Kliovance (Activelle)

Pris från

628,00 kr

Läkemedlet Kliovance (Activelle) är perfekt för personer som går igenom klimakteriet. Kliovance (Activelle) är ett speciellt hormonpreparat som kan användas för att fräscha upp hormonnivåerna. Det är perfekt för kvinnor i menopausen. Detta läkemedel innehåller högkvalitativa aktiva substanser som östradiol (ett östrogenhormon) och noretisteron (ett lutealhormon). Om du vill köpa Kliovance (Activelle) är det viktigt att känna till att du behöver ett recept. I det här fallet är det inte möjligt att köpa det utan recept.

Onlineapotek

5/5

628 kr

Onlineapotek

4/5

767 kr

Kliovance (Activelle)
Artikelnummer Kliovance (Activelle) 1 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Kliovance (Activelle)?

Kliovance (Activelle) är ett läkemedel som hjälper dig med menopausala symtom. Hormonpreparatet ordineras huvudsakligen av läkaren för uppfriskande av hormonnivåer. Ofta kallas denna användning också för hormonbehandling. Läkemedlet har en snabb effekt och är endast lämplig för kvinnor. Om du också vill ta Kliovance (Activelle) bör du känna till att det endast kan köpas på recept.

Vad används Kliovance (Activelle) till?

Läkemedlet Kliovance (Activelle) används av kvinnor som lider av menopausala symtom. Till exempel om du lider av:

  • Värmevallningar
  • Nattliga svettningar
  • Obehag i vaginalen
  • Ångest eller lider av andra klimakteriebesvär.

Många kvinnor som går igenom klimakteriet lider också av depression. Även i detta fall är Kliovance (Activelle) ett bra alternativ. Detta läkemedel innehåller substansen östradiol. Kvinnor som går igenom klimakteriet har vanligtvis också brist på östrogener. Denna aktiva substans kompenserar för denna brist. Detta innebär att symtomen kan lindras perfekt. Även om din livmoder fortfarande finns kvar är det en bra idé att ta Kliovance (Activelle).

Hur ska Kliovance (Activelle) tas?

Användningen av läkemedlet Kliovance (Activelle) är enkel. Det finns totalt 28 tabletter i en förpackning. Dessa är alla ordnade på en speciell blisterremsa. När du tar tabletterna är det viktigt att se till att de tas tillsammans med vatten och alltid vid samma tidpunkt på dagen. Endast på detta sätt kan du dra nytta av en optimal effekt. Det spelar absolut ingen roll om du tar tabletten före eller efter en måltid. Som regel måste tabletterna tas kontinuerligt. Samtidigt innebär detta också att du måste ta en 7 dagars paus efter att du tagit tabletterna. Vidare bör du också veta att menstruation inte inträffar under användningen. Om du vill få reda på mer information om hur du ska använda läkemedlet kan du ta en titt på bipacksedeln.

Dosering av Kliovance (Activelle)

Som kvinna måste du ta en tablett varje dag. Det är viktigt att den dagliga dosen inte överskrids under några omständigheter. Ta inte heller 2 tabletter om du till exempel har glömt att ta en tablett dagen innan.

Biverkningar av Kliovance (Activelle)

Oavsett vilket läkemedel man tar kan det alltid förekomma biverkningar. Du bör dock veta att endast i sällsynta fall lider kvinnor av biverkningar eller obehag som har valt att använda Kliovance (Activelle). Biverkningar som kan förekomma:

  • Besvär från mag- och tarmkanalen
  • Blödning
  • Huvudvärk
  • Spända bröst
  • Humörsvängningar

I regel försvinner dessa biverkningar av sig själva på bara några dagar. Om detta inte är fallet rekommenderas att du konsulterar en läkare.

Patientinformation Kliovance (Activelle) 1 mg

När får du inte använda Kliovance (Activelle)?

Kliovance (Activelle) är inte lämpligt för alla. Om du till exempel är överkänslig mot östradiol eller noretisteron rekommenderas det inte. Personer som lider av leversjukdom bör också avstå från att ta det. Om du är en kvinna som har drabbats av cancer bör du också inte ta läkemedlet. Om du är osäker på om du får ta Kliovance (Activelle) rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare.

Kan jag köpa Kliovance (Activelle) utan recept?

För att köpa läkemedlet Kliovance (Activelle) behöver du ett recept. Du kan få detta recept direkt från din läkare. Om du har ett recept har du sedan möjlighet att köpa läkemedlet antingen från ett fysiskt apotek eller från ett nätapotek. Vid köp på nätapotek skickas det önskade läkemedlet direkt hem till dig.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Kliovance (Activelle)

Medicin från

628,00 kr

Kliovance (Activelle)

628 kr