Lisinopril

Pris från

474,00 kr

Allt fler patienter lider av högt blodtryck. Det finns numera många olika läkemedel som förskrivs för att behandla högt blodtryck. Läkemedlet Lisinopril är ett av dem. Det är spännande inte bara för att det är lätt att använda, utan också på grund av dess omfattande verkningsmekanism. Läkemedlet Lisinopril kan endast köpas på recept.

Onlineapotek

5/5

474 kr

Onlineapotek

4/5

488 kr

Lisinopril
Artikelnummer Lisinopril 2.5 mg - 5 mg - 10 mg - 20 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Lisinopril?

Läkemedlet Lisinopril används för att behandla högt blodtryck. Dessutom kan detta läkemedel också användas vid hjärtsvikt eller för att förhindra en ny episod. I de flesta fall inträffar en episod direkt efter en hjärtattack. Innan patienten börjar använda läkemedlet Lisinopril är det viktigt att diskutera detta i förväg med en legitimerad läkare. Läkemedlet Lisinopril innehåller den aktiva substansen Lisinopril med samma namn. Denna aktiva substans tillhör gruppen ACE-hämmare. ACE-hämmare kan sänka blodtrycket avsevärt. Detta görs genom att omvandla angiotensin I till angiotensin II. I regel rekommenderas en daglig dos på 10 mg av den aktiva substansen i början. Den rekommenderade dosen bör under inga omständigheter överskridas.

Vad kan Lisinopril användas till?

Läkemedlet Lisinopril används företrädesvis för att behandla hypertoni. Allt fler läkare skriver också ut läkemedlet för behandling av hjärtsvikt. Användningen av läkemedlet vidgar blodkärlen. Detta kan minska högt blodtryck i betydande utsträckning. Dessutom kan detta läkemedel också användas vid njurskador eller njurkomplikationer på grund av högt blodtryck. Läkemedlet kan endast förskrivas för användning efter en omfattande undersökning.

Hur ska Lisinopril tas?

Läkemedlet kommer i form av så kallade filmdragerade tabletter. Lisinopril filmdragerade tabletter tas bäst en gång om dagen. Det rekommenderas att den filmdragerade tabletten alltid tas vid samma tidpunkt. Endast på detta sätt kan motsvarande verkningsmekanism utvecklas optimalt. Lisinopril kan tas oberoende måltider. Det ska alltid tas tillsammans med vatten. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen fördelas optimalt i kroppen.

Dosering av Lisinopril

Lisinopril filmdragerade tabletter kommer i fyra olika doser. Innan en patient börjar ta tabletterna är det viktigt att den behandlande läkaren fastställer lämplig dosering i förväg. Man skiljer mellan följande tre doseringsstyrkor: 2,5 mg, 5 mg, 10 mg och 20 mg. I de flesta fall inleds en dosering på 10 mg. Denna kan ökas eller minskas beroende på svårighetsgraden. Detsamma gäller för patienter som inte uppnår önskad effekt. Dosen får endast ökas i samråd med en legitimerad läkare.

Vilka biverkningar kan uppstå när man tar Lisinopril?

Användningen av läkemedel är alltid förknippad med vissa biverkningar. Dessa biverkningar förekommer inte hos alla patienter. I de flesta fall är behandlingsterapin helt symtomfri. I sällsynta fall drabbas patienten av vissa biverkningar. Vi har sammanfattat de vanligaste biverkningarna nedan:

  • En stark irriterande hosta
  • Illamående
  • Kräkningar och diarré
  • Hudutslag
  • Kramper i musklerna
  • Ont i magen

I regel avtar dessa biverkningar under de tre till fyra första behandlingsdagarna. Om detta inte är fallet är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare.

Patientinformation Lisinopril 5, 10 & 20 mg

När ska läkemedlet Lisinopril inte tas under några omständigheter?

I vissa sällsynta fall är patienten helt utesluten från att använda läkemedlet Lisinopril. Detta kan till exempel bero på en intolerans mot den aktiva substansen som finns i läkemedlet. Dessutom är läkemedlet Lisinopril inte lämpligt för kvinnor som är gravida i andra eller tredje trimestern. Ammande mödrar är också helt uteslutna från att ta Lisinopril filmdragerad tablett. I sällsynta fall kan vissa interaktioner mellan de aktiva substanserna i Lisinopril uppstå när läkemedlet tas. För att undvika detta ska användningen av Lisinopril filmdragerade tabletter alltid diskuteras i förväg.

Är läkemedlet Lisinopril också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Lisinopril kan inte köpas utan ett recept. Eftersom detta är ett effektivt läkemedel är det också receptbelagt. Detta är det enda sättet att undvika eventuell felaktig behandling eller eventuella biverkningar. Om du letar efter ett lämpligt läkemedel för att behandla högt blodtryck kan du rådfråga din läkare om läkemedlet Lisinopril.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Lisinopril

Medicin från

474,00 kr