Levofloxacin

Pris från

745,00 kr

Läkemedlet Levofloxacin är lämpligt för behandling av många olika inflammationer i kroppen. Det kan till exempel vara seninflammation. De aktiva substanserna som ingår lindrar inte bara inflammationen utan hämmar också de enskilda besvären.

Onlineapotek

5/5

745 kr

Levofloxacin
Artikelnummer Levofloxacin 250 mg - 500 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Levofloxacin – vad är det för läkemedel?

Läkemedlet Levofloxacin är utmärkt för behandling av en bakterieinfektion. Användningen av läkemedlet Levofloxacin förhindrar inte bara spridningen av bakterien utan botar samtidigt infektionen. Läkemedlet Levofloxacin kan användas för en rad olika sjukdomar. Läkemedlet Levofloxacin kommer ursprungligen från den grupp läkemedel som kallas fluorokinoloner. Det är viktigt att patienten följer den föreskrivna dosen.

När används läkemedlet Levofloxacin?

Läkemedlet Levofloxacin kan användas på många olika sätt. Som regel ordineras det dock av läkaren till en patient som lider av en bakteriell infektion. Detta är främst en vaginalinfektion eller en hudinfektion. Dessutom kan läkemedlet Levofloxacin användas vid en allergisk reaktion eller vid en sensjukdom. I sällsynta fall förskrivs Levofloxacintabletter även till patienter som lider av njurproblem. Både dosering och behandlingstid är anpassade till patientens sjukdomstillstånd. Detta är det enda sättet för patienten att uppnå snabba behandlingsframgångar. En förbättring av hälsan kan förväntas redan några dagar efter behandlingsstart.

Hur ska Levofloxacin tas?

Levofloxacintabletter måste alltid tas regelbundet av patienten. Av denna anledning rekommenderas att läkemedlet alltid tas vid samma tid på dagen. Det ska alltid tas tillsammans med vätska. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen som ingår fördelas optimalt i patientens kropp och sprida sitt verkningssätt. Levofloxacintabletter får aldrig tuggas eller krossas. Detta kan också förändra verkningsmekanismen avsevärt.

Dosering av läkemedlet Levofloxacin

Doseringen av Levofloxacintabletter måste alltid fastställas av en läkare. Den lämpliga dosen beror på sjukdomen och patientens motsvarande besvär. I regel ordinerar läkaren en lägre dos i början, som sedan kan justeras individuellt under behandlingsperioden. En glömd dos får inte ersättas med en dubbel dos. Detta kan leda till en eventuell överdosering. Om symtomen inte avtar av sig själva efter några dagar måste en legitimerad läkare kontaktas igen. Han eller hon kan då justera dosen igen.

Biverkningar som kan uppstå när du tar Levofloxacin.

Läkemedlet Levofloxacin är ett antibiotikum. Av denna anledning kan små biverkningar uppstå när man tar det. I regel försvinner dock biverkningarna helt av sig själva efter några dagar. Vi har sammanfattat de mest kända och vanligaste biverkningarna nedan:

  • En ihållande sömnlöshet
  • Andra sömnproblem
  • Yrsel
  • Diarré
  • Illamående
  • Dåsighet

Dessa biverkningar är de vanligaste. Naturligtvis kan varje patient drabbas av individuella besvär och biverkningar. Om dessa inte försvinner helt av sig själva efter några dagar måste en legitimerad läkare eller apotekare konsulteras.

Levofloxacin – när får läkemedlet inte tas?

Läkemedlet Levofloxacin är inte lämpligt för alla patienter att ta. I vissa sällsynta fall är en patient helt utesluten från att ta det. Dessa är till exempel patienter som tar ett annat läkemedel samtidigt. I ett sådant fall kan så kallade interaktioner mellan de enskilda aktiva substanserna under vissa omständigheter uppstå. För att undvika detta är det lämpligt att diskutera intaget med en läkare i förväg. Om du är gravid eller ammar måste du också avstå från att ta läkemedlet.

Patientinformation Levofloxacin 250 mg / 500 mg

Är det möjligt att köpa Levofloxacin utan recept?

Läkemedlet Levofloxacin får inte köpas under några omständigheter utan ett recept. Patienten måste först få ett recept utfärdat av en legitimerad läkare. Levofloxacintabletterna kan sedan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Om patienten är osäker kan en läkare alltid kontaktas i förväg. Han eller hon kommer då att förklara för patienten vilken dosering som är lämplig och hur den ska tas. Om du lider av smärta och obehag eller av njurproblem bör du rådfråga din läkare om Levofloxacin.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Levofloxacin

Medicin från

745,00 kr