Losec

Pris från

615,00 kr

Losectabletter är ett av de mest populära läkemedlen mot halsbränna. Loseckapslar kräver recept och kan endast köpas på apotek. Att ta Losec kapslar är okomplicerat. Losectabletterna tas oralt och sprider sin effekt omedelbart efter intag. Läkemedlet Losec är receptbelagt.

Onlineapotek

5/5

674 kr

Onlineapotek

4/5

615 kr

Losec
Artikelnummer Losec Omeprazol 10 mg - 20 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Losec – vilken typ av läkemedel är det?

Allt fler patienter drabbas av smärtsam halsbränna. Det finns nu en mängd olika läkemedel som kan användas för att behandla det. Läkemedlet Losec är det överlägset mest populära av dem. Om en patient lider av halsbränna beror det i de flesta fall på för hög magsyra. Användningen av läkemedlet Losec förhindrar en överproduktion av magsyra. De drabbade patienterna lider av en brännande känsla i bröstområdet samt problem vid sväljning. Läkemedlet Losec är receptbelagt och kan köpas på apotek.

Vad används läkemedlet Losec till?

Losec används för behandling av halsbränna. Losec innehåller den välkända aktiva substansen omeprazol. Denna aktiva substans är en aktiv protonpumpshämmare. Användningen av läkemedlet Losec minskar produktionen av magsyra. Detta lindrar både förekomsten av halsbränna och smärtsamma symtom som refluxsjukdom. Innan patienten börjar använda Losectabletterna är det lämpligt att söka råd från en legitimerad läkare. Läkaren kan i förväg förklara för patienten exakt hur tabletterna ska användas, så att felaktig behandling kan undvikas.

Hur ska Losec tas?

Läkemedlet Losec kommer i form av enskilda filmdragerade tabletter. Losectabletterna ska alltid tas tillsammans med vatten så att effekten av Losectabletterna kan spridas perfekt i patientens kropp. Det rekommenderas också att alltid ta läkemedlet vid samma tidpunkt på dagen. Detta ökar motsvarande verkningsmekanism. Behandlingsperioden är vanligtvis mellan fyra och sex veckor. Den kan dock justeras under intagsperioden. Om patienten drabbas av smärta eller obehag när han/hon tar medicinen är det lämpligt att omedelbart kontakta en legitimerad läkare.

Hur doseras läkemedlet Losec?

Loseckapslarna kommer endast i en dosering. Detta är dosen 10 mg av den aktiva substansen. Om patienten inte har fått någon föreskriven doseringsanvisning kan han följa den allmänna rekommendationen. Det rekommenderas att börja med en första dos på 10 mg. Dosen kan justeras under behandlingsperioden. Den maximala dagliga dosen på 20 mg bör dock inte överskridas under några omständigheter. Både barn och ungdomar under 18 år är strikt uteslutna från användning av Loseckapslar.

Biverkningar av Losec

Att ta mediciner eller läkemedel är i de flesta fall alltid förknippat med milda biverkningar. Vid användning av Loseckapslar kan patienter också i undantagsfall uppleva milda biverkningar. Vi har sammanfattat några av dessa nedan:

  • Diarré
  • Huvudvärk
  • Kräkningar
  • Illamående
  • Förstoppning

I sällsynta fall drabbas patienten också av svullna fötter eller vattenansamling i lederna. I undantagsfall kan det dessutom leda till utslag, leverproblem eller håravfall. Om biverkningarna inte avtar på egen hand måste en läkare kontaktas. Han eller hon kan då justera dosen i enlighet med detta så att symtomen försvinner.

Patientinformation Losec

När ska Losec aldrig tas?

Losec får inte tas av alla patienter. Vissa patienter är helt uteslutna från att ta det. Dessa är främst patienter som lider av en stark allergi mot de aktiva substanserna som ingår. Om patienten tar ett annat läkemedel samtidigt kan detta i undantagsfall leda till så kallade interaktioner. För att undvika dessa måste patienten i förväg klargöra om han eller hon är lämplig att ta läkemedlet eller inte. Detta är det enda sättet att helt undvika eventuella biverkningar eller felaktig behandling.

Är läkemedlet Losec receptfritt?

Svaret på denna fråga är nej. Läkemedlet Losec kan endast köpas på recept. Läkaren kommer då att förklara för patienten hur det ska tas och vilken dosering som är lämplig. Därefter är det inget mer som står i vägen för att påbörja tillämpningsfasen. Läkemedlet Losec kan köpas på nätapotek såväl som på fysiska apotek.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Losec

Medicin från

615,00 kr