Lumigan

Pris från

836,00 kr

Lumigan är ett läkemedel som är lämpligt för behandling av glaukom. Detta läkemedel innehåller den aktiva substansen bimatoprost, som ser till att det intraokulära trycket sänks.

Glaukom är en sjukdom som uppstår när trycket i ögat är för högt. Detta kan skada synnerven, vilket också kan försämra synen avsevärt. Genom att använda läkemedlet Lumigan med den aktiva substansen bimatoprost sänks det intraokulära trycket igen genom att mer vätska dräneras från ögat. Detta läkemedel är inte lämpligt för personer under 18 år.

Onlineapotek

5/5

836 kr

Lumigan
Artikelnummer Lumigan 0.1mg/ml ögondroppar 3 ml Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Lumigan?

Lumigan kommer i en lösning och används oftast för att sänka det intraokulära trycket hos patienter med glaukom eller okulär hypertension. Likaså har det redan bevisats i studier att läkemedlet Lumigan även stimulerar ögonfransarnas återväxt.

Den aktiva substansen i Lumigan är bitmatoprost, en prostaglandinanalog. Det finns olika faser i ögonfranscykeln, och varaktigheten av tillväxtfasen (i ögonfransfollikeln) har ett avgörande inflytande på hårlängden. Man tror att bitmatoprost förlänger varaktigheten av tillväxtfasen och därmed maximerar ögonfranstillväxten.

Läkemedlet Lumigan är receptbelagt och kan endast köpas och beställas från ett nätapotek med ett s.k. e-recept. Om du överväger Lumigan, kontakta då en nätläkare i förväg.

Hur ska Lumigan användas?

När det gäller tillämpningen är det alltid viktigt att du får noggranna råd av en läkare. Han eller hon kommer att berätta hur du ska använda läkemedlet. Den rekommenderade dosen är en enda nattlig applicering på huden på övre ögonlocksranden vid basen av ögonfransarna. Du hittar också appliceringstips i bipacksedeln. Om du inte är säker på hur du ska använda Lumigan kan du alltid kontakta en nätläkare.

Hur ofta ska jag använda Lumigan?

Resultaten är synliga efter 10 dagar, men bör visa större effekt efter 4 veckor. De bästa resultaten uppnås efter 16 veckor. Det rekommenderas att fortsätta använda Lumigan för att bibehålla resultaten, eftersom effekten avtar och fransarna återgår till sitt normala tillstånd när du slutar använda produkten helt och hållet. Dock bör du minska användarfrekvensen av Lumigan. Efter 12 veckor rekommenderas en underhållsdos varannan kväll.

Om du använder läkemedlet för att minska det intraokulära trycket men fortfarande inte ser några positiva resultat efter 10 dagar, rekommenderas det att du konsulterar en legitimerad läkare.

  • Använd Lumigan ögondroppar enligt din läkares anvisningar.
  • Följ instruktionerna noggrant och hoppa inte över någon dos.
  • Tvätta händerna noggrant före och efter instillering.
  • Stäng ögonen i 2-3 minuter och blinka inte.
  • Undvik att röra ögonen med pipetten och håll den ren.
  • Torka bort överflödig vätska från ansiktet med en näsduk.
  • Använd det rekommenderade antalet droppar.

Vilka personer bör inte använda Lumigan?

Vissa personer får inte använda läkemedlet Lumigan. Återigen rekommenderas det att du konsulterar en legitimerad läkare för att se om du är kvalificerad för att ta Lumigan eller inte. Rådgör alltid med din läkare om:

  • Du har en luftvägssjukdom (astma, KOL) eller en virusinfektion.
  • Du har låg hjärtfrekvens och lågt blodtryck.
  • Du har genomgått ögonoperationer tidigare eller lider av torra ögon.

Undvik att sprida ögondropparna på huden, runt ögonen eller i ansiktet eftersom detta kan orsaka ökad hårväxt.

Det finns en möjlighet till ögonfranstillväxt, mörkare hud på ögonlocket, ökad pigmentering av iris i samband med det behandlade ögat, vilket kan leda till en skillnad i utseendet på båda ögonen.

Ta bort dina kontaktlinser innan du sätter in dessa ögondroppar och sätt tillbaka dem efter 15 minuter.

Hur fungerar läkemedlet Lumigan?

Våra ögon är naturligt fyllda med en vätska som upprätthåller det normala trycket i ögat genom en kontinuerlig process där ny vätska bildas och överflödig vätska dräneras ut ur ögat. När dräneringen av denna vätska blockeras ökar trycket i ögat, vilket orsakar smärta och obehag. Lumigan ögondroppar ökar utflödet av denna vätska från ögat och minskar trycket i ögat.

Kan Lumigan ögondroppar ändra ögonfärgen?

Användningen av Lumigan ögondroppar kan förändra färgen på den färgade delen (iris) av ditt behandlade öga, som långsamt kan bli brunare. Denna förändring är vanligtvis inte märkbar förrän flera månader eller år efter att behandlingen har påbörjats. Det kan förekomma en mörkare hudfärg på ögonlocken.

Kan Lumigan ögondroppar orsaka torra ögon?

Ja, Lumigan ögondroppar kan i vissa fall orsaka torra ögon. Kontakta din läkare om du upplever obehag på grund av torrhet i ögat. Du kan också behöva sluta använda läkemedlet i ett sådant fall.

Patientinformation Lumigan ögondroppar 300 mcg/ml 30 doser

Var kan jag köpa Lumigan?

Om du vill köpa läkemedlet Lumigan är det ett bra alternativ att köpa det online. Här har du möjlighet att välja mellan flera olika betalningsmetoder. Du erbjuds också ett diskret köp med diskret leverans. Du kan spara tid när det gäller nätapotek. Dessutom besparar du dig också ett läkarbesök, eftersom du kan få ett recept utfärdat online.

Hur mycket kostar läkemedlet Lumigan?

Om du lider av glaukom och vill behandla det så snabbt som möjligt är Lumigan troligtvis rätt för dig. Detta är ett läkemedel som du kan beställa från nätapoteket till ett pris av 61,70 euro (ca. 710 SEK). Se till att få ett recept från din läkare innan du köper det. Det är bara att ta kontakt med en nätläkare online. Efter att du har fyllt i ett medicinskt frågeformulär får du ett recept som du sedan kan använda för att beställa läkemedlet online från respektive nätapotek.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Lumigan

Medicin från

836,00 kr