Malarone

Pris från

1.013,00 kr

Malarone är ett av de mest kända läkemedlen mot malaria. Fler och fler läkare ordinerar detta läkemedel till resenärer. Malaronetabletterna tas oralt och är också kända för sin snabba verkan. Om du också letar efter ett lämpligt läkemedel kan du rådfråga din läkare om Malarone.

Onlineapotek

5/5

1013 kr

Onlineapotek

4/5

1333 kr

Malarone
Artikelnummer Malarone 250 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Malarone – vad är det för läkemedel?

Läkemedlet Malarone är ett av de mest kända läkemedlen mot malaria som läkare skriver ut till patienter. Det tas av patienter som reser till ett land som är drabbat av sjukdomen malaria. Läkemedlet Malarone innehåller två olika aktiva substanser. Dessa är den aktiva substansen atovaquone och den andra aktiva substansen proguanil. Dessa två aktiva substanser skyddar en patient mot en eventuell malariainfektion.

När används läkemedlet Malarone?

Som regel föreskrivs läkemedlet Malarone för att förebygga malaria. Innan patienten åker på semester kan läkemedlet Malarone tas. Därefter sprider läkemedlet Malarone skyddsfunktionen i patientens kropp. Patienten kan endast smittas av malariamyggan. Läkemedlet är därför inte bara lämpligt för förebyggande åtgärder utan även för att bota en eventuell infektion. Både doseringen och motsvarande behandling bestäms av läkaren. Redan efter några dagar kan patienten förvänta sig en förbättring av hälsan.

Vad innehåller Malarone?

Läkemedlet Malarone kommer i form av enskilda tabletter. Dessa tas oralt. Patienten måste se till att tabletterna alltid tas tillsammans med vatten. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen fördelas optimalt i patientens kropp. Dessutom får patienten inte tugga eller krossa Malaronetabletten. Detta kan också ha ett betydande inflytande på verkningsmekanismen. Patienten ska alltid hålla sig till den föreskrivna doseringen. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb behandlingsframgång.

Dosering av läkemedlet Malarone

Doseringen av Malarone anpassas alltid till patientens kroppsvikt. Patienter vars kroppsvikt är mindre än 40 kg rekommenderas att ta en Malaronetablett vid varje tillfälle. Den föreskrivna dosen får under inga omständigheter överskridas. Den sista dosen tas av patienten omkring sju dagar före avresa. Malaria Juniortabletter är lämpliga för barn och ungdomar från 11 till 40 kg. Lämplig dosering måste alltid förskrivas av en legitimerad läkare. Patienten måste hålla sig till den föreskrivna dosen.

Biverkningar som kan uppstå när man tar Malarone

När du tar läkemedlet Malarone kan milda biverkningar uppstå under vissa omständigheter. Dessa biverkningar försvinner dock av sig själva efter några dagar. De mest kända biverkningarna är diarré och kräkningar. Om biverkningarna inte försvinner efter en kort tid måste en legitimerad läkare kontaktas. Han eller hon kan besluta om det fortsatta tillvägagångssättet. Dosen får aldrig justeras av patienten själv. Detta ska alltid göras i samråd med en legitimerad läkare.

Malarone bipacksedel

När får läkemedlet Malarone inte tas under några omständigheter?

Läkemedlet Malarone får inte tas av alla patienter. Vissa patienter får inte ta det alls. Dessa är bland annat patienter som drabbas av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen i läkemedlet. Dessutom är både gravida och ammande kvinnor uteslutna från att ta läkemedlet Malarone. Barn under sex år är helt uteslutna från att ta läkemedlet. I sällsynta fall kan vissa interaktioner uppstå när man tar läkemedlet Malarone. Dessa inträffar hos patienter som tar ett annat läkemedel samtidigt. Av denna anledning är det viktigt att användningen av Malarone alltid diskuteras med en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att förhindra felaktig behandling eller ytterligare biverkningar.

Är läkemedlet Malarone också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Malarone kan endast köpas på recept. Patienten måste få detta recept utfärdat av en legitimerad läkare. Därefter kan patienten börja ta läkemedlet. Läkemedlet Malarone kan köpas både på fysiska apotek och på nätapoteket. Nätapoteket levererar de beställda läkemedlen till patientens dörr. Om patienten drabbas av biverkningar eller besvär kan en legitimerad läkare eller apotekare kontaktas när som helst. Om du ska resa utomlands, rådfråga din husläkare eller apotekare om läkemedlet Malarone. Malaronetabletterna tas oralt av patienten och sprider sedan sitt verkningssätt i patientens kropp.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Malarone

Medicin från

1.013,00 kr