Lerkanidipin

Pris från

785,00 kr

Lerkanidipin tillhör en klass av läkemedel som kallas ”antihypertensiva”, som huvudsakligen används för att behandla högt blodtryck (hypertoni). Hypertoni (högt blodtryck) är ett kroniskt tillstånd där blodets tryck på artärväggarna är högt. Som ett resultat leder det till hjärtsjukdomar, oregelbunden hjärtrytm och andra komplikationer. Lerkanidipin innehåller just Lerkanidipin som verkar genom att slappna av i blodkärlen. Detta minskar hjärtats arbetsbelastning och gör att hjärtat kan pumpa blodet runt i kroppen mer effektivt. Detta läkemedel måste tas regelbundet för att vara effektivt och för att få bästa resultat.

Ta Lerkanidipin som din läkare har ordinerat. Ta Lerkanidipin så länge som din läkare har ordinerat, beroende på din hälsa. Du kan uppleva yrsel, huvudvärk, snabbare hjärtslag, en känsla av snabba eller oregelbundna hjärtslag (hjärtklappning), plötslig rodnad i ansiktet, halsen eller övre delen av bröstet (rodnad) och i vissa fall svullnad i vristen. De flesta av dessa biverkningar från detta läkemedel kräver inte läkarvård och avtar med tiden. Men om biverkningarna kvarstår ska du kontakta din läkare.

Onlineapotek

5/5

785 kr

Lerkanidipin
Artikelnummer Lercanidipine 10 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad du bör se upp för när du tar Lerkanidipin

Om du är allergisk mot Lerkanidipin eller något annat läkemedel, tala om det för din läkare. Tala om för din läkare innan du tar Lerkanidipin och om du har lidit av hypotoni (lågt blodtryck), angina (bröstsmärta) eller hjärtproblem, lever- eller njursjukdom eller diabetes. Gravida eller ammande kvinnor bör också rådgöra med sin läkare innan de tar läkemedlet.

Lerkanidipin rekommenderas inte för barn och ungdomar under 18 år, eftersom dess säkerhet och effekt hos barn inte har fastställts. Du bör kontrollera ditt blodtryck regelbundet för att vara säker på att Lerkanidipin fungerar effektivt. En hälsosam kost och regelbunden motion är också nödvändiga för att hålla ditt blodtryck under kontroll. Ät inte grapefrukt eller drick grapefruktjuice medan du tar Lerkanidipin. Det kan göra biverkningarna värre. En minskning av mängden natrium i din kost kommer att bidra till att förbättra din hjärthälsa och sänka ditt blodtryck.

Hur ska jag använda läkemedlet Lerkanidipin mot högt blodtryck?

Lerkanidipin är ett blodtryckssänkande läkemedel som används för att behandla högt blodtryck (hypertoni). Lerkanidipin innehåller ”Lerkanidipin” som slappnar av i blodkärlen; detta sänker ditt blodtryck och minskar risken för stroke, hjärtattack, hjärtrelaterad bröstsmärta (angina), andra hjärtproblem eller framtida njurproblem. Detta läkemedel måste tas regelbundet för att vara effektivt och för att få bästa resultat.

Anmärkningar om tillämpningen

Ta Lerkanidipin med eller utan mat enligt din läkares anvisningar. Svälj det hela med ett glas vatten. Krossa, tugga eller bryt inte.

Biverkningar av Lerkanidipin

I några få fall kan biverkningar också uppstå när du använder läkemedlet Lerkanidipin. Möjliga biverkningar som kan uppstå är till exempel:

  • Yrsel
  • Huvudvärk
  • Snabbare hjärtslag
  • En känsla av snabba eller oregelbundna hjärtslag (hjärtklappning).
  • Plötslig rodnad i ansiktet, på halsen eller övre delen av bröstet.
  • Svullnad i fotlederna

Varningar om läkemedlet Lerkanidipin

Lerkanidipin ska inte ges till personer som är allergiska mot Lerkanidipin eller många av dess substanser. Ta inte Lerkanidipin om du är allergisk mot någon av substanserna eller om du nyligen har haft en hjärtattack, angina pectoris smärta eller hjärtproblem. Lerkanidipin ska tas med försiktighet hos patienter med lever- eller njursjukdom, hypotoni (lågt blodtryck) och diabetes. Du bör övervaka ditt blodtryck regelbundet för att se till att Lerkanidipin fungerar effektivt. Ta inte Lerkanidipin om du är gravid, planerar att bli gravid eller ammar, såvida inte din läkare har gett dig anvisningar om detta. Lerkanidipins säkerhet och effektivitet hos barn och ungdomar under 18 år har inte fastställts, så det ska inte ges till dem. Läkemedlet orsakar sömnighet och yrsel, kör inte bil om du inte är alert. Att dricka alkohol när du tar Lerkanidipin kan orsaka lågt blodtryck och yrsel. Ät inte grapefrukt och drick inte grapefruktjuice när du tar Lerkanidipin. Det kan göra biverkningarna värre.

Råd om kost och livsstil

Motionera regelbundet minst 150 minuter i veckan, eller cirka 30 minuter de flesta dagar i veckan. Detta kan hjälpa dig att sänka ditt förhöjda blodtryck med cirka 5 mm Hg.

  • Välj en kost som är rik på fullkorn, frukt, grönsaker och fettsnåla mejeriprodukter.
  • Begränsa intaget av natriumklorid (bordssalt) i din dagliga kost till 2300 mg per dag, mindre än 1500 mg är idealiskt för de flesta vuxna.
  • Om du dricker alkohol är det lämpligt att dricka endast en portion för kvinnor och två portioner för män.
  • Att sluta röka är den bästa strategin för att minska risken för hjärtsjukdomar.
  • Undvik kronisk stress eftersom den kan öka blodtrycket. Försök att tillbringa tid med dina nära och kära för att hantera stress och använd mindfulness-tekniker.
  • Kontrollera ditt blodtryck dagligen och om det varierar för mycket ska du kontakta din läkare omedelbart.

Försök att inkludera hjärtfrämjande livsmedel som innehåller omega-3-fettsyror i din dagliga kost. Du kan också använda fettsnål matolja som olivolja, sojaolja, rapsolja och kokosolja för att sänka ditt förhöjda blodtryck.

Patientinformation Lerkanidipin 10 & 20 mg

Annan viktig information om Lerkanidipin

Håll ett öga på ditt dagliga blodtryck och kontakta en legitimerad läkare om du märker av några förändringar.

En salt- och natriumfattig kost och regelbunden motion rekommenderas tillsammans med Lerkanidipin för att uppnå effektiva resultat.

Hur fungerar Lerkanidipin mot högt blodtryck?

Lerkanidipin är en kalciumkanalblockerare (CCB) som används för att sänka högt blodtryck (hypertoni). De fungerar genom att slappna av blodkärlen och göra hjärtat effektivare när det gäller att pumpa runt blodet i kroppen.

Är Lerkanidipin säkert att använda under graviditeten?

Lerkanidipin rekommenderas inte under graviditet. Prata med din läkare innan du tar Lerkanidipin om du planerar att bli gravid eller redan är gravid. Din läkare kommer att väga de möjliga riskerna och fördelarna mot varandra innan han/hon förskriver Lerkanidipin.

Hur länge kan Lerkanidipin tas?

Lerkanidipin kan tas säkert så länge som din läkare har ordinerat det. Tillstånd som högt blodtryck är livslånga tillstånd och medicinering bör inte stoppas abrupt utan att diskutera detta med en legitimerad läkare.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Lerkanidipin

Medicin från

785,00 kr