Kliofem (Kliogest)

Pris från

595,00 kr

Läkemedlet Kliofem finns i form av en blisterremsa. Detta innebär att det regelbundna intaget kan kontrolleras exakt. Användningen av läkemedlet Kliofem lindrar Obehag under klimakteriet.

Onlineapotek

5/5

595 kr

Onlineapotek

4/5

764 kr

Kliofem (Kliogest)
Artikelnummer Kliofem (Kliogest) 1 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Kliofem?

Kliofem är ett läkemedel som också används som hormonersättningsbehandling. Kliofem innehåller två olika aktiva substanser. Den ena är den aktiva substansen östradiol och den andra är noretisteron. Dessa två substanser håller en kvinnas hormonbalans under klimakteriet. Detta kan lindra obehag eller andra symtom. Läkemedlet Kliofem är receptbelagt och kan endast köpas på apotek med recept. Innan patienten börjar ta det är det mycket viktigt att diskutera det med en lämplig läkare.

Vad används Kliofem för?

Användningen av läkemedlet Kliofem kan lindra besvärliga besvär som värmevallningar, nattsvettningar eller även irriterande stämningssvängningar. Det är dock viktigt att patienten tar läkemedlet regelbundet. I de flesta fall tas läkemedlet Kliofem av patienter vars menstruationsperiod var för mer än ett år sedan. Det kan också tas av kvinnor som redan har fått sina äggstockar bortopererade eller som inte längre har någon livmoder.

Hur ska Kliofem tas?

Läkemedlet Kliofem kommer i form av filmdragerade tabletter. Innan patienten påbörjar behandlingen är det viktigt att han/hon informerar sig om lämpligt intag. Kliofemtabletter kan tas på tom mage eller efter en måltid. Det är dock viktigt att patienten ser till att Kliofemtabletterna alltid tas tillsammans med vatten. Det finns 28 tabletter i blisterremsan. Så snart en blisterremsa är förbrukad kan patienten börja med en ny. Kliofemtabletterna får aldrig tuggas eller krossas när de tas. Detta kan påverka verkningsmekanismen i betydande utsträckning. Om patienten drabbas av biverkningar eller smärta när hon tar tabletterna är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare.

Dosering av Kliofem

Som regel ska patienten alltid följa den föreskrivna dosen. Om patienten inte har fått några specifika behandlingsråd kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. I detta fall får patienten endast ta en Kliofem filmdragerad tablett per dag. Intagsperioden på 28 dagar får inte avbrytas under några omständigheter. En glömd eller utelämnad dos kan inte ersättas genom att ta samma dos två gånger. I ett sådant fall måste en legitimerad läkare kontaktas. Han eller hon kan sedan ge patienten råd om hur hon ska gå vidare.

Biverkningar av Kliofem

När du tar Kliofemtabletter kan vissa biverkningar uppstå i sällsynta fall. Det är dock endast ett litet antal patienter som drabbas av dessa biverkningar. Dessa kan bland annat vara:

  • Svår ihållande huvudvärk
  • Spänningar i bröstkorgen
  • Gastrointestinala besvär, t.ex. diarré, kräkningar eller illamående.
  • Plötslig vaginal blödning
  • Vattenansamling i lemmarna

I regel försvinner dessa biverkningar efter några dagars behandling. Om detta inte är fallet för dig är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare omedelbart. Han eller hon kan då anpassa behandlingstiden i enlighet med detta så att biverkningarna försvinner och inga efterföljande skador uppstår.

Patientinformation Kliofem (Kliogest)

När ska du aldrig ta läkemedlet Kliofem?

I vissa sällsynta fall får patienten inte ta läkemedlet Kliofem. Det rör sig främst om patienter som till exempel lider av en allergi mot en av de aktiva substanserna som ingår eller en annan ingående substans. Dessutom är detta läkemedel inte lämpligt för kvinnor som har drabbats av någon typ av cancer, till exempel bröstcancer eller livmoderhalscancer. Män såväl som unga kvinnor är helt uteslutna från att använda Kliofemtabletter. Om en patient inte är säker på om Kliofem är lämpligt för henne är det nödvändigt att kontakta en legitimerad läkare i förväg. Läkaren kan då avgöra om patienten får ta Kliofem eller inte.

Är Kliofem receptfritt?

Nej, läkemedlet Kliofem är receptbelagt och kan endast köpas på recept. Det kan inte köpas utan recept. Innan patienten börjar använda det förklarar antingen apotekaren eller läkaren hur det ska tas. Läkemedlet tas oralt och sprider sedan verkningsmekanismen i kroppen.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Kliofem (Kliogest)

Medicin från

595,00 kr

Kliofem (Kliogest)

595 kr