Leflunomide

Pris från

655,00 kr

Läkemedlet Leflunomide tillhör den grupp läkemedel som kallas immunsuppressiva. Närmare bestämt är detta läkemedel som undertrycker immunförsvaret. Detta innebär att olika typer av inflammationer kan hämmas. Ledbesvär som svullnad, smärta och stelhet kan också lindras. Leflunomide är en DMARD som också kan påverka förloppet av reumatiska sjukdomar. Du kan vanligtvis förvänta dig en effekt mellan 4 och 6 veckor. Upp till 6 månader in i medicineringsfasen kan effekterna också gradvis öka. Om du är i behov av läkemedlet har du också möjlighet att beställa det direkt på nätet. Det är dock viktigt att veta att du behöver ett recept för köpet.

Onlineapotek

5/5

655 kr

Beskrivning av läkemedlet

Leflunomide – vad är det för läkemedel?

Leflunomide är ett läkemedel som tillhör den grupp läkemedel som kallas immunsuppressiva medel. Detta innefattar olika läkemedel som undertrycker vårt immunförsvar. Inflammationer kan därmed hämmas perfekt. Läkemedlet är särskilt lämpligt för personer som lider av smärta, stelhet och svullnad. Även reumatiska sjukdomar kan påverkas genom att ta Leflunomide. En märkbar effekt uppstår mellan 4 och 6 veckor efter att man tagit det.

Vad är Leflunomide användbart för?

Läkemedlet Leflunomide är lämpligt för olika sjukdomar. Det kan till exempel användas för reumatoid artrit. Reumatism är en autoimmun sjukdom som särskilt drabbar lederna. Möjliga skador och inflammationer i lederna kan förhindras genom att ta Leflunomide.

Leflunomide är också lämpligt för behandling av artrit psoriatica. Detta är en hudsjukdom som kan orsaka ledproblem hos många patienter. I allmänhet lider man här av samma besvär som vid reumatism. Även här kan det vara ett perfekt botemedel att ta Leflunomide.

Hur ska Leflunomide tas?

Det rekommenderas att du alltid följer läkarens instruktioner när du använder det. Allmänna behandlingsrekommendationer för intaget hittar du här:

  • Tabletterna ska tas otippade tillsammans med vatten.
  • Om du lider av illamående rekommenderas att du tar tabletten under en måltid.
  • Det rekommenderas att läkemedlet tas vid samma tidpunkt varje dag.
  • Det är också rekommenderat att inte dricka alkohol under intagsperioden, eftersom det kan ge biverkningar.

Dosering av Leflunomide

Om du konsulterar en legitimerad läkare kan han eller hon skriva ut en dos som motsvarar dina behov. Läkemedlet Leflunomide kommer i olika dosstyrkor. Du kan välja antingen tabletter med 10 mg eller 20 mg av den aktiva substansen. Om du lider av reumatoid artrit rekommenderas att du tar 100 mg per dag under de tre första dagarna. Därefter tar du 10 till 20 mg en gång om dagen. Om du lider av psoriasisartrit måste du också ta 100 mg de första 3 dagarna och därefter 20 mg varje dag.

Leflunomide – biverkningar.

Under vissa omständigheter kan biverkningar också uppstå när du tar Leflunomide. Det är dock få patienter/ som drabbas av detta. Biverkningar kan till exempel vara:

  • Gastrointestinala besvär som diarré, illamående, kräkningar och buksmärtor.
  • Viktminskning
  • Huvudvärk
  • Yrsel
  • Trötthet
  • Blåsor i munnen
  • Förlust eller förändring av smak;
  • Hudutslag
  • Tendinit
  • Högt blodtryck
  • Anemi och blödning
  • Lever- eller bukspottkörtelinflammation

Finns det några fall där läkemedlet Leflunomide inte bör tas?

Läkemedlet Leflunomide är inte lämpligt för alla. Det finns personer som är uteslutna från att ta det. Om du till exempel är överkänslig mot en av de aktiva substanserna eller substanserna bör du avstå från att ta det. Det rekommenderas inte heller att ta detta läkemedel om du vill ha barn eller är gravid. Eftersom läkemedlet Leflunomide också kan gå över i bröstmjölk ska du inte använda detta läkemedel när du ammar. Det rekommenderas inte heller om du lider av njur- eller leversjukdom.

Patientinformation Leflunomide

Behövs det ett recept för att köpa Leflunomide?

Om du vill köpa läkemedlet Leflunomide bör du veta att det endast är möjligt att köpa det på recept. När du har ett recept kan du enkelt köpa läkemedlet från antingen ett nätapotek eller ett fysiskt apotek. Fler och fler väljer idag också att köpa på nätet, där du erbjuds många olika fördelar. Du har också möjlighet att få ett recept utfärdat direkt på nätet. Allt du behöver göra är att svara på några frågor i frågeformuläret.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Leflunomide

Medicin från

655,00 kr