Lenzetto

Pris från

765,00 kr

Lenzetto är ett läkemedel som kan tas av kvinnor som lider av allvarliga svårigheter under klimakteriet. Det är en spray som appliceras på huden och sedan sprider sin effekt.

Onlineapotek

5/5

765 kr

Onlineapotek

4/5

1174 kr

Lenzetto
Artikelnummer Lenzetto 1.53mg/dosis spray 56 dose Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Lenzetto?

Läkemedlet Lenzetto ordineras av allt fler läkare till patienter som lider av svåra symtom under menopausen. Detta är en så kallad hormonersättningsterapi, som bland annat också kallas HRT. Vid hormonersättningsterapi används mediciner eller läkemedel som innehåller ett syntetiskt kvinnligt könshormon. Läkemedlet Lenzetto är ett av dessa läkemedel. Läkemedlet innehåller det välkända hormonet östradiol. Detta hormon sprayas helt enkelt på patientens hud och utvecklar sedan sitt verkningssätt.

Vad används läkemedlet Lenzetto till?

Fler och fler kvinnor lider av svåra symtom under klimakteriet. Dessa uppstår ofta på grund av en befintlig hormonbrist. Av denna anledning ordinerar många läkare läkemedlet Lenzetto. Genom att använda detta läkemedel upprätthålls hormonnivån i blodet och individuella besvär kringgås. I de flesta fall drabbas kvinnor av svåra värmevallningar, nattsvettningar eller till och med ihållande sömnlöshet under denna tid. Andra besvär är depression, ledvärk och benskörhet. Om en patient drabbas av dessa problem under en längre tid är det lämpligt att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan sedan ordinera läkemedlet Lenzetto.

Hur ska Lenzetto användas?

Först och främst är det viktigt att patientens hud är torr och nedkyld innan sprayen appliceras. Lenzettosprayen får inte appliceras direkt efter duschning. Dessutom rekommenderas att man alltid applicerar läkemedlet vid samma tidpunkt. Detta ökar motsvarande verkningsmekanism i betydande utsträckning. Patienten applicerar sedan sprayen på underarmen eller låret. Därefter kan de aktiva substanserna som ingår spridas i hela patientens kropp och sprida motsvarande verkningsmekanism. När behandlingen är avslutad är det viktigt att patienten inte rör vid motsvarande hudområde efteråt.

Dosering av Lenzetto

Läkemedlet Lenzetto finns endast tillgängligt i en dosering. Innan patienten börjar använda läkemedlet Lenzetto är det dock viktigt att diskutera intaget i detalj med en legitimerad läkare. Läkaren kommer att förklara för patienten hur han eller hon ska ta läkemedlet och de möjliga biverkningarna. Om patienten inte har några specifika behandlingsråd kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. För vuxna kvinnor rekommenderas daglig applicering av sprayen. Dosen kan ökas efter några veckor. Detta bör dock alltid göras i samråd med en legitimerad läkare.

Biverkningar som kan uppstå vid användning av Lenzetto

När du tar läkemedlet Lenzetto kan enskilda biverkningar uppstå under vissa omständigheter. Men inte alla patienter drabbas av dessa biverkningar, utan endast en liten andel. Vi har listat de enskilda biverkningarna nedan:

  • Svår huvudvärk och ihållande trötthet
  • Yrsel
  • Ont i magen
  • Illamående och kräkningar
  • En vaginal svampinfektion
  • Hudutslag
  • Oregelbunden blödning

Naturligtvis kan varje patient påverkas av enskilda biverkningar. Som regel upplever de flesta patienter inga biverkningar. Om patienten påverkas av biverkningar och samtidiga symtom under alltför lång tid är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare så snart som möjligt. Läkaren kan sedan besluta om det fortsatta tillvägagångssättet.

Patientinformation Lenzetto 1.53mg SE

När bör läkemedlet Lenzetto inte användas under några omständigheter?

Läkemedlet Lenzetto är inte lämpligt för patienter som lider av stark överkänslighet mot det aktiva ämnet som det innehåller. Om så är fallet rekommenderas att du slutar ta det helt och hållet. Om patienten tidigare har drabbats av bröstcancer eller någon annan typ av cancer är det inte heller tillåtet att använda läkemedlet Lenzetto. Om en patient inte är säker på om han eller hon kan ta läkemedlet Lenzetto eller inte, är det lämpligt att konsultera en legitimerad läkare i förväg och fråga honom eller henne om användningen. Detta är det enda sättet att uppnå snabba hälsoresultat.

Är läkemedlet Lenzetto också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Lenzetto är receptbelagt på grund av de aktiva substanserna som det innehåller och kan därför endast köpas från ett apotek på recept. Patienten måste få detta recept från en läkare. Lenzettosprayen kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek över internet.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Lenzetto

Medicin från

765,00 kr