Metronidazol

Pris från

618,00 kr

Läkemedlet Metronidazol är särskilt känt för sin unika verkan när patienter lider av en bakteriell infektion. Läkemedlet kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek.

Onlineapotek

5/5

618 kr

Metronidazol
Artikelnummer Metronidazol 250 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Metronidazol – vilken typ av läkemedel är det?

Läkemedlet Metronidazol är utmärkt för att behandla en bakterieinfektion. Med hjälp av detta läkemedel kan inte bara bakterieinfektionen stoppas, utan en eventuell spridning av bakterien också förhindras. Dessutom hämmas de framväxande symptomen. Läkemedlet Metronidazol kan användas för en mängd olika infektioner. Det är dock viktigt att patienten i förväg får råd om lämplig behandling. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb behandlingsframgång.

När kan läkemedlet Metronidazol användas?

Läkemedlet Metronidazol är utmärkt för en mängd olika sjukdomar. Dessa inkluderar bland annat följande sjukdomar:

  • Trichomoniasis: Detta är en sexuellt överförbar sjukdom. Sjukdomen kännetecknas av överdriven vaginal flytning. Dessutom lider patienten ofta av ihållande klåda.
  • Glardiasis: Detta är en tarminfektion. Patienten drabbas vanligen av svår buksmärta och diarré.

I båda fallen rekommenderas det att ta läkemedlet Metronidazol. Motsvarande dosering måste dock bestämmas av en legitimerad läkare i förväg. Detta är det enda sättet att garantera en genomgående behandling.

Hur ska Metronidazol tas?

Läkemedlet Metronidazol kommer i form av enskilda tabletter. Innan patienten börjar ta läkemedlet måste han eller hon få råd från en legitimerad läkare om hur han eller hon ska ta det. Metronidazoltabletterna tas som en så kallad behandlingskur. Denna bör inte avbrytas under några omständigheter. Dessutom ska patienten alltid se till att Metronidazoltabletterna tas som hela och att de aldrig tuggas eller krossas när de tas. Tabletterna ska också alltid tas tillsammans med vatten. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen fördelas optimalt i patientens kropp och sprida sitt verkningssätt.

Metronidazol – en individuell dosering

Doseringen av Metronidazoltabletter måste alltid fastställas av en läkare. Men om patienten inte har fått några specifika behandlingsråd kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Vuxna patienter rekommenderas att ta en Metronidazoltablett per dag med en dos på 500 mg. Om patienten drabbas av smärta eller obehag under behandlingen kan en legitimerad läkare kontaktas när som helst. Han eller hon kan då informera om det fortsatta tillvägagångssättet. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb och framför allt omfattande behandlingsframgång.

Biverkningar av läkemedlet Metronidazol

När du tar ett läkemedel kan milda biverkningar alltid uppstå under vissa omständigheter. Det är dock bara ett fåtal patienter som drabbas av dessa biverkningar. Dessutom uppträder biverkningarna vanligtvis endast i liten omfattning. Dessa biverkningar kan innefatta, men är inte begränsade till, följande:

  • Svår buksmärta
  • Gastrointestinala problem
  • Illamående
  • Kräkningar

De angivna biverkningarna försvinner vanligtvis helt av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet måste man omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att helt förhindra ytterligare biverkningar.

Patientinformation Metronidazol 250 och 500 mg

När får Metronidazol inte tas under några omständigheter?

Läkemedlet Metronidazol är inte lämpligt för alla patienter att ta. I vissa sällsynta fall är en patient helt utesluten från att ta läkemedlet. Detta är främst patienter som lider av en stark allergisk reaktion mot en av de motsvarande aktiva substanserna. Om patienten drabbas av blodproblem måste han eller hon också avstå helt från att ta läkemedlet Metronidazol. Ta reda i förväg reda på om du är kvalificerad för att ta läkemedlet Metronidazol eller inte. Detta är det enda sättet att undvika en eventuell felaktig behandling.

Är läkemedlet Metronidazol endast tillgängligt recept?

Läkemedlet Metronidazol är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Om patienten inte har något recept är det inte möjligt att köpa läkemedlet Metronidazol. Metronidazoltabletter kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek över internet. Om du letar efter ett lämpligt läkemedel för din bakterieinfektion kan du rådfråga din läkare om Metronidazoltabletter.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Metronidazol

Medicin från

618,00 kr