00 kr