Lariam

Pris från

811,00 kr

Lariam är ett världsberömt läkemedel som är perfekt för att förebygga malaria. Anledningen till att Lariam är så populärt är att det är lätt att använda. För att förebygga behöver du bara ta medicinen en gång i veckan. Lariam är endast tillgängligt på recept. Du måste få ett recept utfärdat från en legitimerad läkare innan du köper det. Du får köpa Lariam om du har ett recept för det. När du har ett recept kan du köpa Lariam direkt från ett nätapotek.

Onlineapotek

5/5

811 kr

Onlineapotek

4/5

840 kr

Lariam
Artikelnummer Lariam Mefloquine 250 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Lariam och vad används det för?

Du får bara ta Lariam om det har ordinerats av en legitimerad läkare. Med Lariam kan du å ena sidan förebygga malaria och å andra sidan behandla det. Malaria är en sjukdom som är särskilt vanlig i subtropiska och tropiska områden i Afrika. Allt fler människor i Asien och andra länder i Stillahavsregionen drabbas av denna sjukdom. Det finns inte bara en specifik form av malaria utan flera. I allmänhet skiljer man mellan flera olika former. De patogener som orsakar sjukdomen skiljer sig också från varandra. Malaria tropica är en farlig form. Den kallas också för den farligaste formen av malaria. Infektionsformen är dock alltid densamma. Malaria överförs genom myggbett.

Hur ska Lariam tas?

Lariam är ett läkemedel som kan användas antingen för att förebygga malaria eller för att behandla malaria. Det ordineras också av läkare för akutbehandling. Du bör veta att läkemedlet endast är tillgängligt under medicinsk övervakning. Läkemedlet Lariam ska tas så som din läkare har ordinerat. Dosen får under inga omständigheter ändras av patienten själv. Naturligtvis kan det alltid hända att du känner att medicinen är antingen för svag eller för stark. I det här fallet rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare.

Lariam innehåller den så kallade aktiva substansen mefloquin. Denna aktiva substans har en lätt brännande och bitter smak. Av denna anledning rekommenderas att du alltid tar tabletterna otippade. Läkare rekommenderar också att läkemedlet tas bäst efter en måltid och inte på fastande mage. Dessutom ska tabletterna alltid tas tillsammans med vatten. Om du inte har vatten tillgängligt är en annan dryck också lämplig. Ta dock aldrig Lariam tillsammans med en alkoholhaltig dryck.

Är läkemedlet Lariam också lämpligt för barn?

Lariam är också lämplig för barn. Men om de små har problem med att svälja tabletten kan man också krossa tabletten och sedan lösa upp den i lite mjölk eller vatten.

Vad händer om jag kräks efter att ha tagit Lariam?

Om du kräks inom 30 minuter efter att du tagit tabletten måste du ta en andra tablett, dvs. hela dosen. Om du däremot skulle kräkas efter en timme får du bara ta en halv dos, dvs. en halv tablett.

Förebyggande med Lariam

Som redan nämnts är läkemedlet Lariam också bra för att förebygga malaria. I det här fallet måste du ta en tablett i veckan. Om du till exempel ska resa till ett malariaområde måste du börja ta Lariam en vecka före resans avgång. Om det inte är möjligt är det fortfarande rekommenderat att få en dos av läkemedlet ordinerat av en legitimerad läkare som en inledande behandling. I detta fall måste nästa dos tas direkt på ankomstdagen till malariaområdet. Därefter ska du ta tabletten en gång i veckan och helst samma veckodag som du tog den första dosen. På så sätt kan du förebygga malaria på bästa möjliga sätt.

Bipacksedel Lariam

Biverkningar av Lariam

Oavsett vilket läkemedel du tar, särskilt om det är ett receptbelagt läkemedel som Lariam, kan biverkningar alltid förekomma. Det är dock få patienter som drabbas av biverkningar när de väljer att ta Lariam. Vanliga biverkningar är t.ex:

  • Sömnlöshet samt ovanliga eller ganska livliga drömmar
  • Yrsel eller svindelkänsla
  • Balansstörningar
  • Huvudvärk
  • Dåsighet
  • Illamående och kräkningar
  • Diarré
  • Buksmärta

Vad ska jag tänka på när jag tar Lariam?

Om du bestämmer dig för att ta läkemedlet Lariam bör du känna till att det finns vissa saker som du bör vara uppmärksam på. Generellt sett bör du alltid rådgöra med en legitimerad läkare innan du tar läkemedlet. Han eller hon kommer att skriva ut den mängd medicin som du behöver för din vistelse i malariaområdet.

När du förvarar läkemedlet är det viktigt att se till att det alltid förvaras utom räckhåll för barn. Du bör också se till att Lariamtabletterna alltid är skyddade från fukt.

När ska Lariam inte tas?

I vissa fall är människor helt uteslutna från att ta läkemedlet Lariam. Om du till exempel lider av allvarlig leverdysfunktion bör du definitivt avstå från att ta läkemedlet. Om du har haft leverproblem sedan tidigare rekommenderas att du pratar med din läkare om detta. Har du drabbats av svartvattenfeber? Även i detta fall rekommenderas det att du rådgör med en legitimerad läkare innan du tar läkemedlet Lariam. Låt din läkare avgöra om du är kvalificerad för att ta läkemedlet Lariam eller inte.

Finns Lariam tillgängligt utan recept?

Lariam kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Det är i alla fall viktigt att du visar upp ett recept, eftersom ett köp utan recept inte är möjligt.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Lariam

Medicin från

811,00 kr