Janumet

Pris från

1.206,00 kr

En för hög glukosnivå i blodet kan få allvarliga konsekvenser och till och med leda till allvarliga hjärtproblem. Därför är det viktigt att en drabbad patient börjar använda läkemedlet Janument i ett tidigt skede. Läkemedlet kan köpas från nätapotek och tas oralt tillsammans med vätska. Effekten sprider sig efter bara några timmar.

Onlineapotek

5/5

1512 kr

Onlineapotek

4/5

1206 kr

Janumet
Artikelnummer Janumet 50 mg/1000 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Janumet – vad är det för läkemedel?

Användningen av läkemedlet Janument sänker glukosnivån i patientens blod. Läkemedlet Janumet innehåller två olika komponenter. Den ena är den aktiva substansen sitagliptin och den andra är den aktiva substansen metformin. Dessa två aktiva substanser ansvarar för att stabilisera glukoshalten på en hälsosam nivå. Dessutom kan levern och muskeln bryta ner glukoset bättre. Läkemedlet Janumet kan endast köpas på apotek. Ett recept krävs alltid för köpet.

När tas Janumet?

Läkemedlet Janument ordineras av många läkare till patienter som lider av den välkända sjukdomen diabetes mellitus typ 2. Vid denna sjukdom drabbas patienten av ett underskott av glukos. Detta kan korrigeras väl genom att ta läkemedlet Janumet. I de flesta fall blir underskottet märkbart genom följande besvär:

  • En stark törstkänsla
  • En ständig känsla av att behöva gå på toaletten
  • Trötthet
  • Yrsel

Om patienten lider av dessa besvär är det lämpligt att kontakta en läkare. Han kan då ordinera läkemedlet Janumet. Doseringen måste fastställas av en läkare.

Hur ska Janumet tas?

Läkemedlet Janumet finns endast i tablettform. Dessa tabletter tas oralt av patienten. Det är viktigt att tabletterna alltid tas tillsammans med vatten. Endast på detta sätt kan tabletten spridas i patientens kropp och distribuera sin effekt. Janumettabletten får under inga omständigheter tuggas eller krossas. Detta kan ha ett betydande inflytande på verkningsmekanismen. Om patienten upplever smärta eller biverkningar när han eller hon tar tabletten kan en läkare omedelbart kontaktas.

Dosering av Janumet

Läkemedlet Janumet är endast lämpligt för patienter som är över 18 år. Barn är strikt uteslutna från att ta det. Som regel tar patienten en Janumettablett per dag. Tabletterna kan tas oberoende av måltider. Under hela intagsperioden kan dosen justeras individuellt. Detta måste dock alltid göras i samråd med en legitimerad läkare eller apotekare. Ta därför i förväg reda på om du får ta läkemedlet och i vilken dosering.

Biverkningar av läkemedlet Janumet

I sällsynta fall kan en patient drabbas av milda biverkningar när han eller hon tar Janumettabletter. Dessa biverkningar förekommer dock endast hos ett litet antal patienter. Vi har sammanfattat de vanligaste biverkningarna för dig, vilka inkluderar följande:

  • En alldeles för låg glukoshalt
  • Huvudvärk
  • Svettning
  • Yrsel
  • Problem med magen

De angivna biverkningarna försvinner vanligtvis av sig själva efter några dagar. Om så inte är fallet måste man omedelbart kontakta en läkare. Han eller hon kan då justera dosen så att biverkningarna försvinner.

Patientinformation [Engelska] Janumet 50 mg/1000 mg

När får läkemedlet Janumet aldrig tas?

Läkemedlet får inte tas av alla typer av patienter. Vissa patienter är helt uteslutna från att ta det. Dessa är företrädesvis gravida och ammande kvinnor. Patienter som lider av en stark allergi mot den aktiva substansen är också uteslutna. Om patienten lider av ihållande leverproblem måste användningen av Janumettabletter också undvikas. Ta i förväg reda på om du är kvalificerad för att ta läkemedlet Janument. Detta är det enda sättet att undvika felaktig behandling och uppnå snabb behandlingsframgång.

Är läkemedlet Janumet receptbelagt?

Svaret på detta måste vara ett tydligt Ja. Detta är ett receptbelagt läkemedel som endast kan köpas på recept. Det är också möjligt att köpa det på nätapotek över internet. De beställda läkemedlen levereras då direkt till patientens dörr. I vilket fall som helst bör patienten alltid informera sig om det lämpliga doseringsintaget. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb behandlingsframgång.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Janumet

Medicin från

1.206,00 kr